Ne znam odakle ti to da sam rekao da Tesla nema marketing. Mislio sam na botove, da li si ozbiljan ili se salis.
Tesla automobili
Re: Tesla automobili
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Razne vrste marketinga postoje.Dusan napisao: 09 Feb 2018, 11:57
Zanimljivo je kako imaju najagresivniji marketing a ne trose nista na reklame na TV, u novinama ili na bilborde, kao tradicionalni proizvodjaci automobila. Ovde ispada da je reklamirati proizvod lose, sto naravno nije, samo je pitanje koliko para se utrosi na to.
Oglas na banderi, bilbordu ili tv spotić "kupujte ovo" - su prevaziđeni. Tv se još drži ali najbolja reklama je kad se izvede da ne izgleda kao reklama

Šta mislite zašto se tako često pojavljuju članci o pokojnom , promućurnom MENADŽERU Stiv Džobsu?
Koji je još POSLOVOĐA ( ne inženjer, ne programer, ne stvaraoc - nego poslovođa) ikada dobio toliko prostora ?
Zbog čega onaj blentavi smutljivac drogiranog pogleda ( Zakenberg) malo -malo pa u svim medijima trtlja po običaju - o ničemu ? Mada bi imao šta da kaže o tome kako je iskopirao MySpace koji je postojao još pre FB ali nije sarađivao sa CIA.
Ilon Musk - momak koji se meša u sve živo i nikad ništa ne završi. Od svega mu najbolje ide "proizvodnja bacača plamena protiv zombija" a ne silazi sa naslovnih strana.
Od poslovođa su napravili brend, i što više se poslovođe pojavljuju u medijima - to je veća ( indirektna) reklama za njihov "proizvod" ( slično kao političke kampanje u kojima se samo predsednik partije spominje - čak i kad se radi o mesnim izborima u MZ Donje Brijanje).
Kažem vam, Amerikanci su izuzetno namazani valjatori i prodavci.
A mnogo pametniji pre mene su davno rekli "Amerika nije najbolja u zadovoljavanju ljudskih potreba, nego u kreiranju ŽELJA".
Drugim rečima - ubede te da glupost koju oni prave tebi treba da bi preživeo, da ti ne ispali zubi, i da bi bio srećan kao klinke na reklami za Coca Cola.
Uzmeš gaziranu kiselinu i samo se kliberiš, plešeš, sunce ti sija - ništa ti drugo ne treba osi CoCa Cola ortofosforne kiseline... Živela Amerika
Mudro zboris. Otvorio si mi oci. 

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
E ako nije mišomor u tom pivu...pa da nazdravimo sunovratu američke hegemonije i usponu Lade Nive 

Sad sam se stvarno dobro nasmejao.

A gde su Kardasijanke u celoj toj prici?
Kardašijanke su odličan primer "skandal marketinga".
Kad neko nema šta da ponudi a hoće da se probije u svet poznatih - onda samo skandali i pokazivanje goozce ostaje.
Kardašijanke i ostale Karleuše su primeri..
Naravoučenije "Razne su vrste marketinga a najbolji oni koji ne izgledaju kao marketing".
Kao likovi koji se vuku po raznim auto forumima, kriju da su preprodavci nego eto slučajno dele "prijateljske savete" i navode na kontakt
Kad neko nema šta da ponudi a hoće da se probije u svet poznatih - onda samo skandali i pokazivanje goozce ostaje.
Kardašijanke i ostale Karleuše su primeri..
Naravoučenije "Razne su vrste marketinga a najbolji oni koji ne izgledaju kao marketing".
Kao likovi koji se vuku po raznim auto forumima, kriju da su preprodavci nego eto slučajno dele "prijateljske savete" i navode na kontakt

Majku im bozju...
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Nije za dzabe Filip Kotler, otac marketinga, iz USA.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Ne znam kako da nazovem likove kojima je 22 inca asus monitor odlican enterijer i kojima je Tesla motors izmislio novi tocak.Dusan napisao:Ne znam odakle ti to da sam rekao da Tesla nema marketing. Mislio sam na botove, da li si ozbiljan ili se salis.
Nego:
Послато са m2 уз помоћ Тапатока

PO meni je Tesla mnogo lep auto ( Rimac je još lepši)...ali to je auto kao i svi drugi el automobili, sa istim manama.
Možda ima bolju farbu i ablender nego neki drugi el-mobili, ali ima istu jadnu bateriju kao i svi drugi današnji a i prethodni el-mobili.
Ali američka propaganda imputira neku atmosferu kao da Tesla ima autonomiju poput Tupoljev bombardera, plus se puni 3 minuta a baterije traju 20 godina i ne koštaju kao pola auta. Naravno, sve je to lično projektovao Ilon Mask i to dok je bio u wc-u tokom pauze.
E to je ono što vređa mozak i ide na živce - besmislice u službi idolopoklonstva a ve u svrhu marketinga i prodaje.
Nikakva posebna niti zanimljiva priča se ne krije niti iza Tesla-cars niti iza Jabuka telefona i WD40 ( ovaj poslednji čak i nije mazivo a mnogi ga pogrešno koriste u tu svrhu).
Ali oni od svega naprave "spektakl" i žvaku .
Možda ima bolju farbu i ablender nego neki drugi el-mobili, ali ima istu jadnu bateriju kao i svi drugi današnji a i prethodni el-mobili.
Ali američka propaganda imputira neku atmosferu kao da Tesla ima autonomiju poput Tupoljev bombardera, plus se puni 3 minuta a baterije traju 20 godina i ne koštaju kao pola auta. Naravno, sve je to lično projektovao Ilon Mask i to dok je bio u wc-u tokom pauze.
E to je ono što vređa mozak i ide na živce - besmislice u službi idolopoklonstva a ve u svrhu marketinga i prodaje.
Nikakva posebna niti zanimljiva priča se ne krije niti iza Tesla-cars niti iza Jabuka telefona i WD40 ( ovaj poslednji čak i nije mazivo a mnogi ga pogrešno koriste u tu svrhu).
Ali oni od svega naprave "spektakl" i žvaku .
Nazovi ih prosecnim korisnicima automobila. Nidje veze sa botovima.HKS napisao: 09 Feb 2018, 15:04Ne znam kako da nazovem likove kojima je 22 inca asus monitor odlican enterijer i kojima je Tesla motors izmislio novi tocak.
Vec sam pisao o tome, da trenutne modele Tesle, ne bih ni uzeo u razmatranje kada bih kupovao auto u tom cenovnom rasponu. Ni jedan aspekt njihovih automobila mi se ne svidja. Sta reci o ''performance'' automobilu koji ne moze da odradi krug na Nordschleife-u jer se svaki put pregreje. Teslu kupuju ljudi koji ni ne znaju sta je Nürburgring i automobil im je malo vise od prevoznog sredstva od tacke A do B. Takvi su velika vecina i zato Tesla ima ogromnu potraznju.
@Dusan
Mozda velika vecina Amerikanaca.
Realno, da bi vozio Teslu - moras da imas svoje dvoriste / garazu, odnosno da zivis u kući pa da ostaviš auto na punjaču celu noć.
Takođe, moraš da imaš i drugi auto za slučaj godišnjih odmora / dužih putovanja.
Treće, moraš da imaš dosta para pa da baciš 30-40 k $ ( valjda toliko košta? ) za nešto što ti baš i ne vrši sve funkcije koje automobil treba da ispunjava
Četvrto - opet brdo para, jer će ti za 5-6-7 godina trebati opet gomila love za novu bateriju.
Mozda velika vecina Amerikanaca.
Realno, da bi vozio Teslu - moras da imas svoje dvoriste / garazu, odnosno da zivis u kući pa da ostaviš auto na punjaču celu noć.
Takođe, moraš da imaš i drugi auto za slučaj godišnjih odmora / dužih putovanja.
Treće, moraš da imaš dosta para pa da baciš 30-40 k $ ( valjda toliko košta? ) za nešto što ti baš i ne vrši sve funkcije koje automobil treba da ispunjava
Četvrto - opet brdo para, jer će ti za 5-6-7 godina trebati opet gomila love za novu bateriju.
- Davor_
- Pridružio se: 26 Dec 2016, 18:07
- Garaža: Audi A6/Ford Edge/Yamaha FZ8 ON ORDER:Tesla Model 3
Ko je rekao da malo novca troše na tradicionalni/konvencionalni marketing je u pravu nema ni bilborda niti reklama na tv niti oni imaju standardne salone automobila (imaju radnje), nema pregovaranja oko cijene nema klasične zamjene auta (imaju mrežu na kojoj prodaju auto za koliko je vrijedan i sve pare idu tebi bez da uzimaju procenat) oni sto rade je koriste Ilon Maska kao reklamu i realno on je brilijantan u tome.
Sto se tiče slanja Roadstera u svemir to je uradjeno jer svejedno raketa mora imati teret da bi se testirala (inače praksa je betonska kocka).
Garancija na BATERIJU je OSAM godina i neograničene kilometraže.
Usput putovanje je (bar po USA) sasvim moguće, skoro je poznati Aleks Roj iz tima Polizei i svojevremeno drzac kanonbol rekorda prešao cijelu Ameriku sa modelom 3 jer imaju zaista impresivnu infrastrukturu superpunjaca (navigacija automatski izračuna stajanja i verujeme na istima da bi ste nor dosli iz NYC u LA.
Nadam se da sam odg na neka pitanja.
Sto se tiče slanja Roadstera u svemir to je uradjeno jer svejedno raketa mora imati teret da bi se testirala (inače praksa je betonska kocka).
Garancija na BATERIJU je OSAM godina i neograničene kilometraže.
Usput putovanje je (bar po USA) sasvim moguće, skoro je poznati Aleks Roj iz tima Polizei i svojevremeno drzac kanonbol rekorda prešao cijelu Ameriku sa modelom 3 jer imaju zaista impresivnu infrastrukturu superpunjaca (navigacija automatski izračuna stajanja i verujeme na istima da bi ste nor dosli iz NYC u LA.
Nadam se da sam odg na neka pitanja.
@puntilak
Moj post se odnosio na ljude koji kupuju Teslu, koje hks naziva botovima. Ne razumem zasto je to sto si napisao relevantno u ovoj prici o ljudima koji vec kupuju.
Ali kad smo vec kod toga, potraznja za automobilima i pored toga sto si naveo ocigledno da postoji. Kada je koncept modela 3 predstavljen, 350k ljudi je stavilo po 1000 dolara, ne bi li dobili rezervaciju za auto. Sada se te rezervacije preprodaju za duplo ili troduplo vise. Postoji procena da je potraznja samo za model 3 od 500k-700k godisnje. Tako da boli uvo Teslu sto ne zive svi u kuci i sto nekome treba range veci od 500km po jednom punjenju.
Moj post se odnosio na ljude koji kupuju Teslu, koje hks naziva botovima. Ne razumem zasto je to sto si napisao relevantno u ovoj prici o ljudima koji vec kupuju.
Ali kad smo vec kod toga, potraznja za automobilima i pored toga sto si naveo ocigledno da postoji. Kada je koncept modela 3 predstavljen, 350k ljudi je stavilo po 1000 dolara, ne bi li dobili rezervaciju za auto. Sada se te rezervacije preprodaju za duplo ili troduplo vise. Postoji procena da je potraznja samo za model 3 od 500k-700k godisnje. Tako da boli uvo Teslu sto ne zive svi u kuci i sto nekome treba range veci od 500km po jednom punjenju.