Dobro veče
Re: Dobro veče
Da, na to sam mislio.
Ako je po starom nagurao 5000 i 180, onda po novom ne verujem da ce dizel moci da digne nesto vise od toga, cak iako ima vise konja. Tu mora drugi menjac da se ti konji iskoriste.
Ako je po starom nagurao 5000 i 180, onda po novom ne verujem da ce dizel moci da digne nesto vise od toga, cak iako ima vise konja. Tu mora drugi menjac da se ti konji iskoriste.
Verovatno može u najvišoj brzini da izgura na više obrtaja nego što bi mogao da nije čipovan. 

Ђенерал Јанковић
Standardni Mercov 2.2 dizel, 150 konja, kao u mojoj E klasi. Samo sad ima 190 konja i 400 Nm. Mora da bude veca i maks brzina...
A cipovan je upravo zbog ovakvih situacija, da bi lakse pratio konvoj, pogotovo kod ubrzanja...
dragvorl, mislim da se prilikom cipa pomera i granica obrtaja... Iskreno, nemam pojma kako mehanika u tom slucaju funkcionise, ali znatno je brzi od obicnog 2.2.
edit: Evo sa sajta Revochipa, podaci za taj motor
http://www.revochip.com/modeli/22cdi-15 ... delid=3558
A cipovan je upravo zbog ovakvih situacija, da bi lakse pratio konvoj, pogotovo kod ubrzanja...
dragvorl, mislim da se prilikom cipa pomera i granica obrtaja... Iskreno, nemam pojma kako mehanika u tom slucaju funkcionise, ali znatno je brzi od obicnog 2.2.
edit: Evo sa sajta Revochipa, podaci za taj motor
http://www.revochip.com/modeli/22cdi-15 ... delid=3558
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pa bez cipa dodje recimo do 3500 obrtaja i ne moze dalje, a ovako dogura jos par stotina i time navuce malo vise km
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Max brzina je definisana prenosnim odnosom i tu nema trte mrte. Ako su dimenzije tockova i sistem prenosa isti, na datom broju obrtaja brzina je konstanta.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Naravno da nema promene prenosnog odnosa, ali max. brzina ne zavisi samo od njega, nego i od obrtaja na kojima će moći da se vrti motor u poslednjem (ili pretposlednjem) stepenu prenosa.
Evo primera: Punto 1.2 8v ima max. brzinu 160 km/h, koju postiže u 5. stepenu prenosa na oko 4200 obr/min. Pretpostavimo da nekako povećamo snagu motora, a da sve ostalo ostane isto. Tada bi sigurno mogao da dođe i do većih obrtaja i veće brzine.
Evo primera: Punto 1.2 8v ima max. brzinu 160 km/h, koju postiže u 5. stepenu prenosa na oko 4200 obr/min. Pretpostavimo da nekako povećamo snagu motora, a da sve ostalo ostane isto. Tada bi sigurno mogao da dođe i do većih obrtaja i veće brzine.
Ђенерал Јанковић
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Pa sta sam napisao?
dragvorl napisao: Ako su dimenzije tockova i sistem prenosa isti, na datom broju obrtaja brzina je konstanta.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Da, ali to je dizel. On ima recimo maksimalnu brzinu 170 na nekom visokom broju obrtaja. Koliko on realno moze da podigne jos obrtaje, ne mozes ga voziti jbg na 6500 obrtaja?
Evo primer za moj motor. Moj auto ima blokadu na 4000 obrtaja u sestoj brzini, i tada je maksimalna brzina 211km/h. Ukoliko neko cipuje taj motor, a vidim da su radili da ima 192ks, brzina krajnja ce biti ista, jer ce opet zakucati na 211km/h.
Druga stvar, na engleskim forumima sam citao da su ljudi skidali tu blokadu i da je motor isao do 5000 obrtaja, i do brzine od 240 cini mi se, bez cipa. Sa cipom opet ne bi isao vise, jer preko 5000 obrtaja, ne znam da li ima smisla i da li bi to ostavilo posledice po motor, jer ulazis u crveno.
To sam hteo da kazem.
Evo primer za moj motor. Moj auto ima blokadu na 4000 obrtaja u sestoj brzini, i tada je maksimalna brzina 211km/h. Ukoliko neko cipuje taj motor, a vidim da su radili da ima 192ks, brzina krajnja ce biti ista, jer ce opet zakucati na 211km/h.
Druga stvar, na engleskim forumima sam citao da su ljudi skidali tu blokadu i da je motor isao do 5000 obrtaja, i do brzine od 240 cini mi se, bez cipa. Sa cipom opet ne bi isao vise, jer preko 5000 obrtaja, ne znam da li ima smisla i da li bi to ostavilo posledice po motor, jer ulazis u crveno.
To sam hteo da kazem.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
LUKOIL LOPOVI
Dakle... Danas posle okupljanja, dodjem na Lukoil benzinsku stanicu u Bulevaru Oslovodjenja na Vozdovcu..
Auto mi je bio u rezervi, autonomija jos 50km...
Izasao ja da sipam, prilazi mi lik, kao ja cu ti sipati i kazem mu 1000rsd euro dizela... Sto mu dodje 7l
Odem ja platim, on kao sipao, sednem u auto, kazaljka i dalje zakucana...
Izadjem ja odem tamo i kazem meni gorivo koje sam platio, nije sipano... I tu krene svadja, ubedjivanje kako mi je sigurno sipano gorivo.. Na snimku se vidi da je lik kao stavio pistolj u rezervoar, gledao u ono sranjnce i navodno sipao..
Ali i dalje je moj rezervoar prazan, autonomija jos manja.... Novcanik prazniji za bednih 1000 dinara studentskih
Jeb*m li im mamicu lopovsku! Nikada ali nikada vise necu otici na neki Lukoil, makar mi bila poslednja na putu.... Sutra cu podneti zalbu unutrasnjoj kontroli za malverzacije ili kako god da im se zvalo odeljenje,cale ih je vec zvao itd...
A onom muceniku koji mi se kleo da je sipao, ruke mu se osusile!
Ispao sam budala sto nisam ostao da vidim kako sipa, ali nisam ocekivao takav zajeb!
U rezervoar mi staje 45l, 7l + ono sto je bilo, moralo bi da znatno pomeri kazaljku, bar do 1/4 rezervoara...
Zajebao sam se sto nisam uzeo i napunio pred njima pun rezervoar i onda utvrdio na licu mesta da li sam pokraden ili ne...
I sve sam blizi Texovoj ideji iz teme o ponasanju djubretara(komunalaca)
Dakle... Danas posle okupljanja, dodjem na Lukoil benzinsku stanicu u Bulevaru Oslovodjenja na Vozdovcu..
Auto mi je bio u rezervi, autonomija jos 50km...
Izasao ja da sipam, prilazi mi lik, kao ja cu ti sipati i kazem mu 1000rsd euro dizela... Sto mu dodje 7l
Odem ja platim, on kao sipao, sednem u auto, kazaljka i dalje zakucana...
Izadjem ja odem tamo i kazem meni gorivo koje sam platio, nije sipano... I tu krene svadja, ubedjivanje kako mi je sigurno sipano gorivo.. Na snimku se vidi da je lik kao stavio pistolj u rezervoar, gledao u ono sranjnce i navodno sipao..
Ali i dalje je moj rezervoar prazan, autonomija jos manja.... Novcanik prazniji za bednih 1000 dinara studentskih

Jeb*m li im mamicu lopovsku! Nikada ali nikada vise necu otici na neki Lukoil, makar mi bila poslednja na putu.... Sutra cu podneti zalbu unutrasnjoj kontroli za malverzacije ili kako god da im se zvalo odeljenje,cale ih je vec zvao itd...
A onom muceniku koji mi se kleo da je sipao, ruke mu se osusile!

Ispao sam budala sto nisam ostao da vidim kako sipa, ali nisam ocekivao takav zajeb!
U rezervoar mi staje 45l, 7l + ono sto je bilo, moralo bi da znatno pomeri kazaljku, bar do 1/4 rezervoara...
Zajebao sam se sto nisam uzeo i napunio pred njima pun rezervoar i onda utvrdio na licu mesta da li sam pokraden ili ne...
I sve sam blizi Texovoj ideji iz teme o ponasanju djubretara(komunalaca)
Brzine idu u H-a !!!

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Da li si siguran da nije sipao? Jer nekad kazaljka ne mora da se mrdne, pogotovo kada se mala kolicina sipa (npe sipas 5l ono se ne mrdne, sipas jos 10 a ona se pomeri za svih 15), a i bordu treba vremena da se ucita podatke
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
^^^baš to.,npr. na Pugu je često tako...Grujic napisao:Da li si siguran da nije sipao? Jer nekad kazaljka ne mora da se mrdne, pogotovo kada se mala kolicina sipa (npe sipas 5l ono se ne mrdne, sipas jos 10 a ona se pomeri za svih 15), a i bordu treba vremena da se ucita podatke
plus što više nijedna Lukoil pumpa nije više Lukoil nego su izdate privatnicima... jesi dobio fiskalni?
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Nije mi prvi put da sipam dizel u svoj auto, dakle da siguran sam da se odmah mrdne -.-
I za 7l mora da pomeri kazaljku...
Isto tako, svaki put kad sipam, komp odmah promeni brojcano stanje...
Ovaj put se to nije desilo..
Fisklani je tu, na snimku se ne moze jasno videti da li pritiska ili ne dugme...
EDIT:
Zaboravio sam da napomenem da je coveku pre mene sipana indenticna kolicina goriva..
I za 7l mora da pomeri kazaljku...
Isto tako, svaki put kad sipam, komp odmah promeni brojcano stanje...
Ovaj put se to nije desilo..
Fisklani je tu, na snimku se ne moze jasno videti da li pritiska ili ne dugme...
EDIT:
Zaboravio sam da napomenem da je coveku pre mene sipana indenticna kolicina goriva..
Brzine idu u H-a !!!

Pazi, na dizelu na 2000 obrtaja u sestoj ides oko 100-120, dok si na 3000 vec oko 160, mozda i jace. Znaci, pod uslovom da motor ima snage da potera do 4000 u poslednjoj brzini, kada ga cipujes dovoljno je da pomeris granicu za 100-200 obrtaja i dobices razliku u maks brzini bez neke stete po motor predpostavljam... Mada ne znamo ni koliko je sam chip stetan po motor ili ne.nikaragva napisao:Da, ali to je dizel. On ima recimo maksimalnu brzinu 170 na nekom visokom broju obrtaja. Koliko on realno moze da podigne jos obrtaje, ne mozes ga voziti jbg na 6500 obrtaja?
To sam hteo da kazem.
Grujicu, jbg, nov je auto...
A, cale je imao takav slucaj pre par godina na EKO u Pupina, na kraju je dobio kao izvinjenje pun rezervoar...
Wicker, dovoljno je da je onaj pre tebe sipao za 1000, dao kes i nije trazio racun. Ti dodjes odma posle njega, udjes unutra da platis a oni samo otkucaju njegov racun i sve ti uredno da...
Drugo, njemu je 45 litara rezervoar... Znaci za 7 litara mora da ga pomeri, pa da ga je*es.
I jos je on bio na rezervi, koja je oko 7 litara. Znaci morao je da bude na isparenjima da bi stvarno pokazalo toliko, a u suprotnom bi skocila do cetvrtine...