Detailing
Re: Detailing
Jel koza ili tekstil? Ako je tekstil, koliko vremena se susilo?
Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока
Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Ne znam koliko se vidi na slici. Neko mi zakacio rub gde se prelama branik i malo oko njega. Nije nesto strasno vidljivo ali voleo bih da saniram (nov auto).
Da li ovo moze masinski da se ispolira ili da probam sam sa pastom?
I dajte neki kontakt u ns. Neko ko radi poliranje.

Da li ovo moze masinski da se ispolira ili da probam sam sa pastom?
I dajte neki kontakt u ns. Neko ko radi poliranje.

Za ovo na limu uzmi koektor u Fordu da zastitis, tu je boja skinua.
Ako hoćete detaljing felni potrebno je da nabavite specijalnu spravu za dubinsko čišćenje istih !
Malo se šalim ali od svih mogućih četki i sunđera ovo meni radi poso! Nikakva sila, samo lagano. Sve ide dole.
Najobičnija četka za WC šolju.
Malo se šalim ali od svih mogućih četki i sunđera ovo meni radi poso! Nikakva sila, samo lagano. Sve ide dole.
Najobičnija četka za WC šolju.
Da li neko zna kojim sredstvom oprati kočionu čeljust? Površina je pocinkovana i sija se kao na Darkovoj slici, ali sa donje strane je potekla garež od kočnica. Verovatno je prsnula voda i tako se osušilo i sad to ne skida nikakva sila. Perem auto uvek peračem i dobro oduvam sve sa čeljusti kako bi se sijale ali na tom malom delu neće da se opere. Čime rastvoriti, a da cink ostane ?

- Darko
Bio sam kod coveka sto radi poliranje. Presao je masinom. I 80% je bolje. Oseti se pod rukom na rubu da je malo hrapavo ali ne primeti se mnogo.ikac2000 napisao: 30 Mar 2018, 17:18 Za ovo na limu uzmi koektor u Fordu da zastitis, tu je boja skinua.
Sad me zanima kako da sredim ovu ogrebanu crnu plastiku ispod branika. Mozda ismirglati pa preci crnim mat lakom?

Probaj sprejom i cackalicom ili....
Sent from my RNE-L21 using Tapatalk
Sent from my RNE-L21 using Tapatalk
- Darko
Mislis na crnu plastiku? Pa duboko je. Pretpostavljam da bi trebalo smirglati prvo.
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Dare ostavi protiv uroka, veruj mi samo ti znaš da je tu 
Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk
I pola foruma
.
Imao sam i ja na hondi jednu ogrebotinu koju nema šanse da provališ osim ako znaš kde je...na volvu jih i ne brojim više. Darko, prva najviše boli, posle je lakše

Imao sam i ja na hondi jednu ogrebotinu koju nema šanse da provališ osim ako znaš kde je...na volvu jih i ne brojim više. Darko, prva najviše boli, posle je lakše

Prva zaborava nema.
Ta plastika ce stalno da de grebe, za to i sluzi, ne diraj to.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Sredstvom za ciscenje felni. Prvo skini cetkom sta moze da ode tako, posle naprskaj sredstvo za ciscenje felni, sacekas par minuta i opet cetkom. ako treba ponovis vise puta. Tako ce da ode najveci deo kocione prasine. E sad, ako bas hoces "sterilno" ciste celjusti, nema ti druge nego da skidas i nosis na peskarenje, ali to je vec malo veca/zahtevnija/skuplja akcija.Dare4x4 napisao: 30 Mar 2018, 18:17 Da li neko zna kojim sredstvom oprati kočionu čeljust? Površina je pocinkovana i sija se kao na Darkovoj slici, ali sa donje strane je potekla garež od kočnica. Verovatno je prsnula voda i tako se osušilo i sad to ne skida nikakva sila. Perem auto uvek peračem i dobro oduvam sve sa čeljusti kako bi se sijale ali na tom malom delu neće da se opere. Čime rastvoriti, a da cink ostane ?
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Ma nema skidanja ni peskarenja, auto je nov. Probao sam sprejem za karburatore jer od ranije znam da rastvara sve, a ne škodi cinku. Skinuo je neki deo prljavštine ali ne baš skroz.kragujevac napisao: 31 Mar 2018, 15:16 Sredstvom za ciscenje felni. Prvo skini cetkom sta moze da ode tako, posle naprskaj sredstvo za ciscenje felni, sacekas par minuta i opet cetkom. ako treba ponovis vise puta. Tako ce da ode najveci deo kocione prasine. E sad, ako bas hoces "sterilno" ciste celjusti, nema ti druge nego da skidas i nosis na peskarenje, ali to je vec malo veca/zahtevnija/skuplja akcija.