Kažem ti, kad Srpski pandur na ulasku u Srbiju gleda naše pasoše, tri pasoša (žena i deca) pogleda za 10 sekundi, a onda ga moj pasoš toliko zanima da sam ja baš polaskan tolikim interesovanjem za moju ličnost. Gleda ga, pa ga stavlja na čitač, pa nešto vrti stranice, pa se valjda divi pečatima (ili mojoj slici, šta lidragvorl napisao: 03 Jun 2018, 18:09 Ne znam kakve veze ima EU pasos na ulazu u Srbiju, en vidim bilo kakve prednosti, da je brze ili bilo sta, sem ako se mozda nosi neka roba. Razmisli o tome, udjes sa stranim pasosem u Srbiju, i na izlazu pokazujes srpski, ti u evidenciji nisi napustio Srbiju sa tim pasosem, nema veze sto oni ne znaju da li deca imaju dvojno. Ja ne vidim logiku u tome i ne bih radio tako, no svejedno, to je samo moje misljenje. Moj brat je imao slucaj da je u Madjarsku usao sa srpskim, a ziveo je i radio tamo, i onda su ga jednom na granici zaustavili zbog prekoracenja dozvoljenog ostanka. Onda je pokazao da ima EU papire i pustili su ga.

Biće interesantno kad se bude rešavala logistika oko državljanstava, pošto po sadašnjem propisu klinci od tri mogu da zadrže dva, a morali bi (najverovatnije) da izadju iz Srpskog. E sad, ako im se već dozvole dva, koga bi (realno) bolelo uvo i za to treće, ali to ćemo da vidimo za par godina. Ako u D počnu da zanovetaju zbog Srpskog pasoša, moraćemo na kraju da ih ispišemo iz državljanstva, ali ajdsad, sačekaćemo još malo.
Ovo više ne važi. Moja supruga se odjavila pre par godina, pa su je kad je vadila novi pasoš u hrvatskom konzulatu u Minhenu čudno gledali i pitali "ko vam je to rekao" (bio sam sa njom, svojim ušima čuo). Posle tog se opet prijavila u Obrovcu, i sad ima prijavu boravišta u HR a u pasošu joj je upisana minhenska adresa. Sve to hrvatske pandure na ulazu/izlazu iz Hr poprilično marginalno interesuje.klisko napisao: 03 Jun 2018, 18:09 U Hrvatskoj je kazna za neodjavljivanje adrese oko 700 evra, bila je navala pre par godina na konzulate u Srbiji jer je tada počinjao da važi taj zakon sa povećanom kaznom.