Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
nemus
Reactions:
Pridružio se: 23 Jan 2012, 19:43
Garaža: Audi A5 sportback

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od nemus »

@Maxer
Porucio sam ga prekjuce preko jednog poznanika koji ih narucuje od uvoznika nekog od koga svi kupuju i posle ide na KP..
Idem svesno na rizik jer sam odusevljen recenzijama, iskustvima ljudi koji su ga kupili i koristili vise meseci.
Pokazao se kao veoma pozudan uredjaj. Sticice mi za desetak dana pa cu da napisem sve utiske i ostalo.

Do sada sam koristio xioami koji sam kupio preko KP sajta i godinu dana me sluzio bez ikakve greske a garancija je bila isto takva od prodavca i na poverenje :) u pitanju je xioami redmi 4 prime (veoma dobar isto ali ocu veci ekran i bolju kameru iskljucivo ga zato menjam)
Prica se da ce da otvaraju radnje sada od ove godine i da ce da dodju i kod nas :sreckovic:

Ovo za zracenje je veliki znak pitanja? Jer svi oni zrace , a ne znamo koliko je u praksi 1.24 i 1.60 vrednosti, jer su svakako oba losa po nas i ne znam koliko ima veze to dal mnogo pricas ili koristis telefon za sve ostalo (slikanje,surf, yt, igre.. ) u dzepu ga nosim minimalno i samo kad mora.
To zavisi od upotrebe i kolicine provedenog vremena na telefonu. Ja gledam da ne bude previse svakako.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Kažu na netu da mu kamere i nisu nesto, aj postavi slike kad ti stigne

Sent from my MI 5 using Tapatalk

nemus
Reactions:

Post od nemus »

@Stefanan

Na Gsm Areni ga stavljaju ispod konkurencije blago ali na yt recenzijama i snimcima vidim sta je istina i kakva je to kamera.

Za moje potrebe ce biti odlicna. Jeste ima boljih kamera i to neznatno (pixel 2, i phone x , s9 , v30 lg ) i ne opravdava vecu cenu, pogledaj ekran, kontrast na suncu, punjenje i sporo trosenje baterije, audio izlaz i kvalitet, video snimke s kamere, brzinu i fluidnost da ne pricam i performanse tu ih je osisao sve :cool!:

u toj ceni (do 500e) nema bolje sigurno ima da se nadje i za 450 ;)
mi 7 xiaomi kad izadje ce biti tu blizu kao ovaj sada..
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

@nemus

OnePlus 5T je zverka i tu nema dileme (jedino to oko kamere je pitanje)!

Sad pogledah na KP i vidim da ima nekoliko ponuda, najjeftinija je 439€ (LINK) :bravo:
Ako ne grešim, pre jedno mesec ili malo više, niko to nije nudio na KP.

Ovo za zdračenje je Nemački federalni ured za Zaštitu od zračenja, i podatak je totalno validan i o njemu treba BAŠ voditi računa.
Preporučujem ti da telefon pretežno (a pogotovo pri dužim razogovorima) koristiš u spikerfon modu.
Pogledaj listu Min. i Max. zračenja i link koji je Geza postavio: LINK.

Pre nekoliko godina se u Americi digli frka oko štetnosti zračenja mobilnih telefona, jer je nekoliko mladih ljudi umrli od raka na mozgu a zajedničko im je bilo ekstremno korišćenje mobilnog uređaja (jedna osoba je bila berzanski posrednik, druga je bankarski službenik ili osigranje beše ...). Bilo je upućeno pitanje njihovoj Agenciji za zdravlje, da li je štetno korišćenje ... i rekli su da dok se ne završe istraživanja, oni preporučuju max. 3 do 5 min. razgovora, uz premeštanje telefona sa levog na desno uho, na svakih 30-40 sec., pošto je poznat podatak da se temp. tog dela mozga (uz samo uho), podiže za 1.5C u proseku posle nekog vremena (dal beše 5 ili 10 min. ... ne pamtim). Nisam siguran, ali bi trebalo da moderni mobilni telefoni manje zrače od onih "starih" modela.
Mada razlika u zračenju između OnePlus 5T i Samsunga S8 je stvarno ogromna, tako da treba voditi računa.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Mi7 ce biti bolji od OP5T, a ne blizu.

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Samo je pitanje cene, ja očekujem oko 550-600e početnu. Mi6 nešto previse dobro drži cenu za moj ukus :D

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Ja ocekujem 400€

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Što se tiče zračenja ,..
Pored korišćenja spikerfona, mogu dobro poslužiti i slušalice, zbog privatnosti ako je potrebno.

Mada moram reći da sam vrlo skeptičan oko svega toga.
Merenje izvršila nemačka institucija...Nemci nedavno vršili i merenja zagađenja TDi motora hmmm, zašto im ne verujem .Samo jedna od stvari.
Drugo ,kako se došlo do dozvoljenih 2 W/kg. To sigurno nije što bi rekli precizno i bez sumnje utvrđena vrednost. Nemoguće je tačno utvrditi/ izmeriti koliko je potpuno ili vrlo malo škodljivo.
Hoću reći da je moguće da je i duplo veće zračenje od propisanih 2 W/kg praktično bezopasno ili kontra da je i 1 w/kg prilično štetno, ne možemo sa sigurnošću znati. Barem ja nisam ubeđen u sve te norme vođen dosadašnjim iskustvima u menjanju normi opasnog za razne stvari.

Da ne govorimo dalje o bežičnim WI Fi ruterima ,koji su nam u kućama/ stanovima, poslu, kafićima, svuda oko nas realno...koji šalju samo tako jake frekvencije, i učestale.
A oko nas se nalazi toliko rasprostranjena mreža raznih antena ,predajnika, baznih stanica.

Da me ne shvatite pogrešno, ne paranoišem :kezo: ponašam se kao da je sve to OK ,ponekad eto koristim spikerfon ili slušalice, samo skrećem pažnju da može biti predmet razmišljanja i ne obazirem se previše na te tabele jer je to samo mali deo ukupnog zračenja koje primamo iz okoline.
Verovatno zavisi i od toga kako ko podnosi ts zračenja.

Poslato sa Huawei Mate 10 Lite

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Jesmo okruženi raznim zračenjima, ali mobilni odskače tu što se tiče rizika jer ga držiš ili u džepu kod jajca ili pored mozga :D
nemus
Reactions:

Post od nemus »

Ne brinem se oko zracenja uopste, malo pricam na mob.. oko 20 min dnevno u proseku.. nekad manje nekad više.
Najvise ga koristim za surf i yt i e-banking.

@hks
Volim ja šaomija ali cisto sumnjam da ce biti bolji.. promenili su cenovnu Politiku i bice preskup, opet nece biti amoled ekran vec ips, mikrofoni loši(noice cancelation pogotovu)
Mozda Najbitnije nijedan flagship od njih nema band20 (800) frekvenciju za 4g pa ako si u vipu pozdravi se sa signalom i 4g itd..

Inace izlazi i oneplus 6 pocetkom leta i bice ko iPhone x sa onim bzv zubom na ekranu 🙁

Kazem vam pogledajte realne testove protiv konkurencije head to head i one za trosenje baterije, kamere itd.. to je meni presudilo da ga uzmem.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Xepoj87 napisao:Vec godinama.

Moras probati oba, pa sam videti zasto.
Huawei ima dobar UI takodje, meni se bas svideo.

Dodatno, G6 nema ni bezicno punjenje, sto je meni licno must have.
Ali isto tako ne bih uzeo ni S8 sa onom lokacijom citaca otiska.
Nisam probao Iris Scanner, ako to radi dovoljno brzo, mozda bih i presao preko otiska.

S8 ima manu sto ima QC 2.0, za razliku od 3.0, sto bi moglo da znaci da se baterija puni 15, 20 minuta brze na G6.
Alo, s obzirom da je 10% veca i da se brze prazni, pitanje je kod koga je na kraju ceo paket bolji

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
To jednostavno nije tačno.

Samsung je vrlo često izbacivao flagship telefone koji nisu bili optimizovani i sa očajnim UI-em punim bloatware.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Kad smo vec kod samsunga sta je po vama bolja kupovina s7 edge ili a8?
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Pa S7, bilo običan ili Edgle, nema tu nikakve dileme :zbunjen:
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Ali da li vredi dati dodantih 10k za edge? Kad ih uporedim na netu nema neke velike razlike.

https://www.phonearena.com/phones/compa ... 10737,9818
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pa, duplo bolja kamera, 20% jaca baterija, dosta bolji ekran, jaci cipset(cpu i gpu), bezicno punje je i jos dosta stvari koje nemaju veze samo sa hardverom.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori