Tesla automobili

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
DasAuto
Reactions:
Pridružio se: 16 Sep 2015, 15:05

Re: Tesla automobili

Post od DasAuto »

https://www.youtube.com/watch?v=MgzwBW_LPdE
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Laki021 napisao:Pa nema 700 valjda, zato su i prestali da pisu snagu.
Tipa motor napred 300 nazad 400 al kombinovano 450-500. Zato posustaje brzo posle 100.
Da je to sto ti pises istina imali bi 1000 testova Tesle sa staze a ne samo kratkih drag raceova.
Ma ne vredi vise raspravljati sa fanboyem, koji samo iznosi netacne samozakljucene cinjenice i pausalne prozivke na nivou 15ogodisnjaka.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

http://www.youtube.com/watch?v=142KcOlhF1w

http://www.youtube.com/watch?v=ABic0vQtgwc
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

https://youtu.be/scyYfbL5P9w

Xepoj, ne znam kako sam ja fanboy a tebi Mercedes ne izbija iz tastature. Lider u svemu a menja strategiju razvoja u dve godine i sad svi jadni čekaju šta će Mercedes da uradi da znaju u kom pravcu ide autoindustrija.
Pa kome ti pričaš o fanbojizmu :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Meni iz tastature ne izbijaju tacne cinjenice, a tebi netacne pausalne odvale.
(Ja verujem da si hteo reci da ne vadim Mercedes iz usta)

Nista Mercedes ne menja nu 2 godine,vec sam ti rekao da 15 godina rade na F cellu, a ispalo je da nisu ni prestali, vec da su se pored toga, sada primarno fokusirali na baterije.

Ti si rekao da su prvi f cell izbacili prosle godine, sto je netacno, rekao si da lazu za smart, da je prvi elektro automobil u novijoj istoriji, sto je netacno, rekao si da Tesla sama proizvodi svoje baterije, sto je netacno...i to sve pored ostalih usputnih netacnih izjava.

Ja govorim o onome za sta sam najvise informisan, Mercedesu, a ne krijem da sam fan, ali nikada ne izmisljam i fantaziram da su nesto sto nisu.

Nisam rekao da svi ostali cekaju da vide sta ce Mercedes da uradi, jos jedna netacna izjava sa tvoje strane.

Fanboy si, jer pricas o Tesli kao klinke o Biberu, sve je vrhunski i sve je savrseno.

Nidza takodje, kako je Tesla ispred konkurencije godinama, kako ovo i ono, zbogo ovog i onog, a onda takav rasni poznavalac f cell i elektro automobile stavi u 2 razlicite kategorije...

Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pa evo ti prva činjenica, Tesla pravi svoje baterije u svojoj fabrici.
To da li im Panasonic pravi ćelije, to degradira tu činjenicu koliko i da kažeš da 5cu ne pravi BMW već Bosch, Sachs, ZF I ostali.

Ne lažu za Smart, laže onaj brka.
Kad su švabe mogli da kažu za emisije iz auspuha, sve je više relativno.
Evo što se autonomije vožnje tiče, sam si kačio klip kad auto sam vozi, pored sebe ima pet dadilja i kameru okačenu da viri iz prozora, pa to meni liči na prototip.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Kako Tesla pravi svoje baterije, tako i Bmw pravi ZF menjac, isto ga prilagodjavaju za svoje automobile.

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Kakva žestoka diskusija. Pitam se u kojoj zemlji vi živite i da li bilo kakva ekonomska /realisticka upotreba Tesle ima bilo kakvog dodira sa realnošću...

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

@Xepoj:
Koji beše električni Meredes u D segmentu mogu da poručim danas i vozim sledeće godine beše,

...za 44k dolara,

...koji ima sve te gedžete i i može da se se vozi sam

?

Par nekima ovde nebitnih sitnica:

500k porudžbina imaju na čekanju, većina iz USA.

Mercedes je u 2016 prodao ukupno 340.000 vozila na tom tržištu.

Da i ti stvarno iskreno misliš da će 500.000 novih automobila u segmentu u narednih godinu i po dana proći bez bilo kakvog efekta po ostale proizvođače?

@ljuba, naša zemlja je potpuno beznačajno tržište da bi je uopšte spominjao. Ako budem morao da vozim automatik za 5 godina, onda mogu da vozim i električni auto, zar ne? U čemu je suštinska razlika u procesu vožnje?
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

NE MOZE DA SE VOZI SAM.

Prestanite da ponavljate tu neistinu.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Nidza je najgora vrsta fanboya, pojma nema o cemu prica, a nabedjen je kao da je i najmanju ruku Muskova desna ruka.
Tesla se ne prodaje samo na americkom trzistu, pa kakve veze ima TO trziste sa celokupnom pricom?
Kojih bre 500k komada za godinu i po dana? Ajde, videcemo koliko ce zaista biti.
Dodatno, ti znas da ta "rezervacija" znaci da je dato 1000 dolara i nista vise, te da se u svakom trenutku moze otkazati, da to nije porudzbina?
Polako, cekaj da uopste krene da se proizvodi, da izadje koji na ulice ;)
Musk je mucao i pravdao se unapred, kada je spominjao broj narudzbina i proizvodne kapacitete, delove, logistiku i sve ostalo sto je potrebno za taj kapacitet.

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Tebi nešto nije dobro kad mene svrstavaš u bilo kakav fanbojizam.

Naravno, jedino loše što ovde može da se desi je da ih nešto spreči da naprave te automobile. Potpuno moguć scenario. Međutim, takođe je potpuno moguće i da će sve da ih i naprave. Ne moraju ni zacrtanim tempom, imaju poprilično lufta.

Mogao bi na neko postavljeno pitanje da odgovoriš.

@Laki, figurativno. Nema razloga omalovažavati nešto od čega su konkurenti poprilično daleko, kako god se zvalo.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Nisu poprilicno daleko, samo su mozda malo odgovorniji pa ne nude i ne reklamiraju to tako kupcima. U ostalom ne omalovazavan uopste ali napominjem da sirite dezinformacije.

Verovatno je Google najdalje stigao u svemu tome samo ne pricaju toliko o tome.

Inace pre par dana je direktor zaduzen za baterije u Tesli dao otkaz.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Pričaš hipotetički kao i Xepoj. Možda imaju električni auto, možda imaju autonomiju, možda su odgovorni, možda su blizu, a možda su i godinama iza. Nemamo pojma. Ja mislim da bi se znalo da su na istom ovom nivou, nemaju razloga da kriju. Do sad su objavljivali koncepte i patente godinama unapred, a sad bas su rešili da se prave nevidljivi.

Ono što imamo je sa jedne strane automobil koji sve to ima, koji kreće u serijsku proizvodnju, a sa druge imamo zasad samo praznu priču.

Ne tvrdim da Musk neće da prsne kao zvečka. Međutim, verovatnije mi je da će da mu ovo sad lagano prođe. Skupiće pare ako fale, prodao je više od godišnje proizvodnje unapred. Što mu ne bi banke dale sve što im traži?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Nema tu mozda i ne pricam hipoteticki.

Heroj ce ti reci za Merc, znam sa su jos pre vise godina prikazivali i nudili sistem koji sam voza po autoputu, sem ako nisu godinama sedeli skrstenih ruku verujem da su napredovali i da imaju manje vise isto sto i Tesla jedino to ne zovu tako i traze da vozac drzi ruke na volanu ili svega kraci period vozi bez njih.

Za BMW znam, evo petica recimo ima paket za voznju na autoputu, samo ga ja nisam uzeo. Isto moze da vozi pod odredjenim uslovima, trenutno je losiji od Teslinog i Mercovog sistema, medjutim ima veci potencijal.
Veci pitencijal je prosto zato sto su pre tipa godinu dana BMW, Intel i izraelski Mobileye napravili partnerstvo za autonomnu voznju. Pre mesec dva Intel je i kupio Mobileye. Tako da su Intel i BMW partneri na ovom polju.
Mobileye je do pre nekih godinu dana radio sistem za Teslu dok se nisu popickali i raskinuli saradnju. Na osnovu moje price sa ljudima koji rade na razvoju ovih tehnologija (znate da se u NS radi i razvoj autonomne voznje za Audi, e da ga ebes ako Tesla ima bolje inzenjere, pride i u Lozani petljaju nesto sa tim) Mobileye ima najbolji sistem danas. Sve u svemu BMW i Intel/Mobileye saradnja ima ogroman potencijal.

Za Google ne moramo da nagadjamo, moze se progooglati sta je vec javno i koliko test milja su prevezli.
A nidzo s obzirom da si inzenjer, sigurno mozes i da procenis koliko je za autonomnu voznju, voznja po autoputu laksa od bilo cega drugog i da nam to malo sta govori o krajnjem cilju.

Edit:
Oko finasija, banke ce tesko da mu daju pare jer je u pitanju kocka, ali od investitora jos uvek moze da sakupi pare. Zapisi (Bond) Tesle prakticno ima status smece/junk, u petak su objavili kamatu 5.25% godisnje za dospece 2025 (kamata za stabilne firme danas je tipa 0-2%).
Tako da on ima lufta negde do sredine sledece godine (masovne proizvidnje modela 3) da pokaze da mogu biti profitabilni, ako to ne uspe vise mu niko nece dati pare (videcemo da li ce uspeti) jer je to prosto to, ako sa tim nisu uspeli nikad nece.
Vecinu para su prikupili emisijom novih akcija a znamo da akcije Tesle idu plus minus 50% za mesec dva, tako da ako kola krenu nizbrdo i to nije opcija.
Trenutno je njihova poslovna politika malo kontradiktorna a u svom hypeu niko i ne obraca paznju na cinjenice. Sa trenutnom vrednoscu firme, oni moraju da zaradjuju milijarde godisnje da to opravdaju. Imaju planive da proizvide 500 000, pa nek je i milion dva vozila godisnje, oni sa tim ne mogu zaraditit te pare. Sa modelom 3 spustaju se ispod premium segmenta, oni da bi zaradili te pare moraju da gadjaju broj vozila kao VAG (11 milona godisnje), pa oni to nemaju ni u najludjim snovima u planu za naredni dugogodisnji period.
Odgovori