Merenje prosečne brzine na auto-putu

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: Merenje prosečne brzine na auto-putu

Post od starac vujadin »

Ako je tako i to će sve biti kampanjski. Samo moram da nađem nekog tamo na naplatnim rampama da mi javlja jel su im kabini ili nisu... :)
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Ne mora niko da bude u kucici. Sistem belezi prosecnu brzinu svakako i na svakih 10-ak dana MUP uzima podatke od vozila koja su prekoracila i salje kazne. To da policajac mora da bude u kucici vazi samo ako se kaznjava na licu mesta.
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Jel to pouzdano znas ili si sam doneo zakljucak na osnovu njihovih izjava, jer oni svasta lupetaju?
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Ali čekaj, moraju da ti daju neki signal da očekuješ kaznu. Ako nema ništa na listiću i ne zaustavi te policija, kako onda da te kazne posle? Po toj logici, mogu bilo koga da optuže, a kako se odbraniti?
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Kornjaca Rade napisao: 15 Maj 2018, 18:06 Jel to pouzdano znas ili si sam doneo zakljucak na osnovu njihovih izjava, jer oni svasta lupetaju?
On je iz te branse, zna valjda. ;)
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Pa ranije je pricao da nije, da mu samo pola familije radi tamo pa im verovatno zbog toga drzi stranu uvek. Mada evo sad vidim da mu pod occupation stoji saobracajna policija, mozda je stvarno u medjuvremenu postao saobracajac?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Jedan policajac u Vrčinu može da pokriva 10 kućica, ko će da zna za njega?

Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Dare4x4 napisao: 15 Maj 2018, 18:06 Ali čekaj, moraju da ti daju neki signal da očekuješ kaznu. Ako nema ništa na listiću i ne zaustavi te policija, kako onda da te kazne posle? Po toj logici, mogu bilo koga da optuže, a kako se odbraniti?
Stignu ti uz prijavu svi relevantni podaci. Vreme ulaska, izlaska, prosecna brzina, tablice itd.

@Kornjaca Rade provereno je tako. Osim ako nemas strane tablice, e onda ako nema policije dobijes free pass :kezo: :kezo: Ocekujem da ce u toku letnje sezone biti dosta vise dezurstava na naplatnim rampama bas zbog stranih tablica. Procentualno oni najvise prekoracenja prave.

Inace podaci pokazuju oko 20% manje nezgoda na autoputevima od pocetka merenja prosecne brzine. :think:
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

To si več jedno 300 puta napisao, mislim to o smanjenju udesa. A kad če nekima biti jasno da sama brzina nije glavni uzrok nesreče, posebno ne na AP. Ako se svi drze ostalih predpisa, do nesrece ne moze da dođe osim kod tehnicke greke. A posto pola ljudi ne zna kako se vozi na AP a druga polovina je zaboravila, uz nepoznavanje pravila, umora, telefona, alkohola, stajanja na zaustavnoj trci i bilijon drugih faktora rezultati su jasni.

Isto mi ide na falus drndanje o smanjenju mrtvih i povređenih u zadnji npr 10 godina, a to sto su avti pet milijona puta sigurniji ne vazi nista. Sve te agencije su dobre samo za svoje plate i nisu vredne nista, to govorim i za SLo i za Srb i za ceo balkan. Promet je ziva stvar i ako stvarno zelis nesto da promenis ne krenes prvo sa kaznama jer one su zadnje na redu. Prvo je edukacija, pa infrastruktura pa nadalje...

Jebeno pa 90% ljudi ne zna da ako si u zaustavnoj nema sta da trazis u avtu/izpod avta/na avtu i bilo kde, nego ides sto dalje i nosij jebeni prsluk! 90% ljudi, koji nius na forumu ne zna kakve gume treba da ima na avtu, jos manje da treba tu i tamo da jih napumpa. Privezuju se zbog milicije, rakicijica ili dve pred voznju je samo za zdravlje i tako dalje.....ali glavni problem je brzina na AP... :glavomuzid:
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Može se do sutra polemisati da li brzina jeste ili nije najbitniji faktor bezbednosti na AP, ako brojke ne lažu (a cenim da @Hawk neće izmisliti) onda je stvar jasna. Manja brzina = manje udesa :)
Da je ne nazovem najbitnijim bezbednosnim faktorom, nek bude najznačajniji korektivni faktor: pri manjoj brzini se lakše ispravljaju propusti i greške koje pravi značajan procenat vozača.

Hteli mi to da priznamo ili ne, ovde nema dovoljno sposobnih vozača ni da na tih 120kmh saobraćaj bude tečan.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Period od dve nedelje stvarno može da da jako relevantne podatke. Da sačekamo mižda da prođe godinu dana pa da vidimo.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Pa nisu dve nedelje sve deonice. Neka je od septembra 2017.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

I kakva je statistika za tu deonicu?
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ja ne verujem da mi imamo podatke koji mogu da se analiziraju
Posebno uzrok nesreće

20% manje može da znaci i jedan ideš manje
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Ja prosto ne razumem ako se već to računa šta im je problem da napišu tu prosečnu brzinu kolika je.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Odgovori