Tesla automobili
Re: Tesla automobili
Moci ces to da uradis kad Merc izbaci elektricnu C a BMW 3. Tad ces imati i upotrebljivu mrezu punjaca jer ove firme ne izbacuju poluupotrebljive proizvode.
Trojka ce ti biti dostupna manje vise kad i Tesla 3, za C ne znam, nek ti Heroj kaze.
Kako Tesla vraca dugove? Tako sto se zaduzi jos vise...
Trojka ce ti biti dostupna manje vise kad i Tesla 3, za C ne znam, nek ti Heroj kaze.
Kako Tesla vraca dugove? Tako sto se zaduzi jos vise...
Zbog toga sto se pravis pametan u temi o kojoj blage veze nemas, i to banalizovanjem cele tematike.nidza napisao:Zbog čega mi je to bitna informacija? Da li se oba pune na električnu mrežu?
Ideja sledeća, porodičan auto, D segment, cena oko 40k eura. Puni se u garaži celu noć, pokriva mi odlazak do posla i kraće izlete u radijusu od 300km.
Laki, nisam nigde nasao koji model kada izlazi, znam samo da su rekli da ce u naredne 4 i po godine izbaciti 10 elektro modela.
Ne znam ni da li ce parirati Tesli, da li ce biti bolji ili losiji. Mislim, radije bih uzeo elektro auto koji je 10k evra skuplji, nego sto bih se vozio u onom recikliranom govancetu.
Neki lik je bas radio review E klase i naveo kako joj od luksuznih automobila, samo Tesla parira sa svojim autopilotom, kada su u pitanju sigurnosni sistemi, ali da to nije luksuzni automobil, sto svakome bude jasno cim sedne u isti.
Tesla 3 je new low za enterijer od 40k eura.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 13 Avg 2017, 22:43, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Znaci Skoda poslednji Mohikanac.nidza napisao:Zbog čega mi je to bitna informacija? Da li se oba pune na električnu mrežu?
Ideja sledeća, porodičan auto, D segment, cena oko 40k eura. Puni se u garaži celu noć, pokriva mi odlazak do posla i kraće izlete u radijusu od 300km.
Послато са m2 уз помоћ Тапатока
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Isto tako neki likovi radili review kažu S bolje leži od premium trojke 

Boringly average, but also perfect for school run mums
- Ji 4Tze
Pa to ti je model 3.nidza napisao:Zbog čega mi je to bitna informacija? Da li se oba pune na električnu mrežu?
Ali mnogo to košta.
Mnogo se palite na enterijer.
Teslinim glavnim kupcima to nije toliko bitno...
I'll just put this here...
https://www.youtube.com/watch?v=bxREjVKhHyU
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

^
Vrijeme na stazi i slalomu i fahrdynamik (tj zadnje dvije slike) - lijevo SQ7, desno Tesla.

Vrijeme na stazi i slalomu i fahrdynamik (tj zadnje dvije slike) - lijevo SQ7, desno Tesla.

Ako bolje lezi, a i brza je, kako kazete, onda mora i da je brza na stazi, zar ne?Ji 4Tze napisao:Isto tako neki likovi radili review kažu S bolje leži od premium trojke
Posto je sporija i od E63S i od M5 i to osetno, mozemo zakljuciti da je to netacno

Bukvalno mozes da budes ispred E klase kada Tesla S krene sa starta, da otkljucas auto, sednes, upalis i krenes i opet solidno odvalis Teslu.
A sada da ti objasnim da nema sanse da auto sa starim modelom Mercedesovog Airmatica lezi bolje od sportskog ogibljenja istog tog Mercedesa, prosto.
Tezina u podu ti daje lazan utisak stabilnosti, a Tesla S nema apsolutno nikakve veze sa ikakvom sportskom voznjom, osim sto moze da prodje kao electro muscle car.
Mercedes je u ovoj generaciji prvi put napravio bas adaptabilno vazdusno ogibljenje, gde moze jako fino da se stisne(opet ne kao sportsko, naravno), a to staro iz prosle generacije ima mod ljuljaj me celu noc, ljuljaj me i ljuljaj me polako.
Geza napisao:I'll just put this here...
Imas ovde kanal koji testira samo hibride i elektricne automobile, pratim ih oko godinu dana, super su, pogotovo matori.
Ovo je mini Smart

https://www.youtube.com/watch?v=riyLR40nfyM
- Ji 4Tze
Od kad je taj E63S?
Ako npr. AutoExpress, MotorTrend i TopGear i sl. ekipe daju vrhunske ocene, ne mogu da očekujem da nemački mediji pričaju hvalospeve o tuđim produktima, njihov nacionalizam nema granica. Kao ni ostrašćenost ljubitelja tih marki.
Da l shvataš paradoks - od dizela su svi odustali, turbo benzinci su relativno kratko bili u vrhu, SVI odustaju od motora na naftne derivate a mi ovde prdimo kako su ti prevaziđeni automobili u stvari bolji?
Čist paradoks...
Ako npr. AutoExpress, MotorTrend i TopGear i sl. ekipe daju vrhunske ocene, ne mogu da očekujem da nemački mediji pričaju hvalospeve o tuđim produktima, njihov nacionalizam nema granica. Kao ni ostrašćenost ljubitelja tih marki.
Da l shvataš paradoks - od dizela su svi odustali, turbo benzinci su relativno kratko bili u vrhu, SVI odustaju od motora na naftne derivate a mi ovde prdimo kako su ti prevaziđeni automobili u stvari bolji?
Čist paradoks...
E razocaracu te, ovo su holandski i francuski mediji. I moja Astra ima nize teziste od Macana, pa nesto nisam siguran da je stabilnija.
Niko nije odustao od SUS motora. Mercedes najavljuje nove V12, skoro su izbacili nove dizele, a mozda ih bude jos. To sto ce ubaciti elektricne modele ne znaci da ce ukinuti SUS. Ima tu jos da se cijedi SUS.
Mozda su Honda i Toyota odustali od dizela, ali nisu svi.
Niko nije odustao od SUS motora. Mercedes najavljuje nove V12, skoro su izbacili nove dizele, a mozda ih bude jos. To sto ce ubaciti elektricne modele ne znaci da ce ukinuti SUS. Ima tu jos da se cijedi SUS.
Mozda su Honda i Toyota odustali od dizela, ali nisu svi.
- Ji 4Tze
Super, nisam znao da se prate i holandski i francuski mediji 

Iz 2013. godine.Ji 4Tze napisao:Od kad je taj E63S?
Čist paradoks...
Ajde jednom daj neke linkove koji potvrdjuju te tvoje tvrdnje...stvarno vise ovako pricati o neistinama koje konstantno odvaljujete, nije realno.
Tek je to da su svi odustali od dizela i da SVI odustaju od svih motora sa unutrasnjim sagorevanjem, tolika glupost, da ja nemam reci

Izmisljeni paradoks moze shvatiti samo onaj koji ga je izmislio.
- Ji 4Tze
Haha, 2013.
E pa nemoj me zezati leba ti
Kačio sam ranije, čak i onaj Shmaug balavio na model X
E pa nemoj me zezati leba ti

Kačio sam ranije, čak i onaj Shmaug balavio na model X
Za sta te zezam, 2013. godine je taj auto izbacen, o ovom novom nema poente ni da pricamo, osim o tome koliko krugova ce oko Tesle obici na stazi 
Sada se model X vozi bolje od konkurencije? Neko ga je poredio sa Cayenne turbo S, X5M i GLE63S, pa rekao da se X bolje vozi?
Bentley Bentayga dizel, sa 200ks manje od Tesle X P100D, ide brze na stazi.
SQ7 dizel sa 200ks manje je brzi od P100D na stazi. Deli vreme sa Teslom S P85D.
E350d, 3.0 dizel sa 250ks manje od P100D X-a je brzi na stazi...
Skoda Superb 2.0 TSI 4x4 je brza od P100D X-a na stazi
Treba li da spominjem koliko je GLE63S brzi od svih tih automobila...a da ne pricam tek o Cayenne Turbo S i X5M.
I da, kako im P100D ima 610ks, a P90D ima 760ks, po njihovim tvrdnjama, a P100D je brzi?

Sada se model X vozi bolje od konkurencije? Neko ga je poredio sa Cayenne turbo S, X5M i GLE63S, pa rekao da se X bolje vozi?
Bentley Bentayga dizel, sa 200ks manje od Tesle X P100D, ide brze na stazi.
SQ7 dizel sa 200ks manje je brzi od P100D na stazi. Deli vreme sa Teslom S P85D.
E350d, 3.0 dizel sa 250ks manje od P100D X-a je brzi na stazi...
Skoda Superb 2.0 TSI 4x4 je brza od P100D X-a na stazi

Treba li da spominjem koliko je GLE63S brzi od svih tih automobila...a da ne pricam tek o Cayenne Turbo S i X5M.
I da, kako im P100D ima 610ks, a P90D ima 760ks, po njihovim tvrdnjama, a P100D je brzi?
Malo činjenica:Laki021 napisao:Moci ces to da uradis kad Merc izbaci elektricnu C a BMW 3. Tad ces imati i upotrebljivu mrezu punjaca jer ove firme ne izbacuju poluupotrebljive proizvode.
Tesla Model 3, septembar 1500 mesečno, oktobar, novembar, 5000 mesečno, od decembra 12000 mesečno.
BMW električni 3, imamo rumour na par sajtova, ništa zvanično (ispravi me ako grešim)
C klasa, nema ništa
Koliko god da je Tesla mlada firma i sva kola imaju dečje bolesti, to je ipak auto isprojektovan oko baterija i električnog motora, dok serija 3 i c klasa će biti kompromis šasije pedviđene za SUS.
Ako ništa, Tesla je fino podgrejala tržište.
Evo nešto ultrazanimljivo, ne samo da ima niže troškove održavanja i 10x jeftiniji kilometar, u klasi ima i najmanji pad vrednosti:
https://electrek.co/2016/09/13/tesla-mo ... 50k-miles/

Ostala električna kola su katastrofa po tom parametru: