Tesla automobili

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Tesla automobili

Post od Ji 4Tze »

Dani, nemoj se ljutiš al ko gleda Teslu van US nema trunke logike.
Isto ti je da gledaš dizele u US, s tim da su i u EU odustali od toga.

Xepoj, ne znam odakle si uzeo te cifre i za koju godinu važe.

Tako je Delija, 5ca i E klasa nisu large luxury car. Možda jesu u Srbiji i Austriju.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ali, ti si sam spomenuo Bmw peticu.
Audi A7, Bmw 6 i Panamera nisu klasa Tesle S, pa se nalaze na toj tvojoj skarabudzenoj listi.
A vidis da na toj tvojoj pise za Teslu S estimated, sto znaci procenjeno, a ne tacan podatak.
Cela lista je napravljena sa Teslom na vrhu i ostalim klasama koje se prodaju manje od nje, sa ciljem da se Tesla prikaze kao najprodavaniji auto tu.

Mogu iz Tesle da lupetaju do prekosutra, kako je S zapravo lonkurencija 7ici i s klasi, ali to nema veze sa realnoscu.
Petica je veci auto od Tesle S.

Sajt sa kog sam ja okacio je left lane, sajt koji se bavi iskljucivo podacima prodaje automobila, a prikazani podaci su za ovu godinu.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 01 Avg 2017, 23:10, izmenjeno 2 puta ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Gde sam pomenuo peticu?
Pomenuo sam tržište...
Zašto bi neko poredio 50k auto sa 100k autom?
Pa to ni sami Nemci ne rade :)
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Znaci, po tvojoj logici, A45 i Toyota Land Cruiser su ista klasa?

S klasa kosta 250k eura, E klasa 120k eura.

Ja sam iznenadjen koliko malo logike ima u tvom razmisljanju.

A za to gde si spomenuo Bmw 5, znam da umes da citas, pa se samo vrni unazad malo.

Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ji 4Tze napisao:Gde sam pomenuo peticu?
Ti se grudvas sam sa sobom i to bez snega :D
Ji 4Tze napisao:Smešno je koliko i prodaja BMW 5 na Teslinom tržištu :)
I onda stavis listu na kojoj uopste nema 5-ice, a koja se prodaje skoro duplo vise :kuku:

Kazem ja - hit :kezo:
Poslednja izmena od Delija u 01 Avg 2017, 23:20, izmenjeno 1 put ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

OK, je l ima neki 50k auto u klasi modela S?
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Prvo, da bi neki auto bio konkurent nekom drugom, morali bi da dele vise od cene.
Za pocetak, ono zbog cega se Tesla i toliko solidno prodaje u USA, jeste nepostojanje direktne konkurencije.
Dok je gabaritno i po svemu ostalom, konkurent petici i e klasi, ista nema mnogo dodira sa njima, jer oni idu na gorivo, a ovaj na struju.
A tek nema nikakvog dodira sa S klasom i 7icom.
Po performansama ima e63s, ali je opet to mnogo drugaciji auto.

Kada poredis, jel uzmes Golf R i Civic 1.0 da poredis?

A evo i kako se dobro prodaje Tesla X, 4300 u prvoj polovini 2017:
Slika

GLE, model star 6 godina se prodao okruglo 3 puta vise.

Kako mislis da ce se Tesla prodavati kada ostali izbace konkurentske proizvode, samo sa odgovarajucim enterijerima za tu cenu?
Mislis li da ce preci 50% sadasnje prodaje?
Dodatno, mislim da ni ne znas koliko je zapravo Mercedesovih delova u Tesli.

Kao sto sam rekao, a i pokazao na par snimaka na forumu, Mercedes je ove godine poceo ozbiljno da radi na EV, a evo i najave, uz EQ suv prototip, sa dometom od 500km:
EQ: The new e-mobility brand.
The close-to-production concept vehicle “Concept EQ” marks the launch of an architecture for battery-electric vehicles across all models. Dieter Zetsche: “In 2007, the e-smart was a pioneer of electric motoring. We’re now flipping the switch. We’re ready for the launch of an electric product offensive that will cover all vehicle segments, from the compact to the luxury class.”

The coming models embody the essentials of state-of-the-art electric mobility – the fusion of appealing design, exceptional driving pleasure, high everyday practicality and maximum safety, typical of every vehicle manufactured by the inventor of the motorcar.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Ma ja ne kapiram što su taj restyle M klase i BMW 5 tema u ovoj temi :)
Nemoj samo da kreneš da prosipaš neke budalaštine o tome kako je GLE ovo ili ono, koga briga za to?

I baš sam na to i mislio, raspali lažovi i prevaranti nam prodaju prevaziđene tehnologije a vi ovde pljujete svaki iskorak iz te priče. Slično je bilo i sa XC90, sad si me podsetio s tim GLE...
Jbt 21. vek uveliko...
To sve treba da bude prevaziđeno. Zastarelo... Idemo dalje.
Čovek ima kompaniju koja pravi raketu koja odnese teret u svemir i vrati se nazad na platformu! A i ovde se vraćamo na restyle M fakin klase iz 2008 i executive sedan - u čemu je njihov tehnološki značaj?
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Prvi si spomenuo "konkurenciju" i prodaju Tesle u odnosu na istu, a sada kada ti se vise ne svidja prica, onda su to budalastine...jesi ok ovako, inace?
Ne znam sta sam ja za GLE pricao da je ovo ili ono, samo spomenuo koliko se koji prodaje?

Dodatno, lepo je kada si fan necega, ali to ne znaci da je ok biti potpuni nemac pojma o bilo cemu drugom.
Nikakav redizajn iz 2008. ne postoji, kada smo vec kod budalastina.

Nista tu nije zastarelo, posto ta Tesla koristi Mercedesovo "zastarelo" vesanje, jer svoje ne znaju da naprave, kao i jos dosta ostalih delova.
Takodje nista nije ni prevazidjeno, ali se secam da si prvi branio atmo benzince kojih je Honda odbijala da se otarasi godinama.

Mercedes izbacuje 10 EV vozila u narednih 5 godina, prvi sledece godine, pored standardne ponude, pa ce i tu postojati izbor.
Ulozeno 10 milijardi u razvoj EV.

XC90 niko nije pljuvao, samo smo iznosili cinjenice vezane za te njihove 2.0 motore i pravi razlog zasto imaju samo 2.0, koji nije ekologija, sto smo i dokazali.
I tu je bilo bitno samo pljunuti Nemce, pored svega dokazano naprednijeg.

Vidim, vozis EV vozila, vozis hibride, imas sve najmodernije i bas ti je bitan napredak tehnologija, pa za ovo kazes da je prevazidjeno?
Zasto si kupio benzinski SUV, zasto ne uze nekog hibrida, oni su moderniji, taj tvoj SUV postoji vec preko 100 godina u sustini, pa ga nisi prevazisao?
Nesto postaje prevazidjeno, kada je nesto drugo bolje u vecini aspakata, kao turbo u odnosu na atmo, sto nije slucaj sa elektroautomobilima, koji su samo alternativa, a ne unapredjivanje.

Ne vidim kako kompanija koja proizvodi rakete ima ikakve veze sa kompanijom koja proizvodi elektro automobile?
Jel te rakete takodje rade na struju i Mercedesove delove?

U cemu je tehnoloski znacaj jednog od tehnoloski najnaprednijih sedana, cak i ako sam ja samo spomenuo prodaju Tesle u odnosu na konkurenciju, jer si ti prvi krenuo o tome da pricas? Jesi ok ovako, inace?
Svaka generacija automobila donosi nesto novo, izmedju ostalog, tehnologije koje i Tesla danas koristi, a nisu sami izmislili.
Ili je bitno samo da je na struju, a sve ostalo je nebitno? Treba li tako usko da gledamo na stvari?
Poslednja izmena od Xepoj87 u 02 Avg 2017, 00:32, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Meni nije jasno o cemu ti pricas.

Послато са m2 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ji je toliko zaslepljen Teslom da ljude koji je ne gotive naziva fasistima, da covek ne poveruje...

Ja Teslu kao kompaniju ne volim zbog njihove poslovne politike i ponasanja, mada ima i stvari koje mi se i tu svidjaju. Njihova kola ne gotivim zbog krsh enterijera. Od hajpa oko Tesle mi se dize kosa na glavi.

Ono oko cega i dalje ne mogu da se odlucim je da li treba da ih volimo ili mrzimo zbog agresivnog guranja elektricnih automobila i ubrzanja elektrifikacije koja se dogadja zbog toga.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Tesla automobili

Post od Ralee »

Od kad je uzeo crva pretvorio se u trendy soocer mom, pre je bio kul hondas. :)
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Dani napisao:Sto ne stavis evrpsko trziste? Svakako US prodaja nije reprezentativna za bilo sta. Oni su operisani od bilo kakve logike za automobile.

Slika
Bome dobra prodaja E klase, a vidim i Volvo se solidno prodaje, mislio sam da ce prodati neku mizernu icifru S/V 90.
Korisnikov avatar
AleksaM
Reactions:
Pridružio se: 26 Okt 2015, 00:06
Garaža: VW Golf 6 1.4TSI

Post od AleksaM »

Ja verujem da će Mercedes izbaciti najbolji hibrid ili potpuno električno vozilo.
Dugo godina imaju direktnu saradnju sa Dr. Dejanom Ilićem koji je tvorac mini-baterija, a ujedno, vlasnik velikog dela Varte, a trenutno ima velike uspehe vezano za kamere i led rasvetu u kinematografiji čak je dobio i oskara za rasvetu pre par godina čini mi se.
Pričao sam sa njim pre 2-3 godine na tu temu, čovek vozi Mercedese koje testira u realnim uslovima. Naravno nije mi sad otkrio o cemu se radi, ali mi je rekao da auto mora da vrati u fabriku posle nekog perioda i da se ta vozila ne prodaju.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Ne vredi Xepoj, ne mogu da te pratim.
Fan Tesle svakako nisam, drugo je šta mislim, i ono sto sam i napisao, za mejnstrim proizvođače, pogotovo precenjene nemce.
Osvrćem na banalnosti koje se ovde pišu. Mislim da sam proizvođač zaslužuje mnogo više nego ovi drugi koji ne rade ništa nego uzimaju velike pare na tehnologiju koju čovečanstvo treba da proglasi kao debelo prevaziđenom.
Isto sam mislio i za Volvo, isto i za Hondu, ali reakcije su manje više uvek iste :) Nemci ovo, nemci ono, GLE, pet'ca, 320D i ostale budalaštine. To uvek prolazi kod ekipe poput HKS-a, čovek stalno nešto pita, a ne veruje ni u šta sem u nemačku supremaciju :)

pa samo gledaj matorog lažova "Dieter Zetsche: “In 2007, the e-smart was a pioneer of electric motoring."
500km sada mogu svi da obećaju za par godina pa evo model 3 već ima tu autonomiju...

EV jesu napredak jer pogon na struju ukida mnoge delove automobila neophodne za funkcionisanje onih na tečna goriva.
Odgovori