Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od rade74 »

Laki021 napisao:Koji ste vi kraljevi, za sve ste u stanju da nadjete los primer, i onda opalite najzescu generalizaciju, razumno i smisleno nema sta...
Dodji otvori firmu zaposli samo 10 ljudi u Srbiji, daj im tu platu od 240000 din neto, jer je IT sektor ,tebe kao poslodavca izadje oko 390 000 din, tako da uzivaj u plovima svoga rada kad samo za jednog das drzavi 150 000 x 10=1 500 000 drzavi a sutra dobijes k od penzije i sto najgore ,dodjes kod lekara a nema toga i toga pa idi kod privatnog pa plati i tamo.
Super si!

Sent from mTalk
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Vladapetr napisao:Bolje da se odmah udavim gde babe pišaju.
Vladapetr napisao:Ma zemlja pod tobom smrdi.
Vladapetr napisao:oholi stvore
I ti si neki prosvetni radnik. Nastup i rečnik prosečne učesnice parova.

Na stranu što se svađaš sam sa sobom.

Malo samokontrole ne bi bilo na odmet.

@Kragujevac

Nije lepo da širiš pesimizam i likuješ.
Poslednja izmena od Floyd u 29 Okt 2017, 11:01, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od Laki021 »

Vladapetr napisao:Videćemo kako će se situacija odvijati. Ako se kockice sklope kako sam namerio, pa se u narednih 1-2-3 god preselim u kuću van BG-a, onda bih ovaj bus ostavio na duže da imam za porodična putovanja a sebi uzeo nešto manje "na nivou". Ali da ne idemo toliko daleko...

Svaki dan sve teze i teze sve gore i gore, zato se i planira kuca, dva auta... ima smisla.
rade74 napisao:
Laki021 napisao:Koji ste vi kraljevi, za sve ste u stanju da nadjete los primer, i onda opalite najzescu generalizaciju, razumno i smisleno nema sta...
Dodji otvori firmu zaposli samo 10 ljudi u Srbiji, daj im tu platu od 240000 din neto, jer je IT sektor ,tebe kao poslodavca izadje oko 390 000 din, tako da uzivaj u plovima svoga rada kad samo za jednog das drzavi 150 000 x 10=1 500 000 drzavi a sutra dobijes k od penzije i sto najgore ,dodjes kod lekara a nema toga i toga pa idi kod privatnog pa plati i tamo.
Super si!

Sent from mTalk

Dati 30-40% drzavi je najnormalnija stvar.

Ako stavis jos vecu platu, jos bi vise dao drzavi.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Ja samo pokušavam da realnim stavovima doprinesem diskusiji. E sad, što je realnost u SRB takva kakva je, to ja nikako ne mogu da promenim. A i ne vidim gde ja to likujem u svojim postovima, osim ako iznošenje realnih podataka po CH merilima nije "likovanje".
Kažem, da vas par nema toliki broj postova, čovek bi ladno mogao da pomisli da imamo napad trolova na forum. Ne znam kako nazvati tolike hvalospeve na situaciju u Srbiji, a sve to sa švajcarske adrese.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Svako testiranje ozbiljnijeg sistema pocinje se sa krajnjostima. Ja se bogatasa u Srbiji generalno gadim, a siromasni (obicno sa nekim invaliditetom fizickim ili mentalnim, ili jednostavno krajnje neobrazovani, rularni) su u ocajnoj nemastini i kranje nehumanim uslovima. Da li imate neke komentare povodom toga?
A o infrastrukturi neci ni da pricam. Napredak postoji i on je manje vise ocigledan, ali i dalje je to daleko, daleko ispod zapadne evrope... mada ja kada udjem u istocnu evropu se skandalizujem stanjem infrastrukture i svega ostalog, cim se izadje iz centralnih delova te zemlje...
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

@laki021 nema generalizacije, generalno je tako. Ti bre ko da 50 god.nisi bio u srb, odgledao jedan dnevnik i slepo poverovao u sve sta si cuo i video. Sve to bajkovito sto sjaji i bljesti je mazanje ociju narodu, hleba i igara, da se skrene paznja sa egzistencijalnih problema. Shoping centri su u vlasnistvu stranaca uglavnom i interes je u renti lokala. Jeste, zastupljeni su uglavnom svi brendovi ali imaj u vidu da je lexus otisao iz srb. Sta se prodaje, akcije i snizenja, sve sta kosta skuplje prodaje se na rate, pa pisu novine da je zaduzenost po kreditnim karticama probila sve rekorde. Evo ti primer, sephora, zove devojka i kaze istrosen nam tester posaljite nam pun, ok, koliko ste komada parfema prodali? Ni jedan. Udju namirisu se i izadju. Bolje ova vlast da je ulagala u proizvodnju da prvo osposobi narod da ima gde da trosi pare nego ovako. Upravo je napravljena greska da te investicije ne prate standard. Tek kad jaguar, bentley i rr, tesla isto budu dosli u srb, kao i drugi zaista skupi brendovi ajd da pricamo o tome. Pa burberry je zatvorio isto. Tresla se gora rodio se mis.
pa infrastruktura? Ajd budite iskreni, koliko tema na ovom forumu samo o losim putevima? Ako treba da ih kujem u zvezde sto urade 10 km ap godisnje a svi lokalni se raspadaju onda ajd da verujem da dzinovskim koracima napreduje srbija.

Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk

Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Pojasni sta znaci da vlast treba da ulaze u proizvodnju?
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

kragujevac napisao:Ja samo pokušavam da realnim stavovima doprinesem diskusiji. E sad, što je realnost u SRB takva kakva je, to ja nikako ne mogu da promenim. A i ne vidim gde ja to likujem u svojim postovima, osim ako iznošenje realnih podataka po CH merilima nije "likovanje".
A ko je rekao da je stanje u Srbiji idealno, da nema siromašnih, da su dobri putevi itd. ?

Iznose se samo činjenice i IT sektor je tu pomenut kao pozitivan primer a sad su neki počeli da se sprdaju na tu temu. Skoro svi su prijavljeni na pun iznos, ogroman novac se uplaćuje u budžet preko njihovih leđa... a koriste isti zdravstveni sistem kao oni koji rade za 25k dinara.

Po tebi je najbolje da i oni odu (a mogu vrlo lako, bez kombinacija sa hrvatskim pasošima), da gastarbajteri ne ulažu u turizam, nekretnine i poljoprivredu (znam dosta primera i to baš sa ch adrese), da svi lepo odu u Nemačku i zaborave Srbiju. Zašto bi gastarbajteri donosili 4 milijarde godišnje. Bolje da ostave turskim placevima koji prodaju matore amg-ove.

Ljubitelj je u jednom od postova napisao gde je bila Slovačka 1990 a vi vidite gde je sada.

@Mićo

Lexus se slabo prodaje i u bogatoj Švajcarskoj. 300 i kusur automobila godišnje, što je smešno u poređenju sa konkurencijom. Nema dilera koji radi samo Lexus nego ih prodaju usput uz Tojotu.

Poslednja izmena od Floyd u 29 Okt 2017, 11:23, izmenjeno 3 puta ukupno.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Evo da se ubacim i ja u malo prepucavanje meni je bolje u poslednjih par godina i to moze da ima veze sa merama koje je donela ova garnitura na vlasti, ali vidim dosta ljudi kojima je isto kao meni ranije ili i gore. Vidim da situacija u zdravstvu je katastrofa, da ukoliko nemas para da platis privatnika, neces preziveti, da sve nepismeniji i bahatiji ljudi dolaze na kljucne pozicije i da se cak i ne trude da prikriju kradju, da sve vise otpada od hrane se uvozi iz eu, dok nasa proizvodnja polako propada, da se sprema legalizacija gmo, mada se on vec i sada nalazi u nasoj hrani u odredjenom procentu.
Takodje verujem da dosta stvari koje su ovde lose, nismo mi izmislili, vec je to prvo doslo sa zapada. Obracuni na ulici postoje i tamo, osvanu naslovi u nasim novinama gde su nasi ljudi izbodeni zbog dobacivanja ili cega vec, koliko ima takvih situacija gde nisu nasi, pa i ne cujemo.
Da zakljucim, ja bih voleo da ljudi ne odlaze i da se nadje neki nacin kako da se ova zemlja postavi na pravi put, ali pitanje je kako to uraditi.
Pozdrav

Послато са SM-N920I уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

Laki021 napisao:
Vladapetr napisao:Videćemo kako će se situacija odvijati. Ako se kockice sklope kako sam namerio, pa se u narednih 1-2-3 god preselim u kuću van BG-a, onda bih ovaj bus ostavio na duže da imam za porodična putovanja a sebi uzeo nešto manje "na nivou". Ali da ne idemo toliko daleko...

Svaki dan sve teze i teze sve gore i gore, zato se i planira kuca, dva auta... ima smisla.
rade74 napisao:
Super si!

Sent from mTalk

Dati 30-40% drzavi je najnormalnija stvar.

Ako stavis jos vecu platu, jos bi vise dao drzavi.
Nije problem dati.
Pitam te sta ja dobijam sa tim?
Leci mi se majka kod privatnog posle preloma noge jer drzavni ne mogu to, nemaju aparate. Placa se redovno zdravstveno.
Jel to normalno sto cu ovaj mesec pljunuti 400e privatniku a u isto vreme placa se i drzavi.
Jel normalno da coveku koji je u penziji i dalje placam penzionom fondu kao da nije u penziji.
Obrazlozenje je : Izvrsice se ponovo obracun pa ce mu penzija biti visa.
Koji k onda postoji dobrovoljni penzijski fond.
Ja ako hocu da uplacujem , uplacivacu dobrovoljno jer je covek ispunio sve zakonske uslove i otisao u penziju.
Krade sve na sve strane a nista se ne vidi.To je problem.
Uvedes zabranu zaposljavanja i mladi ljudi popuse a pol podobne ubace preko pp poslova, pa gde to ima?
Evo opet izbori moguci , pa trosenje para opet a ja dajem, super, idemo napred.
Otici cu i ja odavde pa neka uzjase onda nekog drugog.

Sent from mTalk
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Nije problem što se daje državi, nego je problem kud taj novac posle ide.
O saobraćajnoj infrastrukturi i saobraćaju ovde ne bih trošio reči, jer su na posleratnom nivou.
Imao sam priliku ovaj mesec da provedem dve nedelje u Amsterdamu idući svaki dan na posao i u početku sam mislio da sam otišao na drugu planetu.
Zdravstvenu negu i gomilu drugih stvari nisam iskusio, možda su gore nego ovde, jer su sve pare potrošili na saobraćajnu infrastrukturu.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Ajme majko šta se piše o ovoj temi. Strašno.
Laki i Flojd jebu kevu, a i Delija dočekuje na penal. Nije stativa.
Sad se jos i ljubitelj priključio ,ako ipak nekome ne bude muka - e ljubitelj će da ga dokrajči. :-)
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Da prvo das ljudima posao, da podignes proizvodnju na taj nivo da taj radnik ima normalnu platu pa tek onda da mu uzmes te pare u nekom shoping centru.
ovo je sve nakaradno, prodao si arapinu lokaciju, on uzima kiriju i njemu je dobro, ti koji su zakupili lokale u svom asortimanu imaju 70% modela povucenih iz eu jer su iz prosle godine pa su i tamo bagatela, ovi iz srb ih uzmu sa 70-80% rabata i ovde prodaju opet na akciji. Samo oko 30% asortimana po tim fancy radnjama su aktuelni modeli po punoj ceni. Npr.sportska odeca, bicikli, garderoba, kozmetika, cipele...to ti pouzdano tvrdim, znam
ide se preko reda, to je problem.
pa fiat srbija, sta je bilo prosle godine vezano za plate? Rade za 350 eura ili tako nesto, a pazi, smederevo, ako ubijes dva giganta ubio si grad, rubin u krusevcu kad je propao to je mrtav grad, kikinda, nekada je radila za opel, livnica crkla 60% ljudi pobeglo odatle. To je srbija, tim ljudima pomaze familija iz dijaspore, beograd i ns ne daju pravu sliku uopste. Ti ljudi iz tih opustosenih gradova vikendom dolaze u bg, usce, delta itd da kupe sebi nesto od para koje im poslao neko od negde, potrose 50 eura~6000 din, za to kupe par artikala na nekoj akciji i to je to. Beograd nije srbija.

Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk

Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Opet te pitam, kako drzava da da ljudima posao i kako da stvori proizvodnju?
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Floyd napisao:
Vladapetr napisao:Bolje da se odmah udavim gde babe pišaju.
Vladapetr napisao:Ma zemlja pod tobom smrdi.
Vladapetr napisao:oholi stvore
I ti si neki prosvetni radnik. Nastup i rečnik prosečne učesnice parova.

Na stranu što se svađaš sam sa sobom.

Malo samokontrole ne bi bilo na odmet.

@Kragujevac

Nije lepo da širiš pesimizam i likuješ.
Ako se svađam sam sa sobom, zašto se osetiš prozvanim? Šta je od gore citiranih postova netačno? Kad budem pisao saopštenja za dnevnik, konsultovaću te kako da to zvuči evropejski, pošto vidim da poznaješ više različitih rečnika i nastupa. Do tada, nemoj da krješ svoje šuplje stavove iza kvazi ljubaznosti.

Laki021 napisao:

Tebi naravno da nema smisla, jer ostvarenje tražiš isključivo u materijalnim stvarima.
Naravno da ne želim da ostanem da živim u zemlji u kojoj je toliko nesrećnih i toliko siromašnih, a koja ubrzano ide na dole. Naravno da sebi i svojoj porodici uvek mogu da obezbedim sve što nam treba za život, ali to nije ono što život čini lepim i dobrim.
Naravno da si preskočio da prokomentarišeš moj prethodni post gde sam analizirao tvoje viđenje uspešnosti, ali ćeš da butaš po postovima iz druge teme kako bi nastavio trolovanje.
Naravno da će jedan mega trol na post "pokrenem proizvodnju i sam zaposlim radnike, pa državi dam 40% a zauzvrat ne dobijem NIŠTA i lečim se kod privatnika" odgovoriti sa "normalno je da država uzme 40%".

I naravno da ništa od ovog gore nećeš razumeti ;)
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Odgovori