A ka Hrvatskoj je samo jedan kolosek nov/remontovan, zbog čega i razlika u brzini vozova. Kada sam prvi put video red vožnje, mislio sam da je greška - kao da idem u Rumuniju pa menjam zonu, drastična razlika u vremenu

Većina pruga nam je jednokolosečna (najveći problem je Beograd-Bar), tako da je dobro da uopšte postoje dva koloseka.Pulp Fiction napisao: 10 Dec 2017, 14:57 @ snork Jel znaš možda pruga BG-Šid, u smeru ka Šidu koliko je stara, pošto voz kad prođe Rumu, do Šida ide pa daj bože 40-50 na sat. Ljudi se šale da je austrougarska pruga pa zato, a iz pravca Šida ka BG, se ide normalno. Dok sam studirao putovao sam tako, a što se tiče Beogrda, koristio sam BG voz baš često. Batajnica - Franš, pa do FPN šta naiđeBG voz je prava stvar.
Da, Beovoz je imao katastrofalnu preciznost, a najgore što se dešavalo da nekad samo kažu da "polazak izostaje", tj. da ne sastave kompoziciju uopšte. Tako je bilo sve dok nije urađena ta podela na BG Voz i Beovoz, gde je Direkcija za javni prevoz grada Beograda krenula da strogo kontroliše BG Voz, ali je i grad počeo da sufinansira taj vid transporta, i ujedno je uvedeno (tj. vraćeno) važenje jedinstvenog tarifnog sistema. Ali kao što sam napisao, nije rešenje da Pančevo i Nova Pazova budu isključeni. Reč je o tome da nema dovoljno vozova, ali i o političkom preganjanju između gradskih vlasti Beograda i Pančeva, jer ovi drugi neće da učestvuju u finansiranju. Tu je umešan i pančevački autobuski lobi, ali da ne širim priču. Šta mislite zašto beogradska autobuska linija 108 ima krajnju stanicu malo ispred Pančeva, ali u sam grad ne ulazi...ljubitelj napisao: 10 Dec 2017, 15:22 @Snork, sve je to super što si napisaao ali kao da nema plana šta raditi sa prugama u i oko Beograda.
Ja sam koristio u drugoj polovini 90tih Beovoz do posla i nazad i naročito zimi je bilo sve ok. Ako radi tj dodje. Preciznost rada neže železnice je legendardna, i pri tome ne mislim na kašnjenja 2-3 minuta već i po sat ili čak više sati . To je jednostavno obesmislilo korišćenje Beovoza i naravno da sam se gurao autom u jezgro grada i gubio vreme/ skupo gorivo na besmislen način.
Druga korisna mogućnost je produžetak pruge od Dobanovaca do aerodroma.
To je tako mala relacija da se uradi a veoma bi ubrzala dolazak do aerodroma naročito onima koji nisu Zemun ili Novi Beograd.
Nikada mi nije bilo jasno zašto to nije čak ni u razvojnim planovima, ili nešto slično.
Ono što se naziva stanica Zemun je koo ogledalo železnice i organizacije firme. Mesta ima, nije skupo a može za 6 meseci da se napravi stanična zgrada, sredi putni i pešački prilaz, uvede neki info panel, postavi razglas...
Malo para, sitan posao, uslovi i lokacija gotovo idealni ali treba neko i da osmisli "projekat" što bi se popularno sada nazvalo.
Nije ni meni jasno.ljubitelj napisao: 10 Dec 2017, 15:22 Druga korisna mogućnost je produžetak pruge od Dobanovaca do aerodroma.
To je tako mala relacija da se uradi a veoma bi ubrzala dolazak do aerodroma naročito onima koji nisu Zemun ili Novi Beograd.
Nikada mi nije bilo jasno zašto to nije čak ni u razvojnim planovima, ili nešto slično.
Ono što se naziva stanica Zemun je koo ogledalo železnice i organizacije firme. Mesta ima, nije skupo a može za 6 meseci da se napravi stanična zgrada, sredi putni i pešački prilaz, uvede neki info panel, postavi razglas...
Malo para, sitan posao, uslovi i lokacija gotovo idealni ali treba neko i da osmisli "projekat" što bi se popularno sada nazvalo.
A Beograd-Pančevo?snork napisao: Zapravo samo Beograd-Zagreb (glavna pruga Jugoslavije) i Velika Plana-Niš (znači ne čak ni skroz Beograd-Niš) su dvokolosečne.
Tačno, to sam zaboravio.pedja napisao: 11 Dec 2017, 06:58A Beograd-Pančevo?snork napisao: Zapravo samo Beograd-Zagreb (glavna pruga Jugoslavije) i Velika Plana-Niš (znači ne čak ni skroz Beograd-Niš) su dvokolosečne.
Ne znam da li postoji zakonski rok, 7-10 dana je uobičajeno. Za ubuduće, lepa reč i čokolada pa pravac Ljermontova, dobijaš je za danjaksa napisao:U kojem roku je MUP dužan da izda novu saobraćajnu dozvolu (za nov auto)?