Muke sa kineskim felnama

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Seat Ateca 2.0 TDI CR 190ks 7step DSG 4motion

Post od dag81 »

Sreca moja tebi ne trese.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Ogi napisao: 28 Nov 2017, 08:26 Ako se ne varam, prvo je kod Ivana kupio gume I felne I treslo je I onda je kupio druge gume I druge felne I opet trese.
Što bi rek'o Ljubitelj, a jel proveren balans kočionih diskova?
ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

Markoni napisao: 28 Nov 2017, 07:33 Sto se alternatora tice, on je verovatno manjkao od one vode u Grckoj kroz koju si prolazio. Dobro je sto nije crkao na licu mesta.
Nije alternator nego anlaser, a i mala je sansa da je od vode jer je to bilo u julu, a skripanje je odjednom krenulo krajem avgusta , preko mesec dana kasnije.
Cak i da je bio okupan prolaskom kroz vodu on se tad nije okretao, nije radio dok auto ide, i sansa da se tad isprao od masti je nikakva, a kazu u servisu da je izuzetno suv bio.
Ogi napisao: 28 Nov 2017, 07:51 Zasto mu svi savetujete da proda krive felne, da prevari I unesreci nekoga drugog ? Vracanje prodavcu uz povracaj novca je jedina opcija.
Slazem se sa tobom, stim sto vracanje guma koje su vozene je jako mukotrpan proces, tipa morao bi i prodavac da dokaze dobavljacu da gume nisu ok.
U unu kada sam radio prvi put mi je receno da dokle god na hunteru guma moze da se dotera ispod crvenog polja , da takva guma nema osnova za reklamaciju.
Heinz napisao: 28 Nov 2017, 08:05 Ali nisu krive felne koliko ja mogu da zaključim, onu jednu krivu je zamenio za pravu. Sad ima sve četiri krute, ovaj prave :)
Gume ne valjaju. Ako su se i felne deformisale, najbolje da ode kod onog udaljenog vulkanizera koji je provalio da je jedna kriva.
Juce po onome sto sam video kod lokalnog vulkanizera felne su ok, znaci nije ono perfektno ali nista znacajno se ne vidi i sam vulkanizer juce posle balansiranja i zezanja sa mojim tockovima mi je
rekao da po njemu su gume te koje se deformisu. Rukom je nesto prelazio preko gume i kaze da ima polja po gumi koja su udubljena, tipa gazna povrsina gume je kriva, a kad se okrecu jasno se vidi kako skacu.
Cak imam dve gume koje ne skacu ravnomerno nego leva strana gume skace u kontri u odnosu na desnu. Ovaj to juce kad video odmah rekao ova ne valja.
Meni licno bi vide odgovaralo da su felne problem jer mi je to jeftinija opcija 400eura , a gume su 600 i plus kod njih teze za reklamaciju.
Velja napisao: 28 Nov 2017, 09:12 Što bi rek'o Ljubitelj, a jel proveren balans kočionih diskova?
Nije jer ako sa letnjim setom nema ni najmanjih vibracija ne vidim kako ista na autu moze da bude problem.
Da sa originalnim letnjim setom koji je stigao uz auto imam bar neki i najmanji problem tog tipa, pa bih mogao da posumnjam medjutim sa tim tockovima sve klizi .
Korisnikov avatar
Kabe
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
Garaža: Japanska vozila

Post od Kabe »

Manifestacija krivih kocionih diskova se ispoljva mahom na kocenju (tresenju pri njemu), ne u "otvorenoj" voznji.
ОПРЕМ ДОБРО! Posetite blog - Kabe.Space
ddanijell
Reactions:

Post od ddanijell »

Cuh se sa likom gde su kupljene felne i gume, i dogovorili smo na njegov savet da odem danas do Kragujevca u "autocentar Baki" koji je valjda i uvoznik za goodyear pa na hanteru da ispitaju i da vidimo sta dalje.
U principu najpametnije u ovom momentu samo sto je to jos 200km danas, sa ovim ce to biti skoro 1000km napravljenih samo zbog problema sa tockovima.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Auu :glavomuzid:
Sad moraš da trošiš svoje vreme i gorivo da bi rešio nešto za šta nisi kriv :(
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

23.200rsd/kom. original 17", imaš 2 modela. Isti čep je za seat tako da možeš kod njih naručiti čep.

Slika
Poslednja izmena od Day Walker u 28 Nov 2017, 11:03, izmenjeno 1 put ukupno.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

dag81 napisao: 28 Nov 2017, 08:47 Sreca moja tebi ne trese. SlikaSlika
:kezo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

:rofl:
ddanijell
Reactions:

Post od ddanijell »

Ne znam odakle ovom liku info da ovi u KG imaju hunter kad nemaju, ali nije ni bitno.
Tockovi su opet svi bili u dobrom debalansu, jedan cak 40grama, neki nesto manje ali ni jedan nije bio u balansu kako treba, sto mi nije bas najasnije ali ok.
Medjutim to je najverovatnije samo posledica drugog problema.
Kao sto je dag81 i spomenuo par puta (a i jos ko je nek se pronadje), problem je u centralnoj rupi na felni koja je sira od standarda.
Naime tu sad ima 2 problema , prvi je sto umesto 57.1 felna ima rupu 57.2 , a drugi deo problema je sto glavcina na mom seatu ima promer centralnog prstena 56.95.
Sad sam merio originalne felne (centralnu rupu) i na njima je 56.95 . Znaci definitivno je seat iz nekog njima znanog razloga namerno smanjio precnik , a felnu koliko god pokusavao na srafove da dovedem u centar to nije moguce zbog velike tezine iste.
To je definitivno bio problem i prvi put sa dunlopom , i sad sa novim felnama i GY.
Koliko god mi u startu ovo izgledalo kao nemoguce, posle analize koliko je felna teska tih 0.25mm pomeraja u stranu nosi jako veliku masui normalno je da trese.
Resenje je vracanje ovih felni i kupovina felni sa vecom centralnom rupom, pa onda kod strugara da se urade prstenovi za tu felnu, i centralnom rupom 56.95 .
Opcija da nabavim neke vw felne sa 57.1 otpada jer bih opet imao znacajnu toleranciju, a sa ovim kineskim smecem koje su 57.2 je tek katastrofa.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Pa rekli smo ti da će to da pravi problem. Mogao si da razbusis tu felnu, par milimetara koliko je neophodno a stane najmanji prsten

Sent from my MI 5 using Tapatalk

ddanijell
Reactions:

Post od ddanijell »

Ja da sam hteo da se bavim metalostrugarstvom ne bih kupovao nove felne i nove gume :kezo: nego polovne pa bih se mlatio dalje.
Ne pada mi napamet da se mlatim i trazim strugara koji ume da uhvati felnu u centar i razbusi, nema od toga nista, a plus ako zajebe i pomeri rupu dobijam felnu koju posle samo mogu da bacim.
Da je felna 57.1 pa ajde, u ovom slucaju sama felna je sa sirom rupom i kao takva je neispravna, znaci pun razlog za zamenu, a i oni sto su mi radili su trebali to sami da utvrde, a ne da bijem 1000km po srbiji trazeci problem.
Inace ako sam uspeo da proracunam dobro, kompletan tocak je 22kg i preko povrsine kruga sam uspeo da izvucem masu po jednom mm2 i kaze da pomeraj od 0.25mm u stranu nosi +10gr na jednu tj -10grama na drugoj strani.
Znaci tih 0.25mm nosi 20grama debalans i to je to, dovoljno da pravi problem.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Da, razbuši kineza - najjeftinija varijanta...
ddanijell
Reactions:

Post od ddanijell »

Kineskinju i nekako, ali sa kinezima ne bih dalje ulazio u odnose :D
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ček, 57.1 je kao neki standard kod VW? Samo je Seat sad to nešto promenio.
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori