Sent from my RNE-L21 using Tapatalk
Nisi lud, samo si dovoljno bogat da to sebi možeš priuštiti.swemir napisao: 09 Avg 2018, 09:18 Ja bar 3 put nedeljno.idem u restoran. + nekad neki sastanak i jedem 3 4 puta nedeljno po restoranima. Jednom od tih je porodicno zence i klinac.
Nedeljno 3 4 puta. A i narucujemo klopu.
Koja je meni dijagnoza Lud lud![]()
I naravno The British Museum. Ali ne može se obići za jedan dan. Preporučujem da bar uđeš u prizemlje, pogledaš Kamen iz Rozete (na osnovu koga su dešifrovani hijeroglifi), delove Partenona iz Atine, par egipatskih mumija i tako te antičke stvari.ikac2000 napisao: 10 Avg 2018, 20:17 A London me je bas prijatno iznenadio. Toliko je lakse kada je oko tebe sve na engleskom. Svi muzeji su besplatni, a fenomenalni su. Isao sam u Natural History, Science, Westminster Abbey na grob Darvina, Njutna, Kelvina i Hokinga.
Sutra RAF muzej i British, prekosutra najveca krstarica pored Tower Bridgea i Imperial War Museum.
Bas je problem sto nije u potpunosti tako. Uglavnom se ovde dosta vise stvari moze kupiti od jedne plate nego u Srbiji. Nije to nikakva mistika, sve ima lepo napisano. Tuga.snork napisao: 11 Avg 2018, 19:48Nisi lud, samo si dovoljno bogat da to sebi možeš priuštiti.swemir napisao: 09 Avg 2018, 09:18 Ja bar 3 put nedeljno.idem u restoran. + nekad neki sastanak i jedem 3 4 puta nedeljno po restoranima. Jednom od tih je porodicno zence i klinac.
Nedeljno 3 4 puta. A i narucujemo klopu.
Koja je meni dijagnoza Lud lud![]()
Kamo sreće da nam je standard takav da svi ljudi to mogu da praktikuju. Ako bi porodica sa prosečnim platama u Srbiji ručavala 3-4 nedeljno u restoranu, ne bi joj ostalo novca ni za šta drugo. Mada, verovatno ni u jednoj zemlji to radnička / niža srednja klasa ne može. Koliko su plate više, toliko su otprilike više i cene u restoranima.
Mislim da je Ikac na to mislio kada je rekao da ni Nemci ne posećuju previše restorane.
Hvala na savetima. Bio u RAF i British danas.snork napisao:I naravno The British Museum. Ali ne može se obići za jedan dan. Preporučujem da bar uđeš u prizemlje, pogledaš Kamen iz Rozete (na osnovu koga su dešifrovani hijeroglifi), delove Partenona iz Atine, par egipatskih mumija i tako te antičke stvari.ikac2000 napisao: 10 Avg 2018, 20:17 A London me je bas prijatno iznenadio. Toliko je lakse kada je oko tebe sve na engleskom. Svi muzeji su besplatni, a fenomenalni su. Isao sam u Natural History, Science, Westminster Abbey na grob Darvina, Njutna, Kelvina i Hokinga.
Sutra RAF muzej i British, prekosutra najveca krstarica pored Tower Bridgea i Imperial War Museum.Na višim spratovima je novija istorija. Ima jedan deo posvećen novcu, stoji izložena novčanica SR Jugoslavije iz 1993. godine od 500 milijardi dinara. Ljudi se skupljaju oko nje i u čudu prebrojavaju nule.
![]()
Ako te zanima javni prevoz, peporučujem London Transport Museum. Imaju izloženi autobusi, trolejbusi, tramvaji i metro vagoni iz raznih perioda, u neke se može i ući. Nalazi se na Covent Garden trgu. Ali ulaz nije besplatan.
Science Museum je takođe izuzetan. Ako se dobro sećam ima 7 spratova i takođe se ne može obići za jedan dan. Jedan dan u nedelji (mislim četvrtkom) uključuju neke od parnih mašina u prizemlju (na gas, ne na ugalj), što je takođe veoma zanimljivo videti.
Risto napisao: 28 Jul 2018, 18:14 Obećao sam jedan lep post na temu "Traženje posla u EU za ekonomiste i slična zanimanja"
Ne oni, MI vozimo pogrešnom stranomikac2000 napisao: 12 Avg 2018, 01:52 Ovih dana je oko 15 C najveci deo dana, prosle nedelje bilo oko 37 max. Temza na minimumu skoro.
Za zivot, poslovni partner (senior IT pozicija) nam kaze, da je nemoguce za njega da zivi u Londonu iz finansijskih razloga, pa zivi oko sat vremena vozom.
Za studente, uz povoljan dom i neki honorarni poslic, idealno. Dok se jos ne razmislja o akumulaciji kapitala.
Inace ogroman broj hibrida.
Ovo sam slikao sa suprotne strane ulice. Spasilo me vise puta, voze pogresnom stranom ulice.
![]()
Duke,DukeNS napisao:Risto napisao: 28 Jul 2018, 18:14 Obećao sam jedan lep post na temu "Traženje posla u EU za ekonomiste i slična zanimanja"
Svaka cast na postu, a naravno i cestitke za uspesan pronalazak posla! Nadam se da ce ti se kockice poklopiti i da ces uzivati u Klagenfurtu (meni, kao sto sam vec pisao, bas privlacnim mestom za zivot).
Koja ti je struka i za koju poziciju si konkurisao i dobio posao?