Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od rade74 »

Uhh ovih dana je bas sparno, sutra putujemo kuci, kasno uvece. Kad sam dosao vetar je ubijao, sad slabije ima vetra i zato je sparno. Bio sam u Lindosu pre neki dan, jbt kad se nisam onesvestio, nije bilo vetra a kamen koji je ugrejan zraci kao da sam u furuni. Gde si smesten? Ja sam danas predao auto. Danas je malo falilo da taksistu naguzim, izleteo mi a ja gledao u navigaciju. Covek podigao ruku i izvinjava se

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Prva slika je bas grad Rodos vetrovita strana čim se malo izadje iz grada, fantastično šetalište uz more i male plažice. A druga je nekih 24km od grada kod neke čuvene peščane plaže, nama se više svidela okolina nego plaža. Ako oćeš tačno ime pogledacu.

Smešten sam u gradu bliže vetrovitoj strani, ali sve je na 5min pešaka..

Mi smo danas ceo dan na brodu..
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

Uzivaj Ljubo. Meni je jos najbolje na maloj plazi u Kalithea Springs-u. Plaza nije nesto ali je cista i citav kompleks je uredjen, placa se ulaz 3 e po osobi i na lezaljkama si obavezan da potrosis za pice, hranu 5 e po osobi. Lezaljke se ne placaju.
Najvise volim kad su divlje plaze i kad uzivam u tisini, ovde ima toga ali je pesak koji je toliko sitan kao prasina i zavlaci se svuda. Bio sam na ixia plazi, blizu tebe i tu mi je ok, sljunkovita plaza.

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

swemir napisao: 09 Avg 2018, 09:18 Ja bar 3 put nedeljno.idem u restoran. + nekad neki sastanak i jedem 3 4 puta nedeljno po restoranima. Jednom od tih je porodicno zence i klinac.
Nedeljno 3 4 puta. A i narucujemo klopu.

Koja je meni dijagnoza Lud lud :)
Nisi lud, samo si dovoljno bogat da to sebi možeš priuštiti. :) Kamo sreće da nam je standard takav da svi ljudi to mogu da praktikuju. Ako bi porodica sa prosečnim platama u Srbiji ručavala 3-4 nedeljno u restoranu, ne bi joj ostalo novca ni za šta drugo. Mada, verovatno ni u jednoj zemlji to radnička / niža srednja klasa ne može. Koliko su plate više, toliko su otprilike više i cene u restoranima. :) Mislim da je Ikac na to mislio kada je rekao da ni Nemci ne posećuju previše restorane.

ikac2000 napisao: 10 Avg 2018, 20:17 A London me je bas prijatno iznenadio. Toliko je lakse kada je oko tebe sve na engleskom. Svi muzeji su besplatni, a fenomenalni su. Isao sam u Natural History, Science, Westminster Abbey na grob Darvina, Njutna, Kelvina i Hokinga.

Sutra RAF muzej i British, prekosutra najveca krstarica pored Tower Bridgea i Imperial War Museum.
I naravno The British Museum. Ali ne može se obići za jedan dan. Preporučujem da bar uđeš u prizemlje, pogledaš Kamen iz Rozete (na osnovu koga su dešifrovani hijeroglifi), delove Partenona iz Atine, par egipatskih mumija i tako te antičke stvari. :) Na višim spratovima je novija istorija. Ima jedan deo posvećen novcu, stoji izložena novčanica SR Jugoslavije iz 1993. godine od 500 milijardi dinara. Ljudi se skupljaju oko nje i u čudu prebrojavaju nule. :D

Ako te zanima javni prevoz, peporučujem London Transport Museum. Imaju izloženi autobusi, trolejbusi, tramvaji i metro vagoni iz raznih perioda, u neke se može i ući. Nalazi se na Covent Garden trgu. Ali ulaz nije besplatan.

Science Museum je takođe izuzetan. Ako se dobro sećam ima 7 spratova i takođe se ne može obići za jedan dan. Jedan dan u nedelji (mislim četvrtkom) uključuju neke od parnih mašina u prizemlju (na gas, ne na ugalj :) ), što je takođe veoma zanimljivo videti.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

snork napisao: 11 Avg 2018, 19:48
swemir napisao: 09 Avg 2018, 09:18 Ja bar 3 put nedeljno.idem u restoran. + nekad neki sastanak i jedem 3 4 puta nedeljno po restoranima. Jednom od tih je porodicno zence i klinac.
Nedeljno 3 4 puta. A i narucujemo klopu.

Koja je meni dijagnoza Lud lud :)
Nisi lud, samo si dovoljno bogat da to sebi možeš priuštiti. :) Kamo sreće da nam je standard takav da svi ljudi to mogu da praktikuju. Ako bi porodica sa prosečnim platama u Srbiji ručavala 3-4 nedeljno u restoranu, ne bi joj ostalo novca ni za šta drugo. Mada, verovatno ni u jednoj zemlji to radnička / niža srednja klasa ne može. Koliko su plate više, toliko su otprilike više i cene u restoranima. :) Mislim da je Ikac na to mislio kada je rekao da ni Nemci ne posećuju previše restorane.

Bas je problem sto nije u potpunosti tako. Uglavnom se ovde dosta vise stvari moze kupiti od jedne plate nego u Srbiji. Nije to nikakva mistika, sve ima lepo napisano. Tuga.

https://www.numbeo.com/cost-of-living/c ... Comparison
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

snork napisao:
ikac2000 napisao: 10 Avg 2018, 20:17 A London me je bas prijatno iznenadio. Toliko je lakse kada je oko tebe sve na engleskom. Svi muzeji su besplatni, a fenomenalni su. Isao sam u Natural History, Science, Westminster Abbey na grob Darvina, Njutna, Kelvina i Hokinga.

Sutra RAF muzej i British, prekosutra najveca krstarica pored Tower Bridgea i Imperial War Museum.
I naravno The British Museum. Ali ne može se obići za jedan dan. Preporučujem da bar uđeš u prizemlje, pogledaš Kamen iz Rozete (na osnovu koga su dešifrovani hijeroglifi), delove Partenona iz Atine, par egipatskih mumija i tako te antičke stvari. :) Na višim spratovima je novija istorija. Ima jedan deo posvećen novcu, stoji izložena novčanica SR Jugoslavije iz 1993. godine od 500 milijardi dinara. Ljudi se skupljaju oko nje i u čudu prebrojavaju nule. :D

Ako te zanima javni prevoz, peporučujem London Transport Museum. Imaju izloženi autobusi, trolejbusi, tramvaji i metro vagoni iz raznih perioda, u neke se može i ući. Nalazi se na Covent Garden trgu. Ali ulaz nije besplatan.

Science Museum je takođe izuzetan. Ako se dobro sećam ima 7 spratova i takođe se ne može obići za jedan dan. Jedan dan u nedelji (mislim četvrtkom) uključuju neke od parnih mašina u prizemlju (na gas, ne na ugalj :) ), što je takođe veoma zanimljivo videti.
Hvala na savetima. Bio u RAF i British danas.

British je stvarno izuzetan, isao sam ciljano na Grke i Rimljane, proveo nekoliko sati tamo.

Grad mi se sve vise dopada, ovde je najbolje da se bude student, i da se radi pomalo i hedonise, jednostavno toliko je ziv i sadrzajan grad. I toliko drugaciji od Nemacke, mada Nemacka pruza najbolji odnos zarade, teoskova i kvaliteta zivota po meni.

Poslednja izmena od ikac2000 u 11 Avg 2018, 22:12, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pa gde da ih vode, nece niko ostati u Srbiji. Treba neko da mota kablove.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

@ikac

pričajući sa Englezima ovde-samo je zato i dobar...inače za život-zajebano skroz.

Skupa je UK u pm a o Londonu-malo toga lepog imaju da kažu.

Pored svega-ova godina je totalno atipična sa temperaturama.

Ne znam kako je trenutno(znam da je bilo oko 30c pre mesec dana) ali prošle godine u avgustu je bilo 11c...
What i do for the livin'? I live for the livin'.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Ovih dana je oko 15 C najveci deo dana, prosle nedelje bilo oko 37 max. Temza na minimumu skoro.

Za zivot, poslovni partner (senior IT pozicija) nam kaze, da je nemoguce za njega da zivi u Londonu iz finansijskih razloga, pa zivi oko sat vremena vozom.

Za studente, uz povoljan dom i neki honorarni poslic, idealno. Dok se jos ne razmislja o akumulaciji kapitala.

Inace ogroman broj hibrida.

Ovo sam slikao sa suprotne strane ulice. Spasilo me vise puta, voze pogresnom stranom ulice.
Slika
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Risto napisao: 28 Jul 2018, 18:14 Obećao sam jedan lep post na temu "Traženje posla u EU za ekonomiste i slična zanimanja" :)

Svaka cast na postu, a naravno i cestitke za uspesan pronalazak posla! Nadam se da ce ti se kockice poklopiti i da ces uzivati u Klagenfurtu (meni, kao sto sam vec pisao, bas privlacnim mestom za zivot).

Koja ti je struka i za koju poziciju si konkurisao i dobio posao?
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

ikac2000 napisao: 12 Avg 2018, 01:52 Ovih dana je oko 15 C najveci deo dana, prosle nedelje bilo oko 37 max. Temza na minimumu skoro.

Za zivot, poslovni partner (senior IT pozicija) nam kaze, da je nemoguce za njega da zivi u Londonu iz finansijskih razloga, pa zivi oko sat vremena vozom.

Za studente, uz povoljan dom i neki honorarni poslic, idealno. Dok se jos ne razmislja o akumulaciji kapitala.

Inace ogroman broj hibrida.

Ovo sam slikao sa suprotne strane ulice. Spasilo me vise puta, voze pogresnom stranom ulice.
Slika
Ne oni, MI vozimo pogrešnom stranom :mrgreen: . A hibride imaju jer je inače centar Londona izuzetno skup za vožnju, inače baš vole jače modele ( golf r bmw 340 i slično) da voze, jer imaju dosta povoljne leasing varijante kome to odgovara, tako možeš za "siču" da voziš golfa r npr...veči problem so osiguranja, koja znaju biti za neke grupe abnormalno skupa...
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

DukeNS napisao:
Risto napisao: 28 Jul 2018, 18:14 Obećao sam jedan lep post na temu "Traženje posla u EU za ekonomiste i slična zanimanja" :)

Svaka cast na postu, a naravno i cestitke za uspesan pronalazak posla! Nadam se da ce ti se kockice poklopiti i da ces uzivati u Klagenfurtu (meni, kao sto sam vec pisao, bas privlacnim mestom za zivot).

Koja ti je struka i za koju poziciju si konkurisao i dobio posao?
Duke,

Bavim se kontrolingom, radiću kao Project Controller. Nije lako otići kao ekonomista, ali ja sam još jedan primer da je to ipak moguće ako čovek radi na sebi i ima neki lep razvojni put i ovde.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Slika

Nova novcanica od 200chf, bice omiljena medju Srbima Slika
Korisnikov avatar
Sinisa G.