Eto, iskonvergirali smo do nekog resenja zasto je iP uradio sta je uradio...
Sada vise nije ni blizu tako nadmocan, konkurencija je zestoka, ali i podjednako skupa
Ipak i dalje iP ima par stvari u kojima debelo prednjaci (tipa 2god ispred). Najpre njihov procesor je babaroga, kako to rade, ne znam, ali je za dve generacije brzi od konkuretskih. To vise pokazuje kakvu tehnologiju imaju nego sto korisnici primete.
Druga stvar je Face ID, tehnologija ko pobegla iz Star Treka. Fasciniran sam koliko dobro radi, a bio sam jako skeptican. Svaka im cast na hrabrosti da je tako nasilno poguraju.
Apple ima jos par stvari koje im idu u prilog a nemaju veze sa kvalitetom proizvoda, pre svega stanje u Android taboru. Umesto da je Google radio na konsolidaciji ponude Android telefona, ona se sve vise razvodnjava. Poslednja verzija Androida je na ispod 1% uredjaja a ona iz 2016 na oko 25%, to nije zabavno.
U ovom procesu su izgubili renomirani proizvodjaci a zamenili ih kineski. Ranije su mnogi izbegavali Samsung jer su ga posmatrali kao nesto pogrdno naspram nor Sony-a. Sada s druge strane u Android svetu, Samsung deluje kao poslednji bastion brand name proizvodjaca usled najezde raznih marki sa cudnim imenima, Huawei, Xaomi, Mi, One, HMD, Redmi, ZTE, Oppo, Ximi, Xami, PiPii, te se Android sve vise asocira sa kineskim markama.
Ovim se stvara animozitet prema Androidu i zbog toga dosta korisnika se odlucuje da izadje iz tog cirkusa i predje na iP. Ne zato sto je bolji, vec prosto jer ne zeli vise da bude deo Android price.
Dodatno, pitajte nekog developera aplikacija kako je razvijati aplikacije za Android a kako za iOS.