BMW 5 (G30) 2017
Re: BMW 5 (G30) 2017
Jeste probali da zadrzite - kada hocete vise brzina na nize?
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Cini mi se da je isti efekat - prvu promeni brzo, a onda sporije.
U gradu sam probao, tako da nisam imao bas previse prostora za igranje.
U gradu sam probao, tako da nisam imao bas previse prostora za igranje.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
smg je recimo mogao da menja vise brzina odjednom al dzaba kad je bio krs menjac. Danas na primer pdk u gt3 moze takodje da preskace, ne znam za dct u m-ovima.
Sad sam se malo igrao, prvi put da sam ga bas testirao na ovom autu i malo sam se iznenadio.
Zapravo je dosta brzi nego sto sam mislio i moze i da preskace brzine... Ako u petoj brzo povucem 3x otice direktno u 2, ako dugo drzim, onda odmah spustiti za jednu a trenutak kasnije spusta valjda koliko god moze direkt bez prolazenja kroz medju brzine. Mislim da je cela zadrska prouzrokovana samo time da vidi gde ces se zaustaviti sa brojanjem i onda odmah prebacuje. Prijatno sam se iznenadio, osetno je u ovome od GT-a.
Zapravo je dosta brzi nego sto sam mislio i moze i da preskace brzine... Ako u petoj brzo povucem 3x otice direktno u 2, ako dugo drzim, onda odmah spustiti za jednu a trenutak kasnije spusta valjda koliko god moze direkt bez prolazenja kroz medju brzine. Mislim da je cela zadrska prouzrokovana samo time da vidi gde ces se zaustaviti sa brojanjem i onda odmah prebacuje. Prijatno sam se iznenadio, osetno je u ovome od GT-a.
- Delija
- Kontakt:
Kod mene sa vise "povlacenja" prolazi kroz sve medjubrzine - vidi se po broju obrtaja. Ne "preskoci". U prvu predje skoro momentalno, a onda "uspori".
E sad, ti imas i digitalnu tablu, tako da je pitanje sta tu on u stvari tacno radi. Mada i na ovoj klasicnoj tabli on "crta" brojke koje hoce.
E sad, ti imas i digitalnu tablu, tako da je pitanje sta tu on u stvari tacno radi. Mada i na ovoj klasicnoj tabli on "crta" brojke koje hoce.
Poslednja izmena od Delija u 29 Avg 2017, 21:07, izmenjeno 1 put ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Po zvuku motora i ponasanju mislim da ne prolazi kroz medjubrzine, mozda samo u jednu nize spusti a onda direkt dole do krajnje zadate. Probacu da snimim nisam ni na 100% siguran sta radi a grad nije bas najzgidnije mesto za probavanje.
GT je sigurni isao kroz sve brzine, to se nije moglo promasiti.
GT je sigurni isao kroz sve brzine, to se nije moglo promasiti.
- Delija
- Kontakt:
U tu prvu sigurno prebaci i to skoro momentalno. Vidis - za ove ostale nisam 100% siguran.
Isto grad - isti problem
Isto grad - isti problem

- Delija
- Kontakt:
Definitivno prebacuje jednu po jednu.
U susedni stepen uvek prebacuje momentalno, dok u sledece (unazad) nesto brze prebacuje kada je na vecem broju obrtaja (iliti kada se ne krene u menjanje 1500 rpm).
Za ova dva dana sam vise koristio manuelni mod nego u prehodnih godinu dana
U susedni stepen uvek prebacuje momentalno, dok u sledece (unazad) nesto brze prebacuje kada je na vecem broju obrtaja (iliti kada se ne krene u menjanje 1500 rpm).
Za ova dva dana sam vise koristio manuelni mod nego u prehodnih godinu dana

Nema nikakvog efekta. Promeni za jedan stepen i to je to.
Poslednja izmena od Delija u 30 Avg 2017, 09:30, izmenjeno 2 puta ukupno.
Vidis, moj menja na dole vise brzina ako se pedalica drzi povucena.
- Delija
- Kontakt:
A kako odredis koliko stepena ce da promeni iliti kako odradis granulaciju? Brojis u sebi iliti metodom corave koke? 
To mi je jutros palo na pamet i pre nego sto sam probao.

To mi je jutros palo na pamet i pre nego sto sam probao.
Da, ne mozes. Mislim da na povlacenje prvo prebaci u jednu ispod a ako nastavis da drzis spusta pravo do najnize koje moze.
Jos jedan mali trik koji G30 ima. Kada se start/stop aktivira a vi onda malo pomerite auto, on se vise nece aktivirati, konta da je u stani kreni rezimu. Medjutim, ako jace pritisnete kocnicu to mu je znak da se ponovo ukljuci i ugasice auto. Porsche ima slicnu foru, ali mislim da je kod njega vec pri prvom stajanju potrebno jace pritisnuti.
Jos jedan mali trik koji G30 ima. Kada se start/stop aktivira a vi onda malo pomerite auto, on se vise nece aktivirati, konta da je u stani kreni rezimu. Medjutim, ako jace pritisnete kocnicu to mu je znak da se ponovo ukljuci i ugasice auto. Porsche ima slicnu foru, ali mislim da je kod njega vec pri prvom stajanju potrebno jace pritisnuti.
A kad je u D npr i kad se potopi gas. Jel isto menja jednu po jednu ili npr dorektno iz 7 u 3-cu?
Direktno naravno.
- Delija
- Kontakt:
Tada menja direktno i kod mene, naravno.
U principu, ZF8 hardverski ima tu mogucnost, pitanje je samo da li ce je softver iskoristiti.
U principu, ZF8 hardverski ima tu mogucnost, pitanje je samo da li ce je softver iskoristiti.
Pa o cemu vi onda pricate ako obojica znate da moze da preskace brzine 
Znaci ides npr. 80 u osmoj, udaris kickdown, nece prebacivati jednu po jednu nego ce direkt u trecu/drugu iz cuga?

Znaci ides npr. 80 u osmoj, udaris kickdown, nece prebacivati jednu po jednu nego ce direkt u trecu/drugu iz cuga?