Preporuke za sve i svašta
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Preporuke za sve i svašta
Saša napisao: 29 Jul 2018, 13:10 Crkla mi je mikrotalasna posle 15 godina svakodnevne upotrebe (uglavnom je korišćena za razna podgrevanja). Kada pritisnem dugme za start na displeju kreće odbrojavanje kao da radi, a u stvari ništa se ne dešava niti čuje. Vredi li je uopšte popravljati? Marke je "Neo" , iskreno nisam ni očekivao da će ovoliko potrajati. Radi li neko takve popravke u NS-u?
TT
Popravio sam na kraju sam mikrotalasnu.

Elem, namestim ja to lepo nazad i u jedan ćošak kućišta prekidača zabijem čačkalicu da ga nekako fiksiram da se ne više ne pomera, odlomim višak čačkalice i... to je urodilo plodom.

Kao što se možda vidi sa slika, unutra je sve Galanz, dakle neko je samo brendirao kao Neo.

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Opa, bravo! 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Bravo.
Ajde kada si već ušao u materiju, ja imam isto jednu staru mikrotalasnu koja radi ali je prestao da se okreće onaj tanjir/ postolje.
Rukom se iznutra okreće tako da nije mehanička blokada. Otvorio jednom i pogledao da nije nešto puklo, ispalo, žica otpala sa konektora, pukla gumica samotora ili tako nešto banalno ali nisam ništa primetio.
Shemu naravno nemam, digitalna je i na njoj piše Midea a unutra su Toshiba nalepnice na sve strane. Ne znam ni model, tamo negde 2006-2008. godine otprilike kupljeno.
Pitanje je šta dalje,kako proveriti, šta gledati.. baš mi je zgodna jer se tačno uklopila dimenzijama na mesto. Pa ako neko zna nešto više spreman sam da slušam tj čitam predloge.
Ajde kada si već ušao u materiju, ja imam isto jednu staru mikrotalasnu koja radi ali je prestao da se okreće onaj tanjir/ postolje.
Rukom se iznutra okreće tako da nije mehanička blokada. Otvorio jednom i pogledao da nije nešto puklo, ispalo, žica otpala sa konektora, pukla gumica samotora ili tako nešto banalno ali nisam ništa primetio.
Shemu naravno nemam, digitalna je i na njoj piše Midea a unutra su Toshiba nalepnice na sve strane. Ne znam ni model, tamo negde 2006-2008. godine otprilike kupljeno.
Pitanje je šta dalje,kako proveriti, šta gledati.. baš mi je zgodna jer se tačno uklopila dimenzijama na mesto. Pa ako neko zna nešto više spreman sam da slušam tj čitam predloge.
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Sa donje strane mikrotalasne je obično motorić koji pokreće tanjir, skini poklopac koji ga skriva, skini i sam motorić i pogledaj zašto neće da okreće tanjir. Da nije proklizao/pohabao se neki plastični/gumeni deo između motorića i tanjira ili je možda jednostavno crkao sam motorić. Inače, ja rukom ne mogu okretati tanjir kod moje mikrotalasne (imam osećaj da ću polomiti nešto ako to uradim). 
p.s. Kucaj u You Tube "microwave won't rotate", ima par videa, možda u nekom nađeš rešenje problema.

p.s. Kucaj u You Tube "microwave won't rotate", ima par videa, možda u nekom nađeš rešenje problema.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
ja imam neki kartončić unutra, je l to za bacanje ili čemu služi? 

Boringly average, but also perfect for school run mums
- Saša
Taj "kartončić" u stvari nije od kartona i deo je magnetrona, usmerava mikrotalase, ima ga svaka mikrotalasna. Ne diraj to odnosno neka ga tamo gde stoji, samo ga pažljivo očisti s vremena na vreme.
TT
TT
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Da li neko ima preporuku za "nalepnice" za nogice stolica, kako ne bi lupale po parketu. Probao neke iz Yiska, vrlo brzo su se odlepile i otpale.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ima u Galeriji podova, baš planiram da kupim, pa ću javiti iskustva 
Kolega je uzeo negde u Vinči, u prodavnici šrafovske robe, kažu da su ekstra. Polepio na sav nameštaj u kući. Ako ne upale ove Tarkett, kupiće i doneti.
TapaT

Kolega je uzeo negde u Vinči, u prodavnici šrafovske robe, kažu da su ekstra. Polepio na sav nameštaj u kući. Ako ne upale ove Tarkett, kupiće i doneti.
TapaT
- ivancho
- Kontakt:
Javljaj, pa da rešavam i ja 

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Kupio u Galeriji podova.
Ne verujem da ću montirati pre ponedeljka.

TapaT
Ne verujem da ću montirati pre ponedeljka.

TapaT
- ivancho
- Kontakt:
Ovi u Yisku bili neki slični, nadam se da je kvalitet drugačiji i da ćeš imati više sreće od mene.
Fora je da malo osmirglas i skroz ocistis nozice, u suprotnom ce se svaki odlepljivati.
- ivancho
- Kontakt:
Čistio jesam, šmirglao nisam. Mogu i to da probam.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Da li ima nešto zanimljivo da se svrati sa porodicom u potezu Foča-Zvornik? Vraćamo se sutra sa raftinga pa bi još negde procunjali. Vidim pominju se neke peščane piramide kod Foče, ne znam vredi li. Još nešto?
Ili nešto kod nas, vidim neko etno selo sunčana reka kod Loznice.
Ili nešto kod nas, vidim neko etno selo sunčana reka kod Loznice.