Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Milos_kg »

https://www.youtube.com/watch?v=nAth8g05tfs
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

iPhone 8 problem, ispada mu ekran?!
http://mondo.rs/a1044992/Mob-IT/Vesti/i ... krana.html

Apple istražuje slučaj iPhone 8 telefona, koji se, navodno, otvorio na spojevima metala i stakla sam od sebe…

Slika
Slika
Slika

Britanski The Independent navod da Apple kompanija ozbiljno istražuje slučaj otvaranja iPhone 8 modela, koji je nedavno prijavljen. Navodno, Apple je primio nekolicinu reklamacija u vezi sa otvaranjem telefona samog od sebe, tokom punjenja. Jedan slučaj zabeležen je na Tajvanu, što su dokumentovali lokalni mediji i iPhone 8 bio je u trenutku otvaranja na punjenju. Taj model u upotrebi je tek pet dana i za punjenje je korišćena sertifikovana oprema.

Drugi slučaj je zabeležen u Japanu. Korisnik koji je prijavio kvar kaže da je iPhone 8 Plus telefon isporučen već sa odvojenim ekranom od kućišta. Sve u vezi sa tim slučajem korisnik je objavio na Twitter mreži.

Za sada kompanija Apple odbija da komentariše ove slučajeve, ali je potvrdila britanskom listu da ispituje oba slučaja.

The Independent pretpostavlja da se „otvaranje“ telefona dogodilo usled „naduvavanja“ baterije, zbog čega je došlo do izdizanja ekrana na oba modela. Takođe, britanski dnevnik kaže da su oba scenarija još uvek moguća - da se radi o izolovanim slučajevima ili o lošoj seriji telefona tokom proizvodnje.

Apple će objaviti rezultate istraživanja nakon podrobne analize.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

ljubitelj napisao:
ljuba napisao: 27 Sep 2017, 21:00 Znam da mi laptop to stalno radi, telefon nikada nisam drzao stalno na punjenju...
Proizvodjaci znaju pa tako (oni bolji) naprave, da punjenje i praznjenje bude optimizovano po trajnost baterije. Baterija se odrzava na nesto nizem naponu od maksimuma iako se drzi stalno na punjenju.
Lenovo laptop drzi bateriju na 95% , nece puniti bateriju dok se ne isprazni , cuva je od stalnog dopunjavanja do stanja maksimuma cime joj produzava radni vek.
Na 60% moj Lenovo u battery health modu.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

I moj Lenovo je na 60% u tom posebnom modu namenjenom za nekoriscenje racunara duze vremena.
Bas dabas gledam u Energy Manageru opis dok se radila rekalibracija za bateriju.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

ljubitelj napisao: 27 Sep 2017, 20:45 :thumbup:
invictus napisao: 25 Sep 2017, 21:20 Li jon bateriji ne steti drzanje na punjacu, vec punjenje iste do kraja.
Bateriju punite do 85% i duze ce vam trajati, mozete je puniti i kad dodje na 20% ili manje ma bilo kad, samo je bitno da ne punite do 100%.
Eto, to vam je istina o Li-jon baterijama, tako da slobodno je drzite na punjacu, ne steti ali je skidajte najkasnije na 91-93% punjenja iste.
Ukoliko zelite da vam duze traje ista.
:thumbup: :bravo:

Problem je sto ogromna vecina puni svoje telefone nocu, a to automatski znaci punjenje do 100%. Ne kazem da niste u pravu (pojma o tome nemam), ali mi onda nije logicno da proizvodjaci ne podese parametre tako da se proces prekine u trenutku kada je to najoptimalnije...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Hoces reci - optimalno :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Delija napisao: 30 Sep 2017, 21:30 Hoces reci - optimalno :)

Sto? Optimalno-optimalnije-najoptimalnije...
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

:kezo:
ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

Znaju oni sta je optimalno ali to povlaci za sobom da je punis do 85% kapaciteta. Onih 15% sto nisi napunio znaci da ce baterija za toliko manje drzati u toku dana. To vecini vise igra nego da li ce mu baterija ziveti 600 ili 1200 ciklusa.
Znaci ocenili su da je bolje da se baterija puni sa vise energije iako to drasticno utice na vek trajanja iste. Ja licno sto se telefona tice spadam u grupu kojoj je bitnije da izdrzi ceo dan i da ima sto vise energije u sebi, totalno mi je nebitno ako posle 2 godine moram da je menjam. Menjam ili bat ili ceo aparat i idemo dalje.
Danasnji telefoni su potrosna roba koja se menja na svakih 2 max 3 godine i to je to. Ono za laptop lenovo se slazem pogotovu za thinkpad seriju koju imam (T410, T430, T520), tamo je onako kako je ljubitelj i opisao. Neko pametan je radio na batery managmentu i na tim laptopovima baterija uz max koriscenje traje sigurne 2 godine uz max kapacitet. Ako se slabije koristi na bat napajanju ume da traje preko 5 godina sa zadrzavanjem 90% kapaciteta.
invictus
Reactions:
Pridružio se: 09 Apr 2017, 14:14

Post od invictus »

DukeNS napisao:
ljubitelj napisao: 27 Sep 2017, 20:45 Slika
invictus napisao: 25 Sep 2017, 21:20 Li jon bateriji ne steti drzanje na punjacu, vec punjenje iste do kraja.
Bateriju punite do 85% i duze ce vam trajati, mozete je puniti i kad dodje na 20% ili manje ma bilo kad, samo je bitno da ne punite do 100%.
Eto, to vam je istina o Li-jon baterijama, tako da slobodno je drzite na punjacu, ne steti ali je skidajte najkasnije na 91-93% punjenja iste.
Ukoliko zelite da vam duze traje ista.
Slika :bravo:

Problem je sto ogromna vecina puni svoje telefone nocu, a to automatski znaci punjenje do 100%. Ne kazem da niste u pravu (pojma o tome nemam), ali mi onda nije logicno da proizvodjaci ne podese parametre tako da se proces prekine u trenutku kada je to najoptimalnije...
Pa da bi crkla baterija pre, da bi kupio novu kroz par godina(bar 2 su sigurne sta god i kako god punio, posle toga i nije to vise ta baterija-tj. potrebna je nova).
Zasto bi tako namestili da bude na optimalnom nivou? Nema ekonomske logike iz ugla proizvodjaca telefona i baterija.

Sent from out of space

Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Život je kratak da se razmišlja o tome
ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

:plusone:
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ja utaknem telefon kada legnem, a skidam sa punjača kada ustanem.
To sam radio sa svim telefonima, radim i sada.

Čak nisam ni guglao cenu zamene baterije :kezo:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Aktivirao sam malo iP ovih dana. Updateovao ga iOS 11. Koji rapsad sistema... Sve stuca, zapinje, ubija bateriju, pistas se koji je k ovo, sve suprotno od onoga po cemu je iP poznat.
Onda sam registrovao tel za beta program, skinuo Betu 11.1 i odjednom sve poletelo i opet radi kako treba.
Ne znam sta su toliko zabrljali sa 11, uopste ne lici na Apple da izbaci takav software. Sve u svemu savetujem svima koji voze iP da predju na betu 11.1.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ja sam i dalje na ios10. Dok ne izbace ispeglan sistem

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika