Merenje prosečne brzine na auto-putu
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Re: Merenje prosečne brzine na auto-putu
Ako je tako i to će sve biti kampanjski. Samo moram da nađem nekog tamo na naplatnim rampama da mi javlja jel su im kabini ili nisu... 

- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Ne mora niko da bude u kucici. Sistem belezi prosecnu brzinu svakako i na svakih 10-ak dana MUP uzima podatke od vozila koja su prekoracila i salje kazne. To da policajac mora da bude u kucici vazi samo ako se kaznjava na licu mesta.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Jel to pouzdano znas ili si sam doneo zakljucak na osnovu njihovih izjava, jer oni svasta lupetaju?
Ali čekaj, moraju da ti daju neki signal da očekuješ kaznu. Ako nema ništa na listiću i ne zaustavi te policija, kako onda da te kazne posle? Po toj logici, mogu bilo koga da optuže, a kako se odbraniti?
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
On je iz te branse, zna valjda.Kornjaca Rade napisao: 15 Maj 2018, 18:06 Jel to pouzdano znas ili si sam doneo zakljucak na osnovu njihovih izjava, jer oni svasta lupetaju?

- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Pa ranije je pricao da nije, da mu samo pola familije radi tamo pa im verovatno zbog toga drzi stranu uvek. Mada evo sad vidim da mu pod occupation stoji saobracajna policija, mozda je stvarno u medjuvremenu postao saobracajac?
Jedan policajac u Vrčinu može da pokriva 10 kućica, ko će da zna za njega?
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Stignu ti uz prijavu svi relevantni podaci. Vreme ulaska, izlaska, prosecna brzina, tablice itd.Dare4x4 napisao: 15 Maj 2018, 18:06 Ali čekaj, moraju da ti daju neki signal da očekuješ kaznu. Ako nema ništa na listiću i ne zaustavi te policija, kako onda da te kazne posle? Po toj logici, mogu bilo koga da optuže, a kako se odbraniti?
@Kornjaca Rade provereno je tako. Osim ako nemas strane tablice, e onda ako nema policije dobijes free pass

Inace podaci pokazuju oko 20% manje nezgoda na autoputevima od pocetka merenja prosecne brzine.

To si več jedno 300 puta napisao, mislim to o smanjenju udesa. A kad če nekima biti jasno da sama brzina nije glavni uzrok nesreče, posebno ne na AP. Ako se svi drze ostalih predpisa, do nesrece ne moze da dođe osim kod tehnicke greke. A posto pola ljudi ne zna kako se vozi na AP a druga polovina je zaboravila, uz nepoznavanje pravila, umora, telefona, alkohola, stajanja na zaustavnoj trci i bilijon drugih faktora rezultati su jasni.
Isto mi ide na falus drndanje o smanjenju mrtvih i povređenih u zadnji npr 10 godina, a to sto su avti pet milijona puta sigurniji ne vazi nista. Sve te agencije su dobre samo za svoje plate i nisu vredne nista, to govorim i za SLo i za Srb i za ceo balkan. Promet je ziva stvar i ako stvarno zelis nesto da promenis ne krenes prvo sa kaznama jer one su zadnje na redu. Prvo je edukacija, pa infrastruktura pa nadalje...
Jebeno pa 90% ljudi ne zna da ako si u zaustavnoj nema sta da trazis u avtu/izpod avta/na avtu i bilo kde, nego ides sto dalje i nosij jebeni prsluk! 90% ljudi, koji nius na forumu ne zna kakve gume treba da ima na avtu, jos manje da treba tu i tamo da jih napumpa. Privezuju se zbog milicije, rakicijica ili dve pred voznju je samo za zdravlje i tako dalje.....ali glavni problem je brzina na AP...
Isto mi ide na falus drndanje o smanjenju mrtvih i povređenih u zadnji npr 10 godina, a to sto su avti pet milijona puta sigurniji ne vazi nista. Sve te agencije su dobre samo za svoje plate i nisu vredne nista, to govorim i za SLo i za Srb i za ceo balkan. Promet je ziva stvar i ako stvarno zelis nesto da promenis ne krenes prvo sa kaznama jer one su zadnje na redu. Prvo je edukacija, pa infrastruktura pa nadalje...
Jebeno pa 90% ljudi ne zna da ako si u zaustavnoj nema sta da trazis u avtu/izpod avta/na avtu i bilo kde, nego ides sto dalje i nosij jebeni prsluk! 90% ljudi, koji nius na forumu ne zna kakve gume treba da ima na avtu, jos manje da treba tu i tamo da jih napumpa. Privezuju se zbog milicije, rakicijica ili dve pred voznju je samo za zdravlje i tako dalje.....ali glavni problem je brzina na AP...

- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Može se do sutra polemisati da li brzina jeste ili nije najbitniji faktor bezbednosti na AP, ako brojke ne lažu (a cenim da @Hawk neće izmisliti) onda je stvar jasna. Manja brzina = manje udesa 
Da je ne nazovem najbitnijim bezbednosnim faktorom, nek bude najznačajniji korektivni faktor: pri manjoj brzini se lakše ispravljaju propusti i greške koje pravi značajan procenat vozača.
Hteli mi to da priznamo ili ne, ovde nema dovoljno sposobnih vozača ni da na tih 120kmh saobraćaj bude tečan.

Da je ne nazovem najbitnijim bezbednosnim faktorom, nek bude najznačajniji korektivni faktor: pri manjoj brzini se lakše ispravljaju propusti i greške koje pravi značajan procenat vozača.
Hteli mi to da priznamo ili ne, ovde nema dovoljno sposobnih vozača ni da na tih 120kmh saobraćaj bude tečan.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Period od dve nedelje stvarno može da da jako relevantne podatke. Da sačekamo mižda da prođe godinu dana pa da vidimo.
Pa nisu dve nedelje sve deonice. Neka je od septembra 2017.
I kakva je statistika za tu deonicu?
Ja ne verujem da mi imamo podatke koji mogu da se analiziraju
Posebno uzrok nesreće
20% manje može da znaci i jedan ideš manje
Posebno uzrok nesreće
20% manje može da znaci i jedan ideš manje
Ja prosto ne razumem ako se već to računa šta im je problem da napišu tu prosečnu brzinu kolika je.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Sent from my LG-H815 using Tapatalk