Policijske patrole i radari

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Re: Policijske patrole i radari

Post od Dusan »

H4wkeye napisao: 26 Feb 2018, 12:28 Pogresno si cuo.
:kezo: :kezo: :kezo:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

igor_harris napisao: 26 Feb 2018, 13:05 Dve stranke koje su nam dosle u firmu su ispricale istu pricu. 500m od nase firme su ih zaustavili u razmaku od sat vremena. Jedan je prosao sa 10 evra drugi sa 2000rsd. Dali su im jasne instrukcije da prilikom predavanja novca ruku ne pruzaju kroz prozor vec da razmenu izvrse istovremeno kada mu pandur bude vracao saobracajnu i zamolili da to ostane medju njima.

Ja razumem da su to tvoje kolege i da branis cast svog zanimanja, ali nemoj me etiketirati kao lazova. Vecito se pravis blesav ovde i predstavljas nasu policiju kao da zivimo u Svedskoj u najmanju ruku.
Nisam ja tebe nazvao lazovom niti mislim da si lazov, daleko od toga. Ti si napisao da ovih dana hvataju sluzbena vozila i uzimaju pare za istekle PP aparate, to izgleda kao da je neki trend trenutno na teritoriji zemlje. To sto jedna patrola na svoju ruku resi da krsi zakon, a pritom te stranke su takodje prekrsile zakon, ne znaci da je to sad nesto sto se radi na teritoriji cele Srbije. Umesto sto su dali novac trebali su da prijave unutrasnjoj kontroli. Takvi kao ta patrola, nece dugo.

U najmanju ruku mogu anonimno da prijave UKP-u mesto i vreme kontrole, znace tacno koja je patrola. Ne bi me cudilo da su vec pod prismotrom. I ne tvrdim ja da je nasa policija kao Svedska, imas korupcije dosta, ali daleko manje nego pre. Problem je sto drazva nema volju da se izbori sa time kako treba, barem jos uvek.
Korisnikov avatar
AleksaM
Reactions:
Pridružio se: 26 Okt 2015, 00:06
Garaža: VW Golf 6 1.4TSI

Post od AleksaM »

igor_harris napisao:Cuo sam da im je ovih dana fora da hvataju sluzbene automobile sa isteklim atestom za PP aparat i odmah traze mito, bez mnogo okolisanja.
Aktuelna je kontrola PP aparata u službenim vozilima, a za ovaj drugi deo nisam čuo Slika

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

http://rs.n1info.com/a368357/Vesti/PSS- ... kazni.html
PSS: Policajci u Srbiji dobili nalog da pišu što više kazni
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Juče na obilaznici ka PA, Punto radariše.
Ja u levoj obilazim kamion, i prolazim pored njih. Ne mogu da opišem kojom brzinom je SL sa mesta vozača iskočio iz auta, kao da ga je neko jurio, pa potrčao da zaustavi neki džip, koji je isto bio u levoj traci, dok nije skontao radar. Ovaj je krenuo u levu traku da trči, pa se vratio da ga kamion ne udari, ma cirkus, trebalo je snimiti. Polumrak, a on bez svetleće šargarepe, iskače na autoput, maše kao sumanut, a svi koče i zaustavljaju se, jer nemaju pojma šta se dešava. Jedva je "probrao" onog koji mu treba.

TT

Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Soma kinti je soma kinti druze moj. Za to valja i zivot rizikovati. :)
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Za svaki dohodak se mora dobrano potruditi. ;)
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

https://www.danas.rs/drustvo/394567/
Pojačana saobraćajna kontrola u okviru međunarodne akcije

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova sprovešće sutra pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, u okviru akcije pojačane kontrole korišćenja sigurnosnih pojaseva na svim evropskim putevima, sopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Akcija će biti sprovedena u 32 evropske države (28 država članica EU, Švajcarska, Norveška, Srbija i Gruzija) koje sarađuju u okviru međunarodne organizacije TISPOL- (mreža saobraćajnih policija Evrope).Takođe, kontrola saobraćajne policija biće usmerena i na otkrivanje prekršaja nepropisnog korišćenja telefona od strane vozača u toku vožnje, navodi se u saopštenju.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Danas stojim pored patrole koja zaustavlja automobile u Ž.Davidovića, pojas i tako to. Dok su zaustavljali nekog lika, pored prolazi šklopocija ovih naših afro nindži, puna kartona i drugih gluposti.

Da li da ih pitam zašto njih ne zaustave za pojas ili da ih pitaju zašto ne upale svetla, koja nemaju? Uzaludno je, iako imam svu opremu, nemam folije, vezan sam, možda mi pronađu mobilni u autu i utvrde da je postoje tragovi svežeg razgovora :D

TT

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Kao situacija na pancevackom putu kada sam isao nekih 10km/h brze od dozvoljenog, i dok tako stojim i pricam sa policajcem pored nas prolaze automobili koji jure bar 50 km/h brze od limita, a ja ga pitam - a sto ove ne zaustavljate, a on ce na to, pa ne mozemo oni su ludaci :)
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Samo da ga pljunes. :uf:
Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Zna li neko pouzdano kolka je kazna za isteklu registraciju(ispod mesec dana)? Nesto sam nasao od 6 do 20k din i 2 poena.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Tako je, lično sam to dobio relativno skoro za jedan firmin auto. Dobio 2 poena i 6.000 din + 500 din troškovi suda. A i firmu dobro rebnuli... :(

TT

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Jesi isao da se dogovaras ili regularno putem suda? Zandar mi kaze da idem da se dogovaram al ne vidim sta ima da se dogovaram kad cu istu kaznu dobiti. Inace lik hteo mito al mu se nije svidela ponudjena suma pa je pisao kaznu.
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Moja prva kazna otkad vozim ( godinu i po) 87 gde je 80....Pri tome jesu mi blicali da ih ima ali sam mislio da su kod mene na početku sela, a oni na putu između sela pored njive. Dok sam ja video bela kola pa pretpostavio da su oni bilo je kasno pfff. 3 hiljade, odnosno 1500.

A tim putem kad sam prošao pre toga preticali su me ljudi vozeći 100 na sat lagano. I generalno kad ideš tuda 80, svi te pretiču.
Odgovori