Samo jedna stvar:
Kada ti napisu kaznu duzan si da napustis autobus na prvoj narednoj stanici, odnosno ako autobus stoji dok se vrsi kontrola duzan si da napustis na toj.
Tako je bilo 10000% sa prethodnim sistemom karata u BG-u, tako je u UE-u, ne znam jesu li to pravilo promenili uvodjenjem busplusa pa da sad i ako ti napisu kaznu ti mozes da se vozas ceo dan.
Tako da ako neces da kupis kartu izadji napolje, neces da ti pisu kaznu izadji napolje, napisu ti kaznu izadji napolje.
Obrni okreni ako nemas kartu ides napolje. Sto zdravorazumski i jeste tako. Eto neki clanovi zauzimaju drugaciji stav, koliko ja vidim. A recimo da oni obavljaju privatnu delatnost prevoza putnika od A do B i danadju slepog putnika, kako bi tada sami reagovali u toj situaciji? Vas 'leb, vi ga tako zaradjujete (prevozeci od A do B)... Bas kao komentari koje je Tex okacio ranije "jedes u restoranu a neplatis".
Jedino dali su smeli policajci da primene ovaj nacin izbacivanja...
Kazem policajac jer komunalni, saobracajni, interventni... To je policajac i da je nekog reda i zakona jednako postovanje bi moralo da se pokaze prema svakom od njih. A ne fore "mene moze samo interventna da istera a za tebe me stojko". E tada bih ti iz principa pozvao interventnu da vidis njihove metode izbacivanja i trazis granicu prekoracenja sile. Trazio-izvoli.
Kao kada bi te pijanog saobracajac uhvatio da vozis i na njegov zahtev da se iskljucis iz saobracaja ti bio u fazonu "uhvatio si me, napisao kaznu, a sada me pusti da nastavim dalje vako pjan da vozim". Ako ti je receno da se pomeris u stranu i iskljucis iz saobracaja ne cekaj da ti se dva puta kaze jer postoje i "efikasniji" nacini da ti se stavi do znanja.
A jok svaki gradjanin je serif, a policajac bandit.
Da se razumemo umem i ja po nekad da napravim voznju busom bez karte, ali znam sta je ispravno a sta nije pa i kada ne postupam po pravilima igre. I zna se granica. Da budem krajnje bezobrazan kada nisam u pravu... Ne.
I naravno ne svidja se ni meni sto kontrola stoji stalno kod Ade, na mojoj putanji, i kada se nagomila autobusa ume da se naceka. Ali ovaj vid prevoza nije jedini. Mogu biciklom, svojim autom, taksijem... ako mi ne odgovara. KAda sam vec usao u autobus samim tim prihvatam pravila igre i stvar jasna. Imam busplus mesecnu, cesto koristim autobus i ne odgovaram mi kad se kadkad zakuje u cekanju na "kontolnom punktu" kao sto je rekao i clan samopolako (ako nisam pogresio). Ali eto to su pravila... Ne svidja ti se? Sipaj gorivo u rezervoar i teraj gde si krenuo.