Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Tesla automobili
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Re: Tesla automobili
Kao Baš Baš 
Meni se čini da oni imaju - prave svoje baterije. Evo jedan skoriji tekst. http://www.zerohedge.com/news/2017-08-0 ... edly-quits
Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
Koje subvencije imaš za Teslu u NL?
Kod mene jedino porez... 35 evra godišnje umesto 480 (za 3.0).
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Kod mene jedino porez... 35 evra godišnje umesto 480 (za 3.0).
Pa ima 2 vrste subvencije koje se u principu dodaju jednu na drugu. Prva nema ekstra porez na kupovinu auta BPM koji je za npr nov bmw 540i oko 15.000 eur plus ako se auto dobije od firme i koristi i u privatne svrhe još jedno 500 eura mesečno se manje plaća. To je fiksirano 5 godina. Znači u totalu oko 15.000 + 30.000
Znači tesla P100D preko firme izađe jeftinije od 540i... jer je pored svega, svaki km 3x jeftiniji. Po Evropi, ako dobro isplaniraš, putuješ free. Zanimljivo 
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Off:
Au bre što je veliki porez na aute u NL.
Ja sad pogledao na nekoj NL stranici za moj auto, ispada da bi u Holandiji plaćao porez 269€ svaka tri meseca. U D mi je porez 283€ za celu godinu i meni i to nešto došlo mnogo bezobrazno.
Au bre što je veliki porez na aute u NL.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Šta je tu bezobrazno? U Srbiji bi te koštalo 1500e.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Porez je za privatna lica a pri lizu Porez, osiguranje i gorivo (u NL) ne placas. Pisao sam mnogo puta kako je D dzabe
Za dizel samo porez je od 100 do 160eur mesečno i za auto više klase kasko je od 70 do 120 eura isto mesečno. Kod benzinaca porez je duplo manji a LPG izmedju. Skupa zabava auto.
Za malo skuplji auto ispade te skuplji auto od stana mesečno:) i to lako...
Za malo skuplji auto ispade te skuplji auto od stana mesečno:) i to lako...
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Meni je za E39 bio porez 148€ godišnje (2198ccm), to mi je nekako bila "mera", pa sam se navikao na tu sumu, pošto smo ga taljigali 9,5 godina. Ovaj sad je 4198ccm i samim tim naravno i da je porez veći. To je činjenica protiv koje ne mogu ništa, ali može da me nervira......
. Ko me tero, znao sam za to i pre nego što smo ga kupili.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Pa sama razlika u porezu ti je smešna u odnosu na servise, potrosne delove i gorivo. U NL najveća ponuda i najjeftinija je bas za BMW i VW naravno
. A gde je parkiranje koje može da bude i 400eur mesečno (plaćao svojevremeno). Tu je prednost elektricnog - prednost/dostupnost i manju cenu parkiranja i bolje pozicije.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Mogu misliti kako je tek u Danskoj i slicnim zemljama gde se tek forsira briga za okolinu.
Nije to briga za okolinu nego politika
Kod nas (NL) se 2 partije već unazad 20 godina stalno smenjuju levica ukida puteve i smanjuje ograničenja, a čim dodju liberali odmah udare po autoputevima, povećanju brzina i smanjivanju poreza za sve klase osim električnih koje blago dizu.
https://drivetribe.com/p/gutted-tesla-t ... ce=organic
With nothing more than a gutted interior, and some lightweight seats, this economy-electric car shocked EVERYBODY when it wen’t undefeated against some badass drag cars!