Zatamnjena stakla

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Re: Zatamnjena stakla

Post od samo polako »

RobiNS napisao: 15 Mar 2018, 11:58 Javili su mi se iz Suzukija (BG),
izdaju saglasnost (3600), samo da im pošaljem očitanu saobraćajnu, svoju adresu ( i kao da je još nešto rekao ali nisam stigao da zapišem :kuku: )
uglavnom, uplatiš pa ti pošalju....
To je procedura i kod ostalih.
Znam da za Fiat mora da se šalje u Kragujevac.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
gavran
Reactions:
Pridružio se: 09 Sep 2013, 15:44
Garaža: Službeno vozilo

Post od gavran »

Kabal napisao: 15 Mar 2018, 12:32 gravran, sve uradis na jednom mestu, prekoputa merkatora na bulevaru.
To je što se AMSS tiče i eventualno uverenja ABS-a, posebno moram od proizvođača da tražim za prepravku i to ne znam
kakva je procedura kod Audija, verovatno ide preko Porshe SCG.

Grujic napisao: 15 Mar 2018, 12:50
gavran napisao:
Grujic napisao: 15 Mar 2018, 11:05 A sto.ne uradis atest? Ako je zbog deteta pozadi 80% i to je to

Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока
Pa iskreno, zato što me mrzi da obijam pragove kojekakvih kuća, saveza i agencija...a nemam ni vremena.

Video sam neku solidnu alternativu da imaju neke tipske mrežice da se kupe za auto i stave, ima ih i u BG ne moraju više
da se poručuju iz inostranstva pa ću to staviti.
Nije to uopste tolika procedura i radi se jednom. Folije su bolje resenje, a zavesice svakako mozes da dodas nevezano za folije i da imas jos bolju zastitu.

Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока
Pa ne meni je jako nezgodno zbog radnog vremena, em ne mogu da izlazim u radno vreme em završavam posle 16h (a od 7h moram da budem u firmi) kada bi morao sigurno par dana da se zezam poslepodne sa time, prvo da dobijem od proizvođača potvrdu da mogu da vršim prepravku, pa drugi dan da zakažem stavljanje folija, pa da vidim kada bih stigao da odem do AMSS na merenje, pa izdavanje uverenja....

Al ajde da kažemo kad se hoće sve se može, organizovalo bi se to nekako, al me odbija i to što naša država jednom kada ti za nešto sedne za vrat više ti ne silazi.

Sada su se uhvatili tih folija, pa svake godine menjaju i pooštravaju pravilnik i usložnjavaju proceduru za izdavanje atesta, ko garantuje da im za 6 meseci neće pasti na pamet da uvedu da se te folije trebaju reatestirati na godinu dana kao da se utvrdi da nisu izgubile fabrička svojstva i šta ti ja znam.

Da ne pričam što bih bio meta svake saobraćajne kontrole folija na staklima i verovatno bih uvek bio izvlačen iz kolone i zaustavljan da se proveri imam li atest za folije i ko je unutra, pogotovo što vozim Audi pa još crn.

A i kada se finansijski sve sabere izađu te folije sada malo skupo rešenje. Ovako mrežice kupiš za 100 evra, namontiraš kući za 10 min i vozi.

Inače zaštite što se tiče meni stakla jesu fabrički tonirana sa UV zaštitom tako da meni samo treba nešto od direktnog svetla.
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Mrežice 100 evra , folije isto 100 evra sa sve papirima ako stavljaš samo pozadi.
Po novom dovoljno je da bace pogled na stakla i da se uvere da su atestirane. Uostalom imaćeš i papir tako da neće tu biti problema sem tog izdvajanja iz kolone a to mogu i bez folija.
Meni lično su folije neprikosnovene ali svako radi kako mu volja. :)
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Meni je najvece pitanje da li atestirati folije od 30% koje stavis samo zbog toplotne izolacije. Da li to oni uopste mogu da skontaju da imas.
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

gavran napisao: 15 Mar 2018, 14:29
Kabal napisao: 15 Mar 2018, 12:32 gravran, sve uradis na jednom mestu, prekoputa merkatora na bulevaru.
To je što se AMSS tiče i eventualno uverenja ABS-a, posebno moram od proizvođača da tražim za prepravku i to ne znam
kakva je procedura kod Audija, verovatno ide preko Porshe SCG.
Uverenje dobijes putem maila, poplacas sve takse online, jedino ti ostaje zakazivanje u servis koji radi folije (stavljanje folija mi trajalo oko 3h) i taj amss na bulevaru (pregled trajao oko 1h)
Korisnikov avatar
gavran
Reactions:
Pridružio se: 09 Sep 2013, 15:44
Garaža: Službeno vozilo

Post od gavran »

Pa ajde videcu.
Mrezice jesu 100 evra, a i folije su toliko ali atest ide posebno jos toliko, tako da izadju 200.

U principu da, stavljao bih samo pozadi, nisam dobro tumacio u startu ovo sto mi je Grujic objasnio da nije dozvoljena napred folija do 30% vec ukupno zatamnjenje do 30%, a meni su stakla vec zelenkasta malo.
Znam ja lika koji stavlja orginal zelene folije kao fabricke, iznutra se mnogo dobro vidi kroz njih, mnogo bolje nego kroz crne, ali je tu bio problem sto on tu foliju ima samo sa 60% zatamnjenja. E sada to kada bi stavio pozadi zbog vec toniranih stakala racunam da bi bilo oko 80%.
Nisam ja u startu racunao svoja stakla, pa sam mislio ako stavljam do 30% napred a pozadi koliko hoces da ne treba atest, onda bi isao na crne da bi mogao da biram stepen zatamnjenja.
A za ove zelene znam odavno, te je moj kum stavljao na 407 sw, jer je njemu skroz zadnje staklo bilo fabricki zatamljeno u zeleno i ona dva bocna leptir stakla od gepeka i kada je stavio te folije nije bilo razlike. Tako da bi u ovom slucaju stavio samo te zelene pozadi.
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Od sledece nedelje ce moci i u Institutu Vinca da se izvrsi merenje, pa ko voli nek' izvoli. :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kako ste rešili MLP i ostalo?
Korisnikov avatar
Med
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 21:23

Post od Med »

Zadnja su bila 80% zatamnjena ali ne vredi to ništa - spustim malo prozor zakačim peškirić sa unutarnje strane i to je to! Kakav rolo i zavesice ;)
Korisnikov avatar
pilauda
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2014, 16:55
Garaža: Fiat Punto 1.3

Post od pilauda »

Ja idem u subotu do blackglassa da mi stave nalepnice, sad se razmišljam dal tamniti napred nešto sitno pa makar staviti i neku foliju protiv uv zračenja, da li je skuplja procedura u amss ako imam sva stakla zatamnjena a ne samo iza b stuba? Od fiata čekam papir cena je bila 3546 din.

Sent from my E5823 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Cena ispitivanja ne zavisi od broja zatamnjenih stakala.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pa da, svaki put se ispituju sva stakla.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

pilauda napisao: 15 Mar 2018, 17:49 Ja idem u subotu do blackglassa da mi stave nalepnice, sad se razmišljam dal tamniti napred nešto sitno pa makar staviti i neku foliju protiv uv zračenja, da li je skuplja procedura u amss ako imam sva stakla zatamnjena a ne samo iza b stuba? Od fiata čekam papir cena je bila 3546 din.

Sent from my E5823 using Tapatalk
Stavi samo nalepnice,nista napred.Neces proci atestiranje.Nema te folije koja je prosla atest napred,a da se neko pohvalio i pokazao papir sa atestiranja.sve je rekla kazala.Samo ces napraviti sebi problem folijom napred.
Ako bas hoces nesto napred,onda idi kad zavrsis atestiranje i stavi tu termoreflektujucu.

Gavran*
I ta zelena mora da ima sertifikat ili nista od atesta,

KOliko vidim i posle 2 godine postoji 3 mogucnosti i dalje.
1.Skinuti sve
2.Atestirati pozadi za 100 evra
3.Jajariti kao par likova sa foruma i zvati prijatelja pandura da te "vadi" za 100 evra. :kafa:
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Jel jajarenje i ako ne zoves prijatelja pandura?

Gesendet von meinem SM-J500FN

Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Mene i danas drkali za folije.
Ne znam koji im je djavo.

Kontam da kad bi ovoliko maltretirali nekog normalnog čoveka,da bi taj isti popizdio i jebao drotovima sve po spisku, a zatim bi radila interventna :D
Odgovori