Tesla automobili
Re: Tesla automobili
@ Sasa
Tesla jeste "najbolji od nedovršenih" ali el kola niti su završen proizvod niti će biti ako ne pronađu radikalno drugačije baterije i načine punjenja. Ništa od toga za sada ne postoji a kad ( i ako ) bude postojalo - Tesla će biti samo jedan od karoserista. Ostatak je trivijalan, ne mnogo složeniji od el miksera ili bušilice.
Sva poenta priče jeste - elmobili će biti sjajna stvar ako budu razvijeni, ali za sada nisu. Ali zato metode marketinga itekako jesu dovedene do nivoa hipnoze maltene.
PS- a kako je "TEsla" stigao u Stapare? Pa lagano...onako kako vlasnici i kažu "Sat vremena vozimo - pola sata punimo". Ali ybg, zato su glavna atrakcija kad svrate u Stapare
Tesla jeste "najbolji od nedovršenih" ali el kola niti su završen proizvod niti će biti ako ne pronađu radikalno drugačije baterije i načine punjenja. Ništa od toga za sada ne postoji a kad ( i ako ) bude postojalo - Tesla će biti samo jedan od karoserista. Ostatak je trivijalan, ne mnogo složeniji od el miksera ili bušilice.
Sva poenta priče jeste - elmobili će biti sjajna stvar ako budu razvijeni, ali za sada nisu. Ali zato metode marketinga itekako jesu dovedene do nivoa hipnoze maltene.
PS- a kako je "TEsla" stigao u Stapare? Pa lagano...onako kako vlasnici i kažu "Sat vremena vozimo - pola sata punimo". Ali ybg, zato su glavna atrakcija kad svrate u Stapare

Kao i sve oko Musk-a, cist marketing.
http://www.ipwatchdog.com/2017/05/11/te ... /id=81839/
Valjalo bi i procitati komentare.
A evo par recenica iz teksta:
I da, odgledah poslenju epizodu The Grand Tour-a, gde Jeremy Clarkson kaze da ga je Musk tuzio kada je izbacio negativan review Tesla Roadstera u Top Gear-u, pa su 2 puta izgubili sudski spor.
http://www.ipwatchdog.com/2017/05/11/te ... /id=81839/
Valjalo bi i procitati komentare.
A evo par recenica iz teksta:
This comes in the same post in which Musk assures the public that, should they use Tesla’s patented technology to innovate in the electric vehicle space, Tesla would not assert those patents against the innovator. And yet, despite Musk’s assurances that he avoids patents “whenever possible,” Tesla continued to obtain patents in the year after that post went online. One doesn’t just trip and fall into a patent grant, it has to be actively obtained and the application filing and prosecution process isn’t cheap.
Moral of the story: You cannot take what Elon Musk says about patents at face value.
Like so many other critics of the patent system, Musk seems to despise all patents except for his own. Of course, Musk never said he avoids patents altogether, just whenever possible. But if you look at his enterprises, including Tesla, it is hard to detect evidence of patent avoidance of any kind at any time. So when Musk speaks on patents it is nothing more than encouraging people to do as he says not as he and his companies do for themselves. I guess you might say that Elon Musk doesn’t like other people’s patents, but his are perfectly OK.
I da, odgledah poslenju epizodu The Grand Tour-a, gde Jeremy Clarkson kaze da ga je Musk tuzio kada je izbacio negativan review Tesla Roadstera u Top Gear-u, pa su 2 puta izgubili sudski spor.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ikac, jesi li ti pročitao uopšte tu listu koju meni daješ?
Patenti poput "mehanizma za otvaranje prednjih vrata" me nimalo ne fasciniraju.
Pola liste se uglavnom odnosi na farbu ...a tu su i biseri ala "greda obostrano nutovana", "hladnjak napojnog kabla", "lift za podizanje vozila i brži pristup baterijama" itd itd
Vala ako ovo ne promeni civilizaciju , ne znam šta hoće. Ilona za gradonačelnika Bg-Na-Vodi

Btw - takvih "patenata" imaš 30 strana pri razvoju svakog novog SUS motora a po 4-5 za običan HDD. Verovatno ih je i Saša napravio 2-3 pri popravci suncobrana za Punto ( bez zezanja) .
@Heroj
Vidim da se "proliva krv" i na tim stranim sajtovima. Ima nešto u tom fejk Tesli što ljude iritira

I da propadne Musk, upalio je svetlo u najmanje dva veoma bitna segmenta. Normalno da nije lako plivati u ovom duboko deformisanom svetu.
Ja bih vozio Teslu da imam pare. Mislim da je zabavna igračka. Čudim se da ljudi grde Teslu, a imaju ili sanjaju o automobilima koji imaju automatske menjače, sami se parkiraju i voze, izbegavaju prepreke, tj. suštinski se mnogo i ne razlikuju sem tipa pogona.
Košta mnogo i izuzetno se dobro prodaje u segmentu. Iz tog ugla se ne može reći da tu postoji problem. Postoji sa modelom za mase, ali mislim da će i to da reše. Imali su svega par godina da sustignu i prestignu u nekim stvarima firme koje se ovim bave čitav jedan vek.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Ja bih vozio Teslu da imam pare. Mislim da je zabavna igračka. Čudim se da ljudi grde Teslu, a imaju ili sanjaju o automobilima koji imaju automatske menjače, sami se parkiraju i voze, izbegavaju prepreke, tj. suštinski se mnogo i ne razlikuju sem tipa pogona.
Košta mnogo i izuzetno se dobro prodaje u segmentu. Iz tog ugla se ne može reći da tu postoji problem. Postoji sa modelom za mase, ali mislim da će i to da reše. Imali su svega par godina da sustignu i prestignu u nekim stvarima firme koje se ovim bave čitav jedan vek.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Nikog oni nisu stizali, a pogotovo prestizali.
Sve sto imaju je kupljeno i sklopljeno u jedan proizvod. Ocigledno da postoji kocnica kod BMW i Mercedesa sto se tice elektro automobila i nece da ulete u to tek tako. Kad oni udju u to vidjecemo gdje je Tesla. Ali mora im se odati priznanje za hype koji su podigli. Mada Amerima je lako . Kad su uspjeli sa Indy serijom privuci 500 hiljada ljudi da gledaju 500 krugova u krug kako se voze auta onda sa Teslom je sala bila.
Za tu lovu ne bih pogledao Teslu pored mnogih odlicnih automobila.
Sve sto imaju je kupljeno i sklopljeno u jedan proizvod. Ocigledno da postoji kocnica kod BMW i Mercedesa sto se tice elektro automobila i nece da ulete u to tek tako. Kad oni udju u to vidjecemo gdje je Tesla. Ali mora im se odati priznanje za hype koji su podigli. Mada Amerima je lako . Kad su uspjeli sa Indy serijom privuci 500 hiljada ljudi da gledaju 500 krugova u krug kako se voze auta onda sa Teslom je sala bila.
Za tu lovu ne bih pogledao Teslu pored mnogih odlicnih automobila.
A sta mislis, zasto ne ulaze u pricu BMW i Mercedes?
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
"Mislim da je najbolje kupovati po 2 kom Tesli. Jedan da vozite a drugi da bude na punjaču"

"Treba mu 16 sati da se napuni na maksimum...to znači da bih u Škotsku stigao za..3 dana!"
Moze im se.
Zasto kvariti nesto sto im donosi veliku lovu...
Video koji si okacio je nastao pre vise od 10 godina. Mnogo se promenilo od taada.Пунтилак napisao: 10 Feb 2018, 15:18 "Mislim da je najbolje kupovati po 2 kom Tesli. Jedan da vozite a drugi da bude na punjaču"![]()
"Treba mu 16 sati da se napuni na maksimum...to znači da bih u Škotsku stigao za..3 dana!"
Tesla supercharging stations charge with up to 145 kW of power distributed between two cars with a maximum of 120 kW per car.[12][5][13] They take about 20 minutes to charge to 50%, 40 minutes to charge to 80%, and 75 minutes to 100% on the original 85 kwh Model S
Svaki od proizvodjaca koje spominjes imaju ili uvode elektricne automobile. Poenta je sto je razvoj prilicno skup i zato napreduju polako.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
@Dusan
Da li bi mogao da objasniš šta se to promenilo od tada ?
I sam reče da je prošlo dosta vremena - a vlasnici se i dalje žale na iste stvari.
Da li je moguće da unapređena farba i šarke nisu rešili zajednički problem svih elmobila?
Da li bi mogao da objasniš šta se to promenilo od tada ?
I sam reče da je prošlo dosta vremena - a vlasnici se i dalje žale na iste stvari.
Da li je moguće da unapređena farba i šarke nisu rešili zajednički problem svih elmobila?
Procitaj bolje predhodni post.
Verovatno misliš na citat iz wikipedijice. Ali čak ni tamo ne piše ništa pohvalno...a to znaš sam.
Zato i ne voziš emobil po Beču - jer se ništa bitno nije promenilo, ne u poslednjih 10 , nego 50 godina.
Ali lepo je maštati...
Zato i ne voziš emobil po Beču - jer se ništa bitno nije promenilo, ne u poslednjih 10 , nego 50 godina.
Ali lepo je maštati...
Ako ne uocavas sta se promenilo i u kom smeru se stvari razvijaju, nema poente dalje trositi reci. 

@ Dusan
Ja sam mnogo glup pa pitao tebe pametnog... ali sam dobio "wikipedijica" citat, pa još suprotan tvojim tvrdnjama
Ja sam mnogo glup pa pitao tebe pametnog... ali sam dobio "wikipedijica" citat, pa još suprotan tvojim tvrdnjama