Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Ceo svet manje vise. U NL je dobro sto radio ne radio imas minimalnu penziju - jedino je bitno da imas boravak - racuna se 2% za svaku godinu boravka od 16 valjda...
met heffingskorting zonder heffingskorting
Bruto * € 807,88 € 807,88
Loonheffing € 0,00 € 150,17
Bijdrage Zvw € 45,64 € 45,64
Netto € 762,24 € 612,07
met heffingskorting zonder heffingskorting
Bruto * € 807,88 € 807,88
Loonheffing € 0,00 € 150,17
Bijdrage Zvw € 45,64 € 45,64
Netto € 762,24 € 612,07
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
member napisao: 05 Jun 2018, 10:16 Dobićeš frulu da sviraš. Isto kao i 95% nas ovde.
Kao da je bitno koja je to cifra, da li 50-100eur kad s tim novcem nećeš moći ni da platiš hleb i mleko za 30dana.
Penzija će nam biti ono što uspeš da zaradiš do nekih 60godina,pa da to pretvoriš u pasivni prihod, i to će ti biti penzija.
Ako se ne zaradi ništa, nećeš ništa ni imati i moraćeš raditi do zadnjeg dana života, ukoliko budeš sposoban.
Ako ipak ne budeš sposoban za rad, bićeš osudjen na pomoć drugih, ako imaš koga da ti pomaže.
Tako će biti svima nama.

Surovo, ali istinito...
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Pa to vec sad krece. Gledam caletove prijatelje, tu stvarno ima svasta. Naslednika, privatnika, onih koji su svojevremeno vrteli opasnu lovu ali mozga nisu imali pa sad presipaju iz supljeg u prazno, onih koji zive od plate... Kako se kome zalomi ocigledno.
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Ja lomim glavu da li da uplacujem ekstra penziono. Prosle 2 firme su mi automatski to radile, ova ne, ali tako mi se ne daju pare da cekaju jos 20 godina sa neizvesnim ishodom... Mada se uplacuju sa bruto dela plate, znaci dobijam ekstra 55% od drzave...
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ako imaš prostora što da ne.
Posetite www.garaza.rs !
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Ja plaćam dodatno penziono.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- shandu90
Ne poznajem iole racionalnog coveka a da to ne radi.
Ko može da izdvoji
Pazi, ako bi bila samo stednja uz isplatu kada omatoris nikada to ne bi radio. To je cista piramida. Ali kada se u pricu uvede i sadasnja poreska osnovica (55%) i penzionerska (25% za manje pare) - znaci drzava donira cisto 30% para to je vec drugacija prica. A para nikada dosta... odnosno slobodnog vremena... Nekako se nadam da ako imam manje para cu morati da se vracam za Srbiju 

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Trebalo bi da ove godine padnemo ispod 7 milki (ako vec nismo).
A sa druge strane gradovi sve nakrcaniji.
A sa druge strane gradovi sve nakrcaniji.
- shandu90
Mislis BG i NS 
Ovde devizni penzioneri mogu da uzivaju bolje nego sto bi tamo gde su radili ceo radni vek. Koliko samo Svaba ode u Spaniju npr. i krcka jajca dok ih ne otegnu jednog dana. To je full prica.

Ovde devizni penzioneri mogu da uzivaju bolje nego sto bi tamo gde su radili ceo radni vek. Koliko samo Svaba ode u Spaniju npr. i krcka jajca dok ih ne otegnu jednog dana. To je full prica.
- Darko
Bolje onda i oni da odu u istu spaniju, hrvatsku, itd.. i uzivaju u fullu umesto da dolaze u ovu depresiju osim ako ih ne vuce neka familija ili "koreni".
Apsurd mi je da zivis npr u zenevi 40 godina i onda se vrnes nazad npr u donje brijanje kod leskovca.
Apsurd mi je da zivis npr u zenevi 40 godina i onda se vrnes nazad npr u donje brijanje kod leskovca.
Ako ti je to apsurd onda nikada nisi ziveo duze u Zenevi i u Donjem Brijanju kod Leskovca
. Jedino sto pruza bolje (enormno bitno) Zeneva je zdravstveno osiguranje i uopste beskonacno bolji tretman drzave i institucija pre coveku, a sve ostalo (za mene) je na strani Leskovca 

- Darko
Nisi me razumeo.
Ako si kao mlad otisao iz tog brijanja u zenevu i proveo tamo radni vek. Ja ne bih imao motiv da se vratim u penziji nazad u brijanje. Definitivno bih gledao da provedem penzionerske dane u nekom umagu ili tako nesto.. ali to sam samo ja.
Ako si kao mlad otisao iz tog brijanja u zenevu i proveo tamo radni vek. Ja ne bih imao motiv da se vratim u penziji nazad u brijanje. Definitivno bih gledao da provedem penzionerske dane u nekom umagu ili tako nesto.. ali to sam samo ja.