AUDI A5 2.0TDI vs BMW 320d

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

AUDI A5 2.0TDI vs BMW 320d

Post od ADrei »

Interesuje me da saznam sto vise stvari o BMWu 320d Coupe 2008god 177ps... o Audiju A5 znam sve posto sam vozio A3 2.0TDI, on mi je i mnogo lepsi ali je skuplji nekih 7000-8000eura tako da sam poceo da razmisljam i o BMWu :( :kuku:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: AUDI A5 2.0TDI vs BMW 320d

Post od Laki021 »

Pa sa bmw sigurno ne mozes pogresiti, zagarantovan kvalitet i uzivancija. E sad jedino sto je to vec zastareo model... Takodje ovde na forumu imamo vise ljudi koji voze auto sa tim motorom (184ks).
Sa druge strane Audi A5 je jedini audi koji mi se zaista svidja...
Poslednja izmena od Laki021 u 21 Sep 2012, 19:09, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

A5 mi izgleda kao coupe verzija A4. Najobicniji dosadni AUdi.

BMW je :srce: i uvek mi izgleda modernije, iako Audi ima bozicne svetiljke u farovima :D
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

EDIT by mod: Ne citirati poruku neposredno iznad. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!

pa zar i nije napravljen da bude coupe a4 ? :zbunjen:

meni je A5 coupe najlepsi audi ikada,i jedan od retkih audi-ja koje bi voleo da vozim. Ali ipak gubi po mom misljenju kada za protivnika ima trojku coupe koja takodje izgleda vrhunski a jos je i bmw :D
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

Meni je A5 mnogo lepsi ali dosta i skuplji... kako su se pokazali 2.0d 177ps jel su imali nekih problema?
jel zna neko kakva dnevna svetla ima 320d coupe 2008god...jel ima angel eyes? da li to ima svaki bmw ili samo onaj koji ima fabricki xenon...
Laki021 napisao:Pa sa bmw sigurno ne mozes pogresiti, zagarantovan kvalitet i uzivancija. E sad jedino sto je to vec zastareo model... Takodje ovde na forumu imamo vise ljudi koji voze auto sa tim motorom (184ks).
Sa druge strane Audi A5 je jedini audi koji mi se zaista svidja...
po cemu je to zastareoo model? pa i A5 je izasao FL tako da ni on nije poslednji model...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Pa zato sto je E90 platforma zastarela u trenutku kada se pojavila F30. Uskoro izlazi i kupe verzija pa ce e92 biti "prethodni" model, mada ga ja vec smatram za takvog.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Audi je lepsi kad je klot dok sa boljom opremom mogu da se nose...ja licno, prednost dajem BMW-u.
Oba motora su odlicna, jedino sto je kod BMW-ovog 2.0d bilo prijava nekog problema sa lancem ali se uglavnom resavalo u garanciji.
BMW takodje ima osetno bolje performanse (do 100km/h stize za 1s brze) od Audija sa istim motorom.
Sto rece Laki, ta platforma za BMW je malo zastarela i vec sledece godine izlazi novi kupe na platformi F30 dok ce Audi biti ovakav bar jos 2-3 godine.

Sve u svemu, stvar je ukusa i ni sa jednim ne mozes pogresiti ali ako pitas da li vredi doplata od 8000e za A5, objektivno ne a subjektivno znas samo ti ;)
Korisnikov avatar
iggyboy
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 14:31
Garaža: 407 coupe 2.2 petrol

Post od iggyboy »

i meni je a5 najlepsi audi od svih i rado bih ga posedovao, a bmw ko bmw :opustanje: :cool!: :djavo:
▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

A5 je po mom mišljenju remek delo modernog automobilskog dizajnerskog stvaralaštva i zato bih njega uvek uzeo pored bilo kog BMW-a(mislim na modele).
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

A sasvim slucajno je i VW? :rofl:

Vi svajcarci, ne preterujte sa starom platformom... Na cijoj platformi je radjen A5?
A, vi koliko vidim instirate na tome da je stari model. Platforma nije toliko bitna, posto se one ne menjaju tako cesto, vec se unapredjuju...

kakav crni A5 pored ovoga?
Slika
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

Floyd napisao:Audi je lepsi kad je klot dok sa boljom opremom mogu da se nose...ja licno, prednost dajem BMW-u.
Oba motora su odlicna, jedino sto je kod BMW-ovog 2.0d bilo prijava nekog problema sa lancem ali se uglavnom resavalo u garanciji.
BMW takodje ima osetno bolje performanse (do 100km/h stize za 1s brze) od Audija sa istim motorom.
Sto rece Laki, ta platforma za BMW je malo zastarela i vec sledece godine izlazi novi kupe na platformi F30 dok ce Audi biti ovakav bar jos 2-3 godine.

Sve u svemu, stvar je ukusa i ni sa jednim ne mozes pogresiti ali ako pitas da li vredi doplata od 8000e za A5, objektivno ne a subjektivno znas samo ti ;)
kakve su probleme imali sa lancem?
meni licno je mnogo lepsi A5, i volim Audi ali mislim da je A5 2.0TDI nerealno skup...3.0TDI naravno i ne gledam zbog registracije :besan:
sto se tice starog modela... ja i ovaj A5 ne smatram aktuelnim modelom,jel novi A5(facelift) ima totalno drugacije farove i stopove tako da se sa 5km vidi da je novi model...

aaaa da pored ovoga razmisljam i o novom A3... 2.0TDI sa nekom opremom odlaazi na preko 30k(to mi je bas mnogo za A3), danas sam probao benzinca 1.4TFSI 122ps ali ne znam ni sam da li mi se svidja...motor ide "onako" lepo povlaci ali ne znam koliko realno trosi, spolja mi je auto prelep,enterijer mi se ne svidja(5x je bio lepsi u mom A3)...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

NexT napisao:A sasvim slucajno je i VW? :rofl:

Vi svajcarci, ne preterujte sa starom platformom... Na cijoj platformi je radjen A5?
A, vi koliko vidim instirate na tome da je stari model. Platforma nije toliko bitna, posto se one ne menjaju tako cesto, vec se unapredjuju...

Ma pre svega mislim da kad za 6 meseci pored njega prodje novi model osecace se da vozi zastareo auto.... Daleko od toga da je sam auto zastareo u bilo kom pogledu.
Takodje tehnicki i po performansama A5 nema sta da trazi pored ovog BMW-a.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

@adrei Koliko su ukusi razliciti... Meni je enterijer novog A3 najlepsi ubedljivo u toj klasi. Jednostavan, kvalitetan, prefinjen...
Slika

Po meni je veci problem spolja, jer mu je silueta identicna prethodnom. Ne kazem da nije lep, ali je malo dosadan za razliku od enterijera.

Ja sam vozio 2.0 TDI 150 KS i bio odusevljen, a izbor bi mi verovatno bio 1.8 TFSI.

Sto se poredjenja iz naslova tice... Kao sto neko rece mislim da ne vredi A5 toliko razlike u ceni. A koji god bi uzeo ne bi pogresio.
Sto se tice greske na motoru BMWa mislim da nije naivna, a ni jeftina ni malo ako nije otklonjena u garanciji. To bi trebalo prvo da se raspitas kada budes gledao neki konkretni primerak...
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

kakve je greske imao taj bmw 320d?
bilo bi lepo kad bi mi neko nesto konkretno napisao...
gde si vozio A3 2.0TDI?

evo kako je izgledao moj A3...pored njega novi nema sta da trazi, a onaj deo oko upaljaca(u novom A3) necu ni da komentarisem...
Slika
Poslednja izmena od ADrei u 21 Sep 2012, 22:42, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Pa u mom slucaju nema tvoj sta da trazi, ali nema ni veze, kao sto rekoh ne vredi raspravljati... ;)

Javice se Texonja verovatno, on je to otklanjao u garanciji. Cini mi se da je neki sitem zatezanja lanca, ili tako nesto. Dosta kola je imalo i havariju zbog toga... Nesto poput 1.2 i 1.4 TSI iz VW grupacije...
Odgovori