Preporuke za sve i svašta

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Preporuke za sve i svašta

Post od Saša »

O.K, hvala vam. Odneću ga sutra tamo.

TT

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Saša napisao: 29 Jul 2018, 13:10 Crkla mi je mikrotalasna posle 15 godina svakodnevne upotrebe (uglavnom je korišćena za razna podgrevanja). Kada pritisnem dugme za start na displeju kreće odbrojavanje kao da radi, a u stvari ništa se ne dešava niti čuje. Vredi li je uopšte popravljati? Marke je "Neo" , iskreno nisam ni očekivao da će ovoliko potrajati. Radi li neko takve popravke u NS-u?

TT

Popravio sam na kraju sam mikrotalasnu. :D Rasturio sam je i prvo proverio da nije možda crkao kakav osigurač, odnosno da nije neka tako banalna stvar. Nađem zaista jedan osigurač - no bio je ispravan. Pažljivo sam je pregledao dalje i ustanovio da je jedan mali prekidač kod vrata mikrotalasne iskočio iz svog ležišta i da se klimata u njemu. Naime, postoje dva takva prekidača koji su sistemom polugica vezani za one pipke u vratima koji ulaze u kućište kada se vrata zatvore i ako nisu pritisnuti odnosno vrata nisu zatvorena do kraja, mikrotalasna se neće uključiti. Kućište tog (mikro) prekidača je plastično i fisirano za mikrotalasnu preko malog "klik" mehanizma i to se sada razmrdalo (moguće i da je nešto puklo oko toga) - a što nije čudno jer su ta vrata otvorena i zatvorena jedno milijardu puta za 15 i više godina otkako je kod nas.
Elem, namestim ja to lepo nazad i u jedan ćošak kućišta prekidača zabijem čačkalicu da ga nekako fiksiram da se ne više ne pomera, odlomim višak čačkalice i... to je urodilo plodom. :D Neće to više nikuda, a i ako se opet razmrda rastaviću je opet pa to nečim još bolje fiksirati ili jednostavno zalepiti (no mislim da neće biti potrebe). Usput sam "popravio" i crknutu sijalicu koja osvetljava unutrašnjost mikrotalasne - već sam je jednom ranije menjao a sada nije bila crkla nego se od vibracija potpuno odvrnula iz ležišta i upala dole u neku rupu. ;)

Slika

Slika

Kao što se možda vidi sa slika, unutra je sve Galanz, dakle neko je samo brendirao kao Neo. :)
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Opa, bravo! :thumbup:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Bravo.
Ajde kada si već ušao u materiju, ja imam isto jednu staru mikrotalasnu koja radi ali je prestao da se okreće onaj tanjir/ postolje.
Rukom se iznutra okreće tako da nije mehanička blokada. Otvorio jednom i pogledao da nije nešto puklo, ispalo, žica otpala sa konektora, pukla gumica samotora ili tako nešto banalno ali nisam ništa primetio.

Shemu naravno nemam, digitalna je i na njoj piše Midea a unutra su Toshiba nalepnice na sve strane. Ne znam ni model, tamo negde 2006-2008. godine otprilike kupljeno.

Pitanje je šta dalje,kako proveriti, šta gledati.. baš mi je zgodna jer se tačno uklopila dimenzijama na mesto. Pa ako neko zna nešto više spreman sam da slušam tj čitam predloge.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Sa donje strane mikrotalasne je obično motorić koji pokreće tanjir, skini poklopac koji ga skriva, skini i sam motorić i pogledaj zašto neće da okreće tanjir. Da nije proklizao/pohabao se neki plastični/gumeni deo između motorića i tanjira ili je možda jednostavno crkao sam motorić. Inače, ja rukom ne mogu okretati tanjir kod moje mikrotalasne (imam osećaj da ću polomiti nešto ako to uradim). :)

p.s. Kucaj u You Tube "microwave won't rotate", ima par videa, možda u nekom nađeš rešenje problema.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

ja imam neki kartončić unutra, je l to za bacanje ili čemu služi? :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Taj "kartončić" u stvari nije od kartona i deo je magnetrona, usmerava mikrotalase, ima ga svaka mikrotalasna. Ne diraj to odnosno neka ga tamo gde stoji, samo ga pažljivo očisti s vremena na vreme.

TT

Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

Da li neko ima preporuku za "nalepnice" za nogice stolica, kako ne bi lupale po parketu. Probao neke iz Yiska, vrlo brzo su se odlepile i otpale.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ima u Galeriji podova, baš planiram da kupim, pa ću javiti iskustva :D

Kolega je uzeo negde u Vinči, u prodavnici šrafovske robe, kažu da su ekstra. Polepio na sav nameštaj u kući. Ako ne upale ove Tarkett, kupiće i doneti.

TapaT

Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Kontakt:

Post od ivancho »

Javljaj, pa da rešavam i ja :D
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Kupio u Galeriji podova.
Ne verujem da ću montirati pre ponedeljka.

Slika

TapaT
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Kontakt:

Post od ivancho »

Ovi u Yisku bili neki slični, nadam se da je kvalitet drugačiji i da ćeš imati više sreće od mene.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Fora je da malo osmirglas i skroz ocistis nozice, u suprotnom ce se svaki odlepljivati.
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Kontakt:

Post od ivancho »

Čistio jesam, šmirglao nisam. Mogu i to da probam.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Da li ima nešto zanimljivo da se svrati sa porodicom u potezu Foča-Zvornik? Vraćamo se sutra sa raftinga pa bi još negde procunjali. Vidim pominju se neke peščane piramide kod Foče, ne znam vredi li. Još nešto?

Ili nešto kod nas, vidim neko etno selo sunčana reka kod Loznice.
Odgovori