Hrvatska

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Hrvatska

Post od Heinz »

Neuporedivo je sa GR, bili smo na obe strane. U korist GR naravno. Naš utisak.

Dete nismo ni vodili u Istru. Ne ide se na plažu sa kacigama i štitnicima
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Kao što rekoh bio sam na obe strane mnogo puta čak i u istoj sezoni. I to veliki niz godina,i tacno vidim sta se gde I kako menjalo. Ovde baš danas gledam, niko ne zaključava bicikle, automobile, svi maksimalno opušteni. Nema problema sa razumevanjem. Ja samo kažem moj lični osecaj.

Inace kada smo se 94 vraćali sa Tasosa i odlučimo mi (relativni klinci) da odemo direktno do Crne Gore preko Kosova. Na granici veliki red. Stanemo mi u red, tek izlazi jedan iz kola ispred nas i kaze - obidjite red, to ovi vaši samo nas zezaju :) i tako obidjosmo red otvore dodatni prelaz samo za nas i prodjosmo Kosovo bez najmanjeg problema..

PS: od cele situacije na Kosovu zamalo da stradamo od budale koja pretiče u tunelu koji ima dugu krivinu preko pune linije ..
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Molio bih moderaciju da istolerise ovaj moj post.

Ljudi treba da shvate da bi svet bio mnogo lepsi kad bi poceli da gledaju kakav je ko covek, a ne koje je nacije. U temelju nacionalizma koji mi zivimo sve ovo vreme na ovim prostorima je FAŠIZAM. Krajnja odrednica svakog nacionalizma je FAŠIZAM. I mi i nasa deca smo svakodnevno trovani takvim idejama. I kod nas, i kod njih...
Patriotizam podrazumeva pre svega ČOVEKOLJUBLJE, a ne patriotizam za odredjenu etnicku teritoriju. Nacionalizmu je potreban etnos i nacija, a ne covek pojedinac. On ga brise, on ga stavlja u kalup nacije i prostora kojim se vlada, a u krajnjem odredistu to radja FASIZAM i 1930-e u Evropi (ne samo u Nemackoj i Italiji, takav fasizam je bio i u drugim drzavama - samo pod kontrolom). Nacionalizam vodi ka ukalupljavanju coveka, a samo ako je svaki covek slobodan, bice slobodna i nacija. Manite se mrznje...
Spa-Francorchamps
Pobednik Garaža - Classic lige
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2018, 12:02

Post od Spa-Francorchamps »

trojanac napisao: 19 Jun 2018, 14:32 Da, ja sam na Krku. Bude verovatno za nijansu skuplje. Ja sam menjao evre na Krku po 7.03 i u Rijeci u tržnom centru po 7.05.
Zašto menjaš u menjačnicama po tako lošem kursu?
Menjaj u banci, dobićeš 7.32, nije mala razlika. Uvek je bolje zameniti u banci nego u menjačnici, nije kao kod nas, neke menjačnice posebno obore kurs vikendom ili kasno uveče kad su banke zatvorene.

Bolja opcija od menjačnice je i plaćanje karticama ili zamena RSD za HRK u menjačnicama u Beogradu.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Evo slikao sam u setnji lokalnu menjačnica, a interesantna ponuda okacena na autu :)

Slika

Slika

Slika

Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

DukeNS napisao: 19 Jun 2018, 19:46 Molio bih moderaciju da istolerise ovaj moj post.

Ljudi treba da shvate da bi svet bio mnogo lepsi kad bi poceli da gledaju kakav je ko covek, a ne koje je nacije. U temelju nacionalizma koji mi zivimo sve ovo vreme na ovim prostorima je FAŠIZAM. Krajnja odrednica svakog nacionalizma je FAŠIZAM. I mi i nasa deca smo svakodnevno trovani takvim idejama. I kod nas, i kod njih...
Patriotizam podrazumeva pre svega ČOVEKOLJUBLJE, a ne patriotizam za odredjenu etnicku teritoriju. Nacionalizmu je potreban etnos i nacija, a ne covek pojedinac. On ga brise, on ga stavlja u kalup nacije i prostora kojim se vlada, a u krajnjem odredistu to radja FASIZAM i 1930-e u Evropi (ne samo u Nemackoj i Italiji, takav fasizam je bio i u drugim drzavama - samo pod kontrolom). Nacionalizam vodi ka ukalupljavanju coveka, a samo ako je svaki covek slobodan, bice slobodna i nacija. Manite se mrznje...
:klanjamse:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ogi napisao: 19 Jun 2018, 14:28 Ua Hrvatska I ljudi koji letuju tamo. :thumbdown:

Treba li da kazem da ove god idem u Hrvatsku na letovanje ili se to podrazumeva ? :)
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Meni su samo smešne rasprave na temu nacionalizma i ostalog slicnog. Ili shvataš I osecas ili ne :) Video sam mnogo ljudi koji su psihički a i životno bili ozbiljno oštećeni ratom (mnoge moje kolege i poznanici) , čak i onim zadnjim svetskim - uključujući moju babu i dedu. Moja baba nije htela da čuje za Novi Beograd - to je za nju bila strana zemlja :) potencijalno mnogo opasna. I mogu da razumem svaki stav.
Ja vise gledam konkretno u ljude i pokušavam da izbegnem budale i ludake koliko je god to moguće :)
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Svaka čast Duke :)
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

jaksa napisao: 19 Jun 2018, 14:43
Ogi napisao: 19 Jun 2018, 14:28 Ua Hrvatska I ljudi koji letuju tamo. :thumbdown:
Ja ne znam zašto te tolerišu na ovom forumu. Brate, ne može tako da se piše... privatno misli šta hoćeš ali ovo nema smisla. Idi reci tako nešto u Human resources svoje firme pa ćeš da vidiš kako ćeš da prodješ.

Bravo za sve ljude koji idu u Hrvatsku, Albaniju, na Kosovo, bravo za sve koji dolaze kod nas. Jebali vas vaši mali šovinistički torovi...
:bravo:
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

Bez ulaza dublje u tematiku, ja nikad ne bih otisao na odmor negde gde se ne osecam dobrodosao i sigurno.
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Što se kursa i plaćanja tiče 90% ide kartica. I mene je začudio tako nizak kurs, a nije mi palo na pamet da proverim u banci. Nauk za sledeći put. Svakako nije neka ozbiljna suma bila u pitanju.

Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

markoue napisao: 19 Jun 2018, 22:01 Bez ulaza dublje u tematiku, ja nikad ne bih otisao na odmor negde gde se ne osecam dobrodosao i sigurno.
:plusone:

Osim istre (koja je kosmopolitska regija) ne bih letovao u ostatku HR. Niko nas toliko nije klao u istoriji (mozda turci).
Moras nekad ukljuciti malo i emocije.
Licno sam mesanih nacionalnosti (izmedju ostalog manjim delom i hrvatske) ali kod njih ne bih isao da ostavim pare i pritom strahujem.
Izvinite za off. Ali osuli ste po ogiju a mozda covek ima razloge zasto tako pise.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Prežvakali ste ovo nekoliko puta. Kome se putuje taj će ići, ko ne želi - neće otići.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Sto rece moja zena kada smo uzeli poljske tablice: sada konacno mozemo da idemo u Hrvatsku na more :-)
Odgovori