Merenje prosečne brzine na auto-putu

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Re: Merenje prosečne brzine na auto-putu

Post od HKS »

^

Slika

Послато са m2 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Kojom magijom moze da bude ista?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Aplikacija je prilično glupa. Ne koristi merenje brzine tj gps za proračun, nego ima unete sve naplatne rampe i njihovu razdaljinu. Treba da klikneš na kojoj ulaziš a na kojoj izlaziš pa aplikacija naprosto uključi štopericu koja prikazuje vreme za koje smeš da stigneš do izlaza.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Ja za biciklizam koristim runkeeper, kad krenem ukljucim je i podesim na koliko minuta mi prica koliko sam presao, kolika mi je prosecna brzina itd. Bas cu da probam da je ukljucim kad idem kolima, sta ona zna da li vozim bajk ili auto. Nije potreban net, samo gps, cak iscrta rutu., Instalirajte to i eto ga. Ovo je glupost da mi meri vreme.

Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk

Korisnikov avatar
Kabe
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
Garaža: Japanska vozila

Post od Kabe »

Vladapetr napisao: 08 Sep 2017, 22:07 Aplikacija je prilično glupa. Ne koristi merenje brzine tj gps za proračun, nego ima unete sve naplatne rampe i njihovu razdaljinu. Treba da klikneš na kojoj ulaziš a na kojoj izlaziš pa aplikacija naprosto uključi štopericu koja prikazuje vreme za koje smeš da stigneš do izlaza.
Da li si siguran da tako funkcionise?

Ja sam prvi put pokusao da je startujem na relaciji BG - NS... pocela je da sljaka. Onda sam imao nesto da odradim na fonu u voznji i prilikom ulaska u drugu app ona se resetovala i ode mast u propast. A taman sam poceo da ga trpam 150+ const da vidim sta ce biti.

Onda sam u povratku ponovo pokusao, stim sto sam aktivirao app i nisam uopste dirao fon. Kada sam ga uzeo ispred naplatne rampe u NS, nisam trebao da stisnem stop, vec je sam prepoznao gde sam i iskljucio kada sam prosao. Vozio sam 130 - 140 u sprintovima. Na 1km pre rampe mi je pisalo 121kmh prosecna i da treba da usporim 15 sekundi. Dok sam dosao do rampe posto su tu sada radovi, sama se ap deaktivirala i ispisala 119kmh prosecnu brzinu.

Skontao sam da je to nebuloza i da treba da vozim kako inace vozim svaki dan :D
ОПРЕМ ДОБРО! Posetite blog - Kabe.Space
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Tako deluje na osnovu interfejsa. Ne možeš da pokreneš aplikaciju bez da navedeš ulaznu rampu i izlaznu rampu, dakle ne prepoznaje preko gps-a tvoju početnu poziciju. Sedim u stanu i navedem da ulazim u Šimanovcima a izlazim u Rumi, aplikacija mi preračuna da u 00:11 najranije smem da prođem rumsku rampu :mrgreen:

Super je ako radi to što si naveo, da preračunava u toku puta i prepozna moguće izlaske, ali je ovakva kakva je sad neupotrebljiva za korišćenje jer je za pokretanje neophodno odraditi par klikova i izbor u dva menija. To baš i ne bih da radim kada prolazim kroz ENP traku na ulaznoj rampi.
Korisnikov avatar
masaivan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 14:32
Garaža: Citröen C4 1.6 BlueHDi 120

Post od masaivan »

Imate nekoliko aplikacija sto izmedju ostalog mere prosecnu brzinu a i svaki noviji auto ima tu opciju.

123

Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Moj ima ali ocigledno meri od kada upalim auto pa do kada ugasim sto mi ne znaci.
Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Post od klisko »

Pa možeš da resetuješ. Zadrži malo duže dugme kojim menjaš prikaz na BC. Ako je točkić, pritisni ga, trebalo bi da radi i kao dugme.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Resetuj bord kada prođeš kroz rampu.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Moguce, nisam probao, mislio sam posto nema vise vrsta prosecne, kao recimo kod potrosnje, da to nije moguce.
Korisnikov avatar
dusman
Reactions:
Pridružio se: 16 Avg 2013, 15:06

Post od dusman »

Vladapetr napisao:Aplikacija je prilično glupa. Ne koristi merenje brzine tj gps za proračun, nego ima unete sve naplatne rampe i njihovu razdaljinu. Treba da klikneš na kojoj ulaziš a na kojoj izlaziš pa aplikacija naprosto uključi štopericu koja prikazuje vreme za koje smeš da stigneš do izlaza.
Jos jednom pricas napamet i netacno.
Poslusaj i procitaj sta je rekao decko sa FON-a koji je zajedno sa kolegama napravio ovu i napravice jos novih app recimo za to gde ce moci da se dopune elektro mobili u Srbiji...

http://www.rts.rs/page/magazine/ci/stor ... ozaca.html

Doduse ja navikoh da pises svasta pa ni ne nasedam na tvoje price, lepo covek kaze da koristi google mape i da se ponasa kao navigacija i da je u mm tacna, a ti kazes
Vladapetr napisao:Aplikacija je prilično glupa. Ne koristi merenje brzine tj gps za proračun
Pametnom dosta...

Sent from blockhouse

Postujte saobracajne propise!!!
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Vidim da ti je problem da ispratiš složeniji tekst :mrgreen: Ali kapiram, jurnjava po autoputu kako bi uslikao zanimljive tablice ume da ostavi traga na čoveku :rofl: Probaću da razložim na delove, možda pomogne:

1. Prilikom pokretanja aplikacija ne koristi gps da odredi tvoju poziciju, nego treba da uneseš na kojoj rampi ćeš da uđeš.

2. Takođe, moraš da uneseš i gde ćeš da izađeš.

3. Ovo što sam napisao se jednostavno proveri: instaliraj aplikaciju i pokreni je. Merenje (klik na START) ne možeš da aktiviraš dok ne uneseš ona dva polja. Ja sam, sedeći u svojom stanu na NBGD, uneo da ulazim u Šimanovcima a izlazim u Rumi, a aplikacija je počela da meri i napisala da ne smem za manje od 13min da se pojavim na Rumskoj petlji :mrgreen:

4. Šta aplikacija kasnije radi, kako kalkuliše itd... meni je potpuno nebitno jer je GLUPO da koristim nešto što u startu moram da kliknem 8 puta i da listam dva menija, kako bih ga uopšte pokrenuo. Suludo je i pomišljati na tako nešto dok prolaziš kroz traku naplatne rampe.
masaivan napisao: 09 Sep 2017, 08:14 Imate nekoliko aplikacija sto izmedju ostalog mere prosecnu brzinu a i svaki noviji auto ima tu opciju.
Ja u rezultate board-a mog automobila nemam puno poverenje, pa ću probati sa nekom drugom aplikacijom :)
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ok za potrosnju al ne znam kako bi bord mogao da pogresi za prosecnu brzinu izmedju dve tacke.
Korisnikov avatar
dusman
Reactions:
Pridružio se: 16 Avg 2013, 15:06

Post od dusman »

Vladapetr napisao:Vidim da ti je problem da ispratiš složeniji tekst :mrgreen: Ali kapiram, jurnjava po autoputu kako bi uslikao zanimljive tablice ume da ostavi traga na čoveku :rofl: Probaću da razložim na delove, možda pomogne:

1. Prilikom pokretanja aplikacija ne koristi gps da odredi tvoju poziciju, nego treba da uneseš na kojoj rampi ćeš da uđeš.

2. Takođe, moraš da uneseš i gde ćeš da izađeš.

3. Ovo što sam napisao se jednostavno proveri: instaliraj aplikaciju i pokreni je. Merenje (klik na START) ne možeš da aktiviraš dok ne uneseš ona dva polja. Ja sam, sedeći u svojom stanu na NBGD, uneo da ulazim u Šimanovcima a izlazim u Rumi, a aplikacija je počela da meri i napisala da ne smem za manje od 13min da se pojavim na Rumskoj petlji :mrgreen:

4. Šta aplikacija kasnije radi, kako kalkuliše itd... meni je potpuno nebitno jer je GLUPO da koristim nešto što u startu moram da kliknem 8 puta i da listam dva menija, kako bih ga uopšte pokrenuo. Suludo je i pomišljati na tako nešto dok prolaziš kroz traku naplatne rampe.
masaivan napisao: 09 Sep 2017, 08:14 Imate nekoliko aplikacija sto izmedju ostalog mere prosecnu brzinu a i svaki noviji auto ima tu opciju.
Ja u rezultate board-a mog automobila nemam puno poverenje, pa ću probati sa nekom drugom aplikacijom :)
Suvisno je i odgovarati na ovaj post, a svi mogu da vide i zakljuce.
Inace od 03.09 imam instaliranu app i znam kako se pokrece.
A ako nisi ispratio to nije slikano na AP vec sam napisao, al po obicaju ne citas, suvise je komplikovano da razumes predpostaljam.

Sent from blockhouse

Postujte saobracajne propise!!!
Odgovori