Zimske gume - da ili ne?
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Zimske gume - da ili ne?
Sta mislis, da oni u sezoni to drze u skladistu, narocito kad to ide na dnevnom nivou prodaja? Nama su nove gume stizale pune vode, to se istrese lepo i gotovo, nece im nista biti od tih par dana sto su mokre.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
I dalje ne vidim koji je tu detalj sporan, prilikom montaze voda nije mogla da ostane unutra jer dok se guma nabacuje na masinu voda izadje.
Onih 2-3dl vode je tek nemoguca misija sve i da hoces.
I dalje ne kapiram sto takva guma ne bi isla u prodaju, sta joj smeta ako je pokisla?

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Kemoimpex/Agrohim u Novom Sadu kod Kvantaša (najveći snabdevač i uvoznik guma u NS-u a verovatno i šire) gume drži i skladišti na otvorenom prostoru iza objekta i izložene su non-stop suncu, kiši, snegu, visokim i niskim temperaturama.... To je ogromna količina novih guma svih vrsta i dimenzija. Grozno za videti jer znaš da ćeš te gume imati na svom autu kada ih kupiš bilo gde u gradu. Mogli su neku nadstrešnicu/halu iznad njih da naprave ili makar da podignu ogradu da se to ne vidi sa ulice, ali izgleda da ih baš boli uvo... 

Da, a mi se tripujemo kako najbolje čuvati gume...
Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk
Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk
Using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Naravno da su trebali da ih sklone negde, samo je to jako velika investicija jel, da ne kazem milionska.
Ali budimo realni, ako je velik promet te gume su za par dana montirane na kolima a stigle su iz nekog slicnog skladista od preko. A i generalno su gume vrlo izlozene i suncu i vlazi i ostalim uticajima tokom radnog veka, tako da im ovo malo nece nesto skoditi, ali je skroz neprofesionalno, no to je u Srbiji k'o dobar dan.
Dok sam radio na odrzavanju vozila narucivali smo na dnevnoj bazi gume za kamione, nisu ih uvek imali na stanju, znaci od napolje do isporuke u Srbiji je prolazilo ne vise od 7-10 dana.

Dok sam radio na odrzavanju vozila narucivali smo na dnevnoj bazi gume za kamione, nisu ih uvek imali na stanju, znaci od napolje do isporuke u Srbiji je prolazilo ne vise od 7-10 dana.

Ja nam želim da se i dalje tripujemo i da kupujemo gume sa što svežijim datumom proizvodnje.
Nezavisno od toga, nije mi jasno gde postoji ekonomska računica da se Kumho gume koje sam kupio uvoze iz Koreje, zar nemaju neku fabriku u Evropi?
Nezavisno od toga, nije mi jasno gde postoji ekonomska računica da se Kumho gume koje sam kupio uvoze iz Koreje, zar nemaju neku fabriku u Evropi?
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Izgleda da nemaju https://www.kumho.com.au/about-kumho/history

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Kumho dolazi iz Kine i Koree.
Sto se tice mokrih guma, od toliko para prosto da ne verujes da je gazda ciga toliki. Aj gumama, osim estetskog ne fali nista, ali kad je kisa kisnu i magacioneri.
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Sto se tice mokrih guma, od toliko para prosto da ne verujes da je gazda ciga toliki. Aj gumama, osim estetskog ne fali nista, ali kad je kisa kisnu i magacioneri.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ja prolazim pored tog njihovog "magacina" svaki dan i ono je stvarno katastrofa na šta to liči i gde ih i kako drže. Ja polovne ne bih tako držao, a ne nove koje čekaju kupce. Imam negde i sliku ali ne mogu da je nađem.
TT
TT
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Tigar, Riken, Lassa su napolju, ostale uglavnom unutra.
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:42
- Garaža: Suzuki SX 4, 1.5 16V; Fiat Punto 1.2 8V
Čak i da sam preterao u zapremini vode, ista je bila u gumama, a krpu nisam video nigde. To što su pokisle mogu da progutam, ali to što su namontirane sa vodom unutra, to me nervira, ali eto, sad ispadoše još i suve, što mi je opet drago.
Nego, kakva je ono tečnost kojom mažu obod gume? To je za podmazivanje, da se lakše nabaci na felnu ili je sredstvo za zaptivanje/lepljenje?
Nego, kakva je ono tečnost kojom mažu obod gume? To je za podmazivanje, da se lakše nabaci na felnu ili je sredstvo za zaptivanje/lepljenje?
Lubrikant, najčešće sapun da bi se lakše nabacila guma.
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Pasta da lakše guma pređe preko falca. U retkim slučajevima, kod loših-starih felni se maže smeša na bazi žive gume za zaptivanje da drži.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Kakav besmisao zimskih guma...
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Šta ja da kažem, kupio sam ih u novembru 2016. od tada do sada sam ukupno prešao autom 8k km...Od toga po pravoj zimi samo ono što je bilo januar, februar 2017. kad je bio veliki minus, a to je možda 1k km...
Razmišljao sam da svoje letnje zamenim (stare inače 5 godina) na proleće kad kupim felne, ali koliko se malo prelazi, verovatnije je da ću ih ostavati, a možda čak budem ostao na zimskim tokom cele godine.
U stvari pravi potez je trebalo da bude kupovina all season tog novembra, to je u 185, 65, r15, 7k komad i milina. Sada ne bih razmisljao, ali eto zeznuo sam se, nisam razmisljao. Sad mi se ne mili da dajem opet 25k samo eto za nove letnje...
Razmišljao sam da svoje letnje zamenim (stare inače 5 godina) na proleće kad kupim felne, ali koliko se malo prelazi, verovatnije je da ću ih ostavati, a možda čak budem ostao na zimskim tokom cele godine.
U stvari pravi potez je trebalo da bude kupovina all season tog novembra, to je u 185, 65, r15, 7k komad i milina. Sada ne bih razmisljao, ali eto zeznuo sam se, nisam razmisljao. Sad mi se ne mili da dajem opet 25k samo eto za nove letnje...