Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Biciklizam

Post od shandu90 »

Odlican izbor

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
Med
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 21:23

Post od Med »

NS-Futog-Beočin-Susek-Neštin-Ilok-B.Palanka-Čelarevo-Begeč-NS

Overio i Ilok. 85 km. 5 sati 20 minuta. Vetar me razneo i tamo i nazad. :D
Korisnikov avatar
speedy stikis
Reactions:
Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27

Post od speedy stikis »

Paris-Roubaix

Kakav majstor je Sagan, svaka mu cast!

Gotovo sa vaznim klasicima, sada krecemo sa taktiziranjem i manje vise dosadnjim trkama...

Mada se ja uvek nadam da ce neko da iskoci iz senke i promeni nesto, ove godine ima kandidata za tako nesto.

:bicikl:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Juče sam seo prvi put na bicikl posle 4 godine. Što kažu to se ne zaboravlja, ali posle one moje operacije ništa više nije isto.

Slika

Ako zanemarimo penjanje i silaženje za šta sam morao tražiti drugi sistem od onog na koji sam navikao, najveći problem je leva noga koja nema osećaj dodira pa ne znam gde mi je noga na pedali dok ne pogledam. A zna i da se pomeri, a da ja to ne primetim. Tako da moram malo to da uvežbam.

Obzirom da sam samo jednom pao mogu reći da je uspešno prošlo. :kezo:

Zahvaljujem se drugu Baxu na tehničkoj i drugarskoj pomoći i podršci.

Slika

Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

:doubleup:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Srećne ti rane, junače :pivo:
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Danas sam obavio mali servis bicikla. Napumpane gume na jednak pritisak, proverio sam i pojacao kocnice, prekontrolisao sam sve srafove, malo ocistio. Ovih dana krecem sa prvom daljom voznjom ove god, 20-tak km ravnog puta cisto da vidim koliko sam zardjao tokom zime :) Vi koji vozite malo vece medjugradske relacije da li nosite neki alat sa sobom? Razmisljam da uzmem par kljuceva, neki srafciger, par inbusa i da to nekom torbicom prikacim na ram bicikle.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ja bogami nosim i rezervnu unutrašnju gumu i alat za skidanje spoljašnje. Jednom sam gurao bajs 5-6km do prvog vulkanizera, a moglo je i na daljem mestu da mi se desi. Od tad je rezervna uvek sa mnom, ili bar set za popravku. Šrafciger mislim da ti ne treba, a umesto par ključeva imaš onaj "univerzalni" što je dovoljno za tu namenu, ovako nešto:

Slika
Korisnikov avatar
speedy stikis
Reactions:
Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27

Post od speedy stikis »

Ako imas zatvarace na tockovima ne treba ti nista osim alata za gume, gume i pumpe.
Ja licno preferiram univerzalne alate.

Slika
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Rezervna guma, oni mali pajseri za skidanje gume, pumpa, to pod obavezno.
ovi mali kompleti alata su super za dalje ture.

Slika
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Nemam zatvarace na tockovima, samo sam montirao jedan na sediste i to se kajem jer mi otac svaki cas menja visinu sedista :) Imam i manju pumpu za bicikle koju nemam predstavu gde se nalazi, moram da je pronadjem

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Pet godina nakon što je krenuo kao pilot-projekt, sistem javnih bicikala Nextbike privukao je 30.000 korisnika i najavljuje širenje na Sloveniju i Srbiju.

Korisnicima je sada dostupno 550 bicikala, a već dogodine će biti dostupni u 30 gradova, rekao je na konferenciji za medije u Zagrebu Krešimir Dvorski, koji zajedno sa Antom Gustinom vodi projekat, prenosi portal Poslovni.

"Cilj nam je da do 2020. imamo 100.000 korisnika u zemljama bivše Jugoslavije. Prodor u regionu je već počeo, pa su tako usluge dostupne u tri grada u BiH - Sarajevu, Tuzli i Banja Luci. Imamo pozive iz Slovenije i Srbije, a javljaju nam se i ulagači zainteresovani za priključenje projektu, svesni da održiva mobilnost u gradovima postaje jako važna", dodao je on.

Ovog leta njihova usluga će biti dostupna i u Jastrebarskom i Drnišu, gde će projekat biti povezan s Nacionalnim parkom Krka.

"Sistem javnih bicikala", hrvatski ogranak nemačkog projekta i kompanije Nextbike, imao je 2016. godine prihode od 2,3 miliona kuna (311,5 hiljada evra).

Nextbike usluga se nudi u nekoliko varijanti - mogućnost jednogodišnje pretplate, sedmodnevna pretplate za turiste, a postoji i "Pay as you go" usluga, gde se 30 minuta korišćenja bicikla u Hrvatskoj plaća oko 0,7 evra, dok električni košta 1,35 evra.

U Zagrebu, gde Nextbike ima 10.500 korisnika, grad je ustupio javne površine stanicama za bicikle, a isto su učinile i neke privatne kompanije.

"U početku su nam govorili da ovo nije Danska ni Nemačka, jer nemamo dobru infrastrukturu, a i mentalitet naših ljudi je drugačiji. Danas je Hrvatska među vodećim evropskim zemljama po broju gradova uključenih u ovaj projekat", rekao je Dvorski.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1393504
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Da li neko ima elektro bajs ili je probao i kakva su iskustva?

Ona domaca firma e prime ih pravi. Ima za 800-850e vec neki pocetni model sa 50 i 80km autonomije i daju ih na 24 rate. Ako je bas dobra sprava mozda bih uzeo jedan da se vozam.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ako te zanima drugar sa adica (nije egipcanin) radi sa biciklama. Cini mi se da je spominjao da ima i elektro model a inace ima ozbiljan lager normalnih bicikala.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Odgovori