Registracija vozila

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Registracija vozila

Post od pedja »

mića napisao:Ams vise puta organizovao akcije besplatnog pregleda a odziv nikakav, jednocifrena brojka onih koji se odazovu.

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka
Ma jašta, samo što ti šamarčinu ne opale kad dođeš. Ni za pare ne rade kako treba.

TT

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pola ljudi da baci kola? To se mnogima nece svideti. Mogu od guma da krenu. :kezo:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Sloba napisao: 17 Maj 2018, 07:38
Geza napisao:Marea karavan. :)
Jesi i ti bio, ne mogu da se setim? Bese, iz Pazove smo isli, iz onog Bob Rockovog restorana gde su me svi gledali kada sam porucio ribu. Slika

Ako je bila Marea, onda sam Pasata video iz busa pre koncerta Bijelog Dugmeta, na istom potezu, samo nisam mislio da je magla jer je bio dan.

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Negde na prilasku Genexovim kulama, miris napalma i dimni oblak.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Mađari ne priznaju potvrdu o produženju važenja saobraćajnih dozvola
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... ozvola.php

Mađarska granična policija ne priznaje potvrdu kojom se produžava važenje saobraćajne dozvole na kojoj piše da je istekla. Podsetimo se, reč je o potvrdi koju MUP Srbije izdaje na srpskom i engleskom jeziku i kojom se potvrđuje da saobraćajna dozvola važi još 2 godine od datuma isteka važenja na samoj saobraćajnoj dozvoli.

Već smo pisali o tom problemu kada je Crna Gora u pitanju, ali su nam iz tamošnje policije dali zvanično objašnjenje da nikakvih problema nema.

Što se tiče glasina da su neki vozači imali probleme na granici sa drugim državama, ispostavilo se da je problem ipak realan. Javilo nam se više vozača koji nisu mogli da uđu u Mađarsku.

Sada se i zvanično saznaje da je naša policija svesna tog problema. Nažalost, niko nije i zvanično upozorio vozače na taj problem.

Takođe se nezvanično saznaje da je mađarska granična policija dobila nalog da ne priznaje te potvrde, te da nije reč o hiru pojedinih graničara.

Navodno, naša policija radi sa mađarskom na rešavanju tog problema. Do tada, ukoliko imate potvrdu o produženju saobraćajne, odustanite od puta u Mađarsku, a videćemo da li i sa drugim zemljama postoje slični problemi.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

A170T napisao: 17 Maj 2018, 18:10 Najmanji uticaj u bezbednosti saobracaja ima ispravnost vozila, a najveci ljudski faktor a to je nepostovanje ogranicenja i bahata/brza voznja.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Pff teška izjava.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Kako nije, totalno netačna.

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Cudo jedno, problem na madjarskoj grani.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

ljubitelj napisao: 17 Maj 2018, 17:35 U celoj prici nedostaje test prigusenja amortizera, to bi isto trebalo da bude obuhvaceno.
A koja je referentna vrednost?
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Grujic napisao:
A170T napisao: 17 Maj 2018, 18:10 Najmanji uticaj u bezbednosti saobracaja ima ispravnost vozila, a najveci ljudski faktor a to je nepostovanje ogranicenja i bahata/brza voznja.

Pff teška izjava.
Pa ja se licno ne secam da je u nekim vestima objavljeno da se neka nezgoda desila zbog losih guma, kocnica, korozije i sl, mozda je i bilo ne mogu da garantujem. Ja mislim da vozaci koji su primorani da voze takva vozila znaju da imaju nedostatke na vozilu i da su zbog toga oprezniji. Ali zato znam za dosta primera sto iz vesti, sto licno da je mnogo saobracajnih nezgoda bilo zbog neprilagodjene brzine uslovima na putu.

Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Zato sto naša policija ne radi ta istraživanja
Jedino sto postoji je “neadekvatna brzina uslovima puta”

A time je sve obuhvaćeno
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

A170T napisao: 18 Maj 2018, 09:53
Grujic napisao:

Pff teška izjava.
Pa ja se licno ne secam da je u nekim vestima objavljeno da se neka nezgoda desila zbog losih guma, kocnica, korozije i sl, mozda je i bilo ne mogu da garantujem. Ja mislim da vozaci koji su primorani da voze takva vozila znaju da imaju nedostatke na vozilu i da su zbog toga oprezniji. Ali zato znam za dosta primera sto iz vesti, sto licno da je mnogo saobracajnih nezgoda bilo zbog neprilagodjene brzine uslovima na putu.

Pa u 100% slucajeva je tako objavljeno.
Zar zaista mislis da ce priznati svoje greske?
Npr. da tehicki nije uradio nista, pustio neispravno vozilo, da putari nisu odrzavali put kako treba i slicno. Sto je sve daleko veci uzrocnik saobracajnih nezgoda, nego bilo kakva neprilagodjena brzina.
Pa ja bas ne srecem puno trkaca na putu i ludovanja, a bas se puno vozam.
Na prste jedne ruke mogu da izbrojim automobile koji projure pored mene u toku jednog meseca, a to je barem 2500-3000km.
Cak i ako vidis nekoga da brzo vozi, ne ulece u rizicne situacije nego se ponasa u skladu sa stanjem na putu, itd.

Neki putevi su toliko losi, da nisu ni za 40km/h, a kamoli za 80.
Ljudi voze i svesno kidaju svoja vozila, jer im je vreme bitno
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Geza napisao: 17 Maj 2018, 22:24 Mađari ne priznaju potvrdu o produženju važenja saobraćajnih dozvola
https://www.polovniautomobili.com/auto- ... ozvola.php

Mađarska granična policija ne priznaje potvrdu kojom se produžava važenje saobraćajne dozvole na kojoj piše da je istekla. Podsetimo se, reč je o potvrdi koju MUP Srbije izdaje na srpskom i engleskom jeziku i kojom se potvrđuje da saobraćajna dozvola važi još 2 godine od datuma isteka važenja na samoj saobraćajnoj dozvoli.

Već smo pisali o tom problemu kada je Crna Gora u pitanju, ali su nam iz tamošnje policije dali zvanično objašnjenje da nikakvih problema nema.

Što se tiče glasina da su neki vozači imali probleme na granici sa drugim državama, ispostavilo se da je problem ipak realan. Javilo nam se više vozača koji nisu mogli da uđu u Mađarsku.

Sada se i zvanično saznaje da je naša policija svesna tog problema. Nažalost, niko nije i zvanično upozorio vozače na taj problem.

Takođe se nezvanično saznaje da je mađarska granična policija dobila nalog da ne priznaje te potvrde, te da nije reč o hiru pojedinih graničara.

Navodno, naša policija radi sa mađarskom na rešavanju tog problema. Do tada, ukoliko imate potvrdu o produženju saobraćajne, odustanite od puta u Mađarsku, a videćemo da li i sa drugim zemljama postoje slični problemi.
Mislim da će nastati veliki problem na leto kad ljudi krenu put Grčke ili Cro!
Nismo ni svesni koliki a niko ne obaveštava ljude!
Tek ponegde neko nešto kaže!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Jel vazi u bosni i crnoj gori?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Kome ističe registracija i saobraćajna neka lepo traži odmah zamenu tablica da se više ne zamajava sa time.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

McGruja napisao: 18 Maj 2018, 09:56 Zato sto naša policija ne radi ta istraživanja
Jedino sto postoji je “neadekvatna brzina uslovima puta”

A time je sve obuhvaćeno
Radi se, vec jedno dve godine sigurno. Potpuno je promenjen nacin vrsenja uvidjaja. Vise nema toga "neadekvatna brzina uslovima puta" vec se navode svi uzrocni faktori, stanje puta, da li ima nekih prepreka pored puta itd. 2016. godine je bilo 65 nezgoda (ako se lepo secam) sa poginulim licima gde je uticajni faktor bila tehnicka neispravnost vozila (sto je oko 12% od ukupnog broja nezgoda sa poginulim).
Odgovori