Opšta tema o gorivu - cene, kvalitet itd.

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Re: Gorivo poskupljuje, PONOVO

Post od McGruja »

Ma gde bre bicilklom po Bg na posao i nazad, bolje da mi odmah pucaju u kolena
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Dok sam radio u centru, isao sam biciklom na posao redovno, relacija Cukaricka padina- 27. Marta i trebalo mi je sat vremena da stignem, kolima sat ipo.
Sve gore navedeno je tacno, bio sam mladji, valjda i ludji :) a sad, nisam bas siguran da bi se usudio na isto jednostavno, Beogradski vozaci nemaju naviku na bicikliste u saobracaju te ni vozacku kulturu pravilnog postupanja prema istim. Suvise rizicno

Sent from my SK17i using Xparent Blue Tapatalk 2
Korisnikov avatar
tvrdjava
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2012, 09:06
Garaža: Suzuki SX4 GLX 2WD

Post od tvrdjava »

Sinoc sipao na NIS-u EP BMB 95 cena 165,40 (na MOL-u jos uvek 171,90)... zanima me kakva ce biti potrosnja, u voznji nisam osetio razliku
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Re: Cene goriva u Srbiji

Post od superboss »

Sloba napisao:Autogas/dizel se isplati kod teretnjaka koji prave velike kilometraže (npr. GSP u Novom Sadu koristi takve autobuse već dugo). Kod privatnih automobila je neisplativo.
Ne bih da pametujem(posto nisam siguran) ali zar dizeli ne koriste zemni gas? U NS je jedino GRAS i NIS imao vozila na zemni gas(autobuse i one mucene fiat doblo-e)....stalno kad prodjem pored grasa, ne mogu da ne primetim da je punionicu neko predvideo i za siru upotrebu(ne samo internu)
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

ajde, ljudi, jos malo pa nestalo, akcize od ponedeljka skacu, zajedno sa PDV-om :uf:

A, danas na pumpi Nacional (NIS) 14 auta :trljamoci: Pritom je pumpa jako mala, ima 1 pistolj za ED, i po 2 pistolja za benzine... TNG jos nije zavrsen, uskoro ce biti i to. Skoro nisam video onakvu guzvu na toj pumpi...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

superboss napisao:
Sloba napisao:Autogas/dizel se isplati kod teretnjaka koji prave velike kilometraže (npr. GSP u Novom Sadu koristi takve autobuse već dugo). Kod privatnih automobila je neisplativo.
Ne bih da pametujem(posto nisam siguran) ali zar dizeli ne koriste zemni gas? U NS je jedino GRAS i NIS imao vozila na zemni gas(autobuse i one mucene fiat doblo-e)....stalno kad prodjem pored grasa, ne mogu da ne primetim da je punionicu neko predvideo i za siru upotrebu(ne samo internu)
Da, metan. Inace dizeli mogu i da koriste dizel i TNG zajedno, generalno dizeli, ne kazem za konkretno GSP. Bolje je sagorevanje, manja potrosnja, ekologija, ovo ono.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Jeste, o CNG pogonu se radi, e sad, svrstao sam ga pod autogas iako nije TNG. Ovog sam slikao u saobraćaju pre par meseci i taj je iz novijeg kontigenta CNG buseva:

Slika

Inače, General auto je pre tri godine u ponudi imao Multiplu CNG.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Sad su i neki stariji Ikarbus preradili na CNG, ima pravljenu masku od stakloplastike na krovnom rezervoaru.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ljudi bi trebalo da bojkotuju EKO.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Evo, ja ih uspešno bojkotujem godinama. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Danas sam se provozao do Sombora preko Odžaka i primetio sam da sve pumpe na tom pravcu imaju maltene identičnu cenu gasa - 75.90 dinara. Jedini izuzetak je Mol pumpa u Odžacima, oni su uvek bar 2-3 dinara skuplji od drugih (nisam prošao pored, pa ne znam trenutnu cenu)... :)
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Ogi napisao:Ljudi bi trebalo da bojkotuju EKO.
Kako 'oćeš...Ovi na Vidikovcu imaju najbolji ED u ovom delu grada i pri tom ne zakidaju na količini-proverio sam kanticom (jbg,desilo se :oops: )
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ne znam da li je o ovom već bilo negde reči, možda je interesantno je za ove što vole/voze di'zlo... :D

Slikano juče na NIS pumpi kod Zmaja, autoput...

Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

pisao sam da vec neko vreme imaju 1% popusta.
Ja sipam za 2020 i onda mi ne vracaju kusur za 2000 :D
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Izmenama Zakona o akcizama od 1. oktobra akcize na dizel gorivo poskupeće za pet dinara, na 42 dinara po litru. Akcize na olovni benzin biće povećane na 55 dinara po litru, a na bezolovni benzin ostaće 49,6 dinara po litru, dok će akcize na tečni naftni gas biti povećane na 30 dinara po kilogramu.

Na lož-ulje koje se koristi kao gorivo za motorna vozila akciza će biti 42 dinara po litru, dok će u slučajevima kada se koristi za grejanje ili u poljoprivredi akciza biti 2,5 dinara po litru. Propisano je i da se akciza naplaćuje i na aditive za gorivo, i to u iznosu jednakom akcizi na derivat nafte u koji su dodati.

Izmenama akcizne politike povećaće se prihodi budžeta od akciza na naftne derivate za 2,8 milijardi dinara u 2012, dok se u sledećoj godini očekuje rast prihoda od 2,5 milijardi dinara.

Izvor: http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/3453 ... i-cigarete
Odgovori