Mercedes A Class

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Re: Mercedes A Class

Post od Kuzmanovic »

Dobro izvini, sta se ljutis odma. :kezo:

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

NexT napisao:Ne mislim da dizajn enterijera, lepsi je nego A, vec "tisina" u enterijeru. Ne mogu to da objasnim, ali BMW i Mercedes imaju potpuno drugacije filozofije pri pravljenju enterijera :)
Ma to su posle finese i stvar ukusa ali ja ne bih rekao da je ovaj ili onaj bolji.
Meni se kod Merca u odnosu na Seriju 1 ne svidja sto nema klasicnu rucicu menjaca, sto je LCD ekran na centralnoj konzoli prilicno glupo ubudzen (lici na aftermarket kineza), sto je paleta motora znatno slabija i cena veca (A250 Sport kosta skoro kao M135i a ne moze ni da mu pridje).
Merc mi je s'druge strane dizajnerski lepsi kao celina, posebno exterijer.
A45 AMG takodje obecava ali verujem da ce i cena biti momacka.
MilisaV
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2012, 15:39
Garaža: bmw 525d

Re: Одг: Mercedes A Class

Post od MilisaV »

vozio sam 200 cdi automatik u amg opremi. auto ima 20 soma dodatne opreme. panorama, navigacija, koža, kamera..... amg oprema je bezveze. tvrda sedišta, tvrd auto, crveni konac i crveni pojasevi, karbon folije a 140 konja, šabanija po meni.
inače auto ide pristojno za tu snagu, ali nemojte očekivati raketu.
ukupna cena modela koji sam vozio je 44 soma evra, a još je nije ni top of the line, čak ima više modela posle 200 cdi.
ako već hoću da vozim tvrd sportski heč a imam 44 soma, moj izbor bi sigurno bio drugačiji, da ne kažem bolji (s3, r20, 123i...).

Послато са U8815 користећи Тапаток 2
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Floyd napisao:
NexT napisao:Ne mislim da dizajn enterijera, lepsi je nego A, vec "tisina" u enterijeru. Ne mogu to da objasnim, ali BMW i Mercedes imaju potpuno drugacije filozofije pri pravljenju enterijera :)
Ma to su posle finese i stvar ukusa ali ja ne bih rekao da je ovaj ili onaj bolji.
Meni se kod Merca u odnosu na Seriju 1 ne svidja sto nema klasicnu rucicu menjaca, sto je LCD ekran na centralnoj konzoli prilicno glupo ubudzen (lici na aftermarket kineza), sto je paleta motora znatno slabija i cena veca (A250 Sport kosta skoro kao M135i a ne moze ni da mu pridje).
Merc mi je s'druge strane dizajnerski lepsi kao celina, posebno exterijer.
A45 AMG takodje obecava ali verujem da ce i cena biti momacka.
Mislim da ce Mercu pasti cena... Tj mora da padne, ovo je preterano. Ili ce biti neki paketi sa brdom opreme za malo manje para...

Odusevio sam se na AMG opremi, crni kozni enterijer, crveni savovi, a crna perforirana koza je sa nalicja crvena. Neverovatno dobro izgleda :D
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Sad kad se nisam prevrnuo... :srbin:
Cale rekao kako bi kupio A klasu sledecu, kad bude menjao auto, jer ima duzu garanciju, besplatno odrzavanje i bolje uslove kupovine, a cena nije znacajno veca od konkurenata :zbunjen:

Ili je prolupao, ili je postao mator :mrgreen:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

:loool:

:bravo: za caleta
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pa u pravu je covek.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Day Walker napisao:Sad kad se nisam prevrnuo... :srbin:
Cale rekao kako bi kupio A klasu sledecu, kad bude menjao auto, jer ima duzu garanciju, besplatno odrzavanje i bolje uslove kupovine, a cena nije znacajno veca od konkurenata :zbunjen:

Ili je prolupao, ili je postao mator :mrgreen:
A ti ocekivao neki OPC :D
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Xepoj87 napisao:Pa u pravu je covek.
Pa da, na kraju to dodje recimo 10% razlike da li vozis opel ili merc il bmw. Mnogo je manja razlika nego sto ljudi misle.
Ne poredim recimo i30 sa mercedesom, ali neka pristojna astra i slican mercedes A ili bmw 1, nije neka cenovna razlika tokom koriscenja novog auta.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Nisam znao da gotivi Mercedes... :)

EDIT: Evo ovaj je cak i jeftiniji od moje Astre, a uzeo bih ga bez razmisljanja... Iako je znatno slabiji motor...
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/me ... leage=5000
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Laki021 napisao:Pa da, na kraju to dodje recimo 10% razlike da li vozis opel ili merc il bmw. Mnogo je manja razlika nego sto ljudi misle.
Velika je razlika dok se gledaju klot ili minimalno opremljeni modeli.
Cim krenes da "nepremium" pakujes opremom cena postane prevelika za taj auto.
Zato svi takvi proizvodjaci koji teze ka premiumima a nisu to, imaju velikih problema sa prodajom. Tu se jedino izdvaja VW.
Opel, Ford, Alfa, Lancia, Reno itd. sa jacim motorima i opremom su jednostavno nekonkuentni ili ti precenjeni
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Tako je, zato sam i rekao "pristojna astra", ne poredim babe i zabe, jeftin je klot opel sa najslabijim motorom, ali pristojan...
A vw je fenomen, pre par dana moj kolega izjavi kako ga zanima da kupi golfa.... Ja se prvo najezim, progutam knedlu pa krenem u akciju :) I objasnim mu da mu treba bmw 1 :) Naravno prva reakcija mu je, aaaa to je skupo. Medjutim kasnije analiza cenovnika pokazuje malo drugaciju sliku...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

70% prodaje c segmenta u Srbiji cine klot verzije, 20% neka srednja oprema i 10% napucani opremom...
Info koji sam dobio od Opela, Suzukija i Skode... A verujem da je i kod ostalih proizvodjaca tako
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Laki021 napisao:Naravno prva reakcija mu je, aaaa to je skupo.
"Default" reakcija svakog neiskusnog pojedinca kad mu pomenes neki premium auto :D
Donkle opravdano jer jeftin premium ne postoji za razliku od npr. VW-a.
Kad s'druge strane, VW (ili Alfu, nebitno) hoces motorizacijom i opremom da izjednacis sa bilo kojim premium modelom (iz klase) onda se razlika u ceni brzo otopi :)
Day Walker napisao:70% prodaje c segmenta u Srbiji cine klot verzije, 20% neka srednja oprema i 10% napucani opremom...
Nisam bas siguran za tacne cifre ali mislim da je slican odnos svuda u Evropi.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

:think:
Moze li mi neko objasniti, gde je ovde rucica za brisace, pranje vetrobrana itd.? :-|

Slika
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori