Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od stefanan »

Iz čista mira se ugasio nije bila prazna baterija, na punjaču uopšte ne reaguje niti ga komp registruje.

Google account proveren, ima 13 kontakata :kezo: ne znam kako su tu neki skorašnji a nema kontakata od pre.

Na sim kartici nema ničeg, očigledno je sve bilo čuvano na telefonu, mada ne kapiram kako je ovih par sinhronizovao sa mailom a ostale nije

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Ostavi ga prikacenog na komp neko vreme, to low level punjenje cesto zna da pobudi bateriju.

Inace ponekad android zna da pobrka loncice sto se baterije tice, tako da to sto se ugasio a imao je baterije jos-ne znaci mnogo
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ista situacija caletu sa bivsim s3, pred docek 2017. mu se desilo. Promenio sam bateriju i fon fercera bez greske, nikakvih brljotina. Ja zbog toga sve kontakte drzim na sim kartici, ove nove mogu i vise podataka po kontaktu da upamte.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Ćaletu crkava telefon, i juče odem u Balkansku da mu kupim novi. Na preporuku prodavca sam kupio Xiaomi ili Mi 4A, (ne znam ni kako se ispravno kaže), i platim celih 100 evra za nov telefon.
Nije nista specijalno po specifikacijama, ali mene je stvarno oduševio.

Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

U potpunosti sam zadovoljan kineskom Nokiom 6, samo da javim :) mislim da se nisam zajebao i da mi je vise po meri nego Huawei.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Ja rekoh :) Telefon je prijatno iznenadjenje :)
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
member
Reactions:

Post od member »

Sloba napisao: 21 Maj 2017, 08:27 Istekao mi je ugovor u vipu i ovaj put, umesto prelaska na jaci paket i doplate za nekakav telefoncic, resio sam da telefon kupim za kes, a pretplatu smanjim sto je vise moguce. Uzeo sam neki paket sa 500 min, 500 sms i 3GB interneta, sve za 1.000 dinara, sto cenim da je povoljno, s obzirom da sam u poslednja 24 meseca placao 50% vise za paket koji je bio slabiji (smart 700). Sto se telefona tice, okrenuo sam novi list i uzeo Mi 5s 64/3. Telefon kida kako izgleda i radi, a sve po ceni jednog, recimo, Samsung J5 Prime. Odlican ekran, glavna kamera, cak i nocu, fingerprint, baterija, brzina rada... Dual sim. Sve za deset, zaista. Moram malo da obnovim dodatnu opremu za kola i putovanja, s obzirom da je type-c konekcija, ali ok.

http://m.gsmarena.com/xiaomi_mi_5s-7260.php

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Listam stare postove jer se secam da je neko kupovao Xiaomi, i nasao sam ovaj post. A vidim da Xiaomi ima jos nekoliko forumasa? Tesko se snalazim u Xiaomi oznakama modela,veoma su konfuzni i zbunjujuci.
Kratko pitanje za vlasnike: da li su zadovoljni, da li bi ga opet kupili?
Gledam neke skuplje modele koji već pomalo zalaze na teritoriju npr. Samsunga S7 itd.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Imao sam Xiaomi pre godinu i nešto, tada njihov najnoviji model Redmi Note3. Po toj ceni (manje od 200e) je bio bez premca najbolja moguća kupovina, i radio je sasvim fino dok nije trebalo rešiti banalan problem (razglavljen usb port) koji niko nije umeo da opravi. Na kraju sam ga nekako sredio pa ostavio kao službeni u jednoj radnji. Uz maksimalno maltretiranje je radio bez greške do pre neki dan, kad su ga ukrali.
Dakle, što se tiče kvaliteta i odnosa plaćeno-dobijeno nema im se šta zameriti, ali bih za novi skuplji Xiaomi prethodno proverio stanje oko servisa.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:

Post od stefanan »

Meni je ovo peti Xiaomi a i sledeći će verovanto biti Mi6, za te pare nemas bolji telefon. Može se javiti problem oko servisa, tj ne oko servisa već oko delova i čekanja na iste (mada vidim na netu da sad već ima par servisa koji ih rade, možda imaju i neki lager sa delovima). Sad su zvanično dostupni i u Srbiji, po korektnom cenama koliko sma video.

Koji model te zanima?

Korisnikov avatar
member
Reactions:

Post od member »

Gledam Mi Mix2 i , eventualno Mi6.

Mix2 je šminka najveća, ne znam sta mu je trenutni pandan- Samsung S8 i Iphone8 ili X (ili ne znam koji). Ali svideo mi se Mix2. Mana je sto je prevelik. i crn, pa ostaju svi moguci tragovi na njemu. Ali je simpatican fon. Specifikacije me ne zanimaju previse. Vazno je samo da mailovi dolaze i odlaze, i da nema smenjti pri razgovaranju. U jednom od prethodnih postova sam pisao da bih hteo da je dual sim, vodootporam i 1080p/60fps. Sve to u jednom telefonu. Ali izgleda da ce tesko da moze.
Ipak najvaznije stavka je trajanje baterije, i tu su svi telefoni katastrofalni. A evo ova kanta od 100eura, derem je celi dan i jos uvek je na 60%, neverovatno. Zato mi se svideo. Videh da su svi Xiaomi veomi jaki s baterijama. Za razliku od samsunga. Sta vredi najblji fon ako si nedostupan,ili nosam punjac u dzepu.
To sto...lupam,selfie kamera nema blic, ili ne snima 4K video.... ma meni je to nebitno skroz.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:

Post od stefanan »

Mi Mix 2 se izgleda baš nije proslavio po trajanju baterije, sad gledam na netu slabiji je od Mi6.

Generalno nemoj da očekuješ bateriju kao na tom Redmi 4, flagship modeli imaju jače procesore koji više troše

Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

@memeber,
Ako ti je baterija jedan od najznačajnijih faktora pri odabiru, evo članak iz 04/2017 o Xiaomi tel. sa najjačim baterijama:
https://www.xiaomiphone.com/2017/04/27/ ... tery-life/

A možeš i ovo da pročitaš (taze, iz decembra):
https://www.gsmarena.com/top_10_phones_ ... -28521.php
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

stefanan napisao:Mi Mix 2 se izgleda baš nije proslavio po trajanju baterije, sad gledam na netu slabiji je od Mi6.

Generalno nemoj da očekuješ bateriju kao na tom Redmi 4, flagship modeli imaju jače procesore koji više troše

Xiaomi Redmi Note 4 ili A1? Treba mi najvise zbog baterije.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Pa pogledaj ova dva linka iznad tvog posta (drugi pogotovo) ... sve ti tamo piše (Redmi Note 4 naravno, A1 ni priđi mu nije po pitanju baterije).
Odgovori