nidza napisao: 03 Feb 2018, 08:07
Odvlači pažnju u svakom slučaju. Potpuno isto kao i razgovor u autu sa putnicima, a to je skoro nemoguće izbeći.
Upravo tako, razgovor preko BT (i uopšte preko telefona) je sličan razgovoru sa putnicima. Samo postoji još jedan problem, mnogi se "užive" u razgovor, koncentrišu se na sagovornika s druge strane, zamišljaju situaciju ili problem koji im on objašnjava... To sve može biti jako opasno, posebno kod nekih vozača-početnika koji tada skoro zaborave da su za volanom. Najvažnije je biti svestan svega ovoga i ne dozvoliti da pažnja odluta sa puta i okolnog saobraćaja.
I ne vredi da se uči a da se ne koristi... Ispari. Verovatno važi za bilo koji jezik. Moji drugari koji su nemački učili kroz osnovnu i srednju sad ne znaju rečenicu da sastave.
Nemački ima komplikovanu i ne tako logičnu gramatiku, najvažnije je da se prvo ona nauči. Fond reči se kasnije vremenom "sam" povećava. Ja sam imao ludu sreću što su i moja učiteljica u osnovnoj i profesorka u srednjoj školi znale za to. Bukvalno su nam "udrilovali" gramatiku za tih osam godina školskog "učenja" jezika.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
kragujevac napisao: 04 Feb 2018, 11:49
Nemački ima komplikovanu i ne tako logičnu gramatiku, najvažnije je da se prvo ona nauči. Fond reči se kasnije vremenom "sam" povećava. Ja sam imao ludu sreću što su i moja učiteljica u osnovnoj i profesorka u srednjoj školi znale za to. Bukvalno su nam "udrilovali" gramatiku za tih osam godina školskog "učenja" jezika.
Kod mene bas obrnuto, katastrosfa profesori. Mada koga god znam vrlo slabo su prolazili sa nemackim u osnovnoj i srednjoj.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Pravim kalkulaciju, koliko me kosta put u jednom smeru do Nemacke racunajuci samo vinjete/putarinu kroz HU, A I DE ? Za gorivo racunam 100e po smeru. Problem je sto moram da spavam usput a to je jos 100e u jednom smeru. Ispada da mi samo za jedan smer treba ~250e samo da dodjem.