Opšta tema o gorivu - cene, kvalitet itd.
Re: Gorivo poskupljuje, PONOVO
Ma gde bre bicilklom po Bg na posao i nazad, bolje da mi odmah pucaju u kolena
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Dok sam radio u centru, isao sam biciklom na posao redovno, relacija Cukaricka padina- 27. Marta i trebalo mi je sat vremena da stignem, kolima sat ipo.
Sve gore navedeno je tacno, bio sam mladji, valjda i ludji
a sad, nisam bas siguran da bi se usudio na isto jednostavno, Beogradski vozaci nemaju naviku na bicikliste u saobracaju te ni vozacku kulturu pravilnog postupanja prema istim. Suvise rizicno
Sent from my SK17i using Xparent Blue Tapatalk 2
Sve gore navedeno je tacno, bio sam mladji, valjda i ludji

Sent from my SK17i using Xparent Blue Tapatalk 2
Sinoc sipao na NIS-u EP BMB 95 cena 165,40 (na MOL-u jos uvek 171,90)... zanima me kakva ce biti potrosnja, u voznji nisam osetio razliku
Re: Cene goriva u Srbiji
Ne bih da pametujem(posto nisam siguran) ali zar dizeli ne koriste zemni gas? U NS je jedino GRAS i NIS imao vozila na zemni gas(autobuse i one mucene fiat doblo-e)....stalno kad prodjem pored grasa, ne mogu da ne primetim da je punionicu neko predvideo i za siru upotrebu(ne samo internu)Sloba napisao:Autogas/dizel se isplati kod teretnjaka koji prave velike kilometraže (npr. GSP u Novom Sadu koristi takve autobuse već dugo). Kod privatnih automobila je neisplativo.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
ajde, ljudi, jos malo pa nestalo, akcize od ponedeljka skacu, zajedno sa PDV-om 
A, danas na pumpi Nacional (NIS) 14 auta :trljamoci: Pritom je pumpa jako mala, ima 1 pistolj za ED, i po 2 pistolja za benzine... TNG jos nije zavrsen, uskoro ce biti i to. Skoro nisam video onakvu guzvu na toj pumpi...

A, danas na pumpi Nacional (NIS) 14 auta :trljamoci: Pritom je pumpa jako mala, ima 1 pistolj za ED, i po 2 pistolja za benzine... TNG jos nije zavrsen, uskoro ce biti i to. Skoro nisam video onakvu guzvu na toj pumpi...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Da, metan. Inace dizeli mogu i da koriste dizel i TNG zajedno, generalno dizeli, ne kazem za konkretno GSP. Bolje je sagorevanje, manja potrosnja, ekologija, ovo ono.superboss napisao:Ne bih da pametujem(posto nisam siguran) ali zar dizeli ne koriste zemni gas? U NS je jedino GRAS i NIS imao vozila na zemni gas(autobuse i one mucene fiat doblo-e)....stalno kad prodjem pored grasa, ne mogu da ne primetim da je punionicu neko predvideo i za siru upotrebu(ne samo internu)Sloba napisao:Autogas/dizel se isplati kod teretnjaka koji prave velike kilometraže (npr. GSP u Novom Sadu koristi takve autobuse već dugo). Kod privatnih automobila je neisplativo.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Sad su i neki stariji Ikarbus preradili na CNG, ima pravljenu masku od stakloplastike na krovnom rezervoaru.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ljudi bi trebalo da bojkotuju EKO.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Danas sam se provozao do Sombora preko Odžaka i primetio sam da sve pumpe na tom pravcu imaju maltene identičnu cenu gasa - 75.90 dinara. Jedini izuzetak je Mol pumpa u Odžacima, oni su uvek bar 2-3 dinara skuplji od drugih (nisam prošao pored, pa ne znam trenutnu cenu)... 

Kako 'oćeš...Ovi na Vidikovcu imaju najbolji ED u ovom delu grada i pri tom ne zakidaju na količini-proverio sam kanticom (jbg,desilo seOgi napisao:Ljudi bi trebalo da bojkotuju EKO.

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ne znam da li je o ovom već bilo negde reči, možda je interesantno je za ove što vole/voze di'zlo...
Slikano juče na NIS pumpi kod Zmaja, autoput...

Slikano juče na NIS pumpi kod Zmaja, autoput...

pisao sam da vec neko vreme imaju 1% popusta.
Ja sipam za 2020 i onda mi ne vracaju kusur za 2000
Ja sipam za 2020 i onda mi ne vracaju kusur za 2000

- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Izmenama Zakona o akcizama od 1. oktobra akcize na dizel gorivo poskupeće za pet dinara, na 42 dinara po litru. Akcize na olovni benzin biće povećane na 55 dinara po litru, a na bezolovni benzin ostaće 49,6 dinara po litru, dok će akcize na tečni naftni gas biti povećane na 30 dinara po kilogramu.
Na lož-ulje koje se koristi kao gorivo za motorna vozila akciza će biti 42 dinara po litru, dok će u slučajevima kada se koristi za grejanje ili u poljoprivredi akciza biti 2,5 dinara po litru. Propisano je i da se akciza naplaćuje i na aditive za gorivo, i to u iznosu jednakom akcizi na derivat nafte u koji su dodati.
Izmenama akcizne politike povećaće se prihodi budžeta od akciza na naftne derivate za 2,8 milijardi dinara u 2012, dok se u sledećoj godini očekuje rast prihoda od 2,5 milijardi dinara.
Izvor: http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/3453 ... i-cigarete
Na lož-ulje koje se koristi kao gorivo za motorna vozila akciza će biti 42 dinara po litru, dok će u slučajevima kada se koristi za grejanje ili u poljoprivredi akciza biti 2,5 dinara po litru. Propisano je i da se akciza naplaćuje i na aditive za gorivo, i to u iznosu jednakom akcizi na derivat nafte u koji su dodati.
Izmenama akcizne politike povećaće se prihodi budžeta od akciza na naftne derivate za 2,8 milijardi dinara u 2012, dok se u sledećoj godini očekuje rast prihoda od 2,5 milijardi dinara.
Izvor: http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/3453 ... i-cigarete
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!