Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Med
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 21:23

Re: Biciklizam

Post od Med »

Krenuo iz NS jutros "samo" do Karlovaca bajsom a završio u Velikoj Remeti :) Teo da vidim kakav je taj novi asfalt što prave! 56 km tamo i nazad!
Korisnikov avatar
speedy stikis
Reactions:
Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27

Post od speedy stikis »

To dodje jedno malo jace zagrevanje :bicikl:
Korisnikov avatar
Med
Reactions:

Post od Med »

Da, da! Naročito kad si u klubu 50+ ! Na prste jedne ruke nabrojim moje "klasiće" koji po ravnom izvoze 20 km. A o nekim brdašcima ni reči. Od specijalne opreme za vožnju imam - bisage :kezo: :kezo:
Bajs težak ko olovo, ja još teži! Al "boj ne bije svijetlo oružje..." (e Njegoše, za.ebo si se, al ajde...)
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Med napisao:Da, da! Naročito kad si u klubu 50+ ! Na prste jedne ruke nabrojim moje "klasiće" koji po ravnom izvoze 20 km. A o nekim brdašcima ni reči.
ajd sad ne potcenjuj nas :-) od pre neki dan :-)Slika

Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Moram da te upoznam sa koleginicom. Baba ne silazi s bajsa, putuje Jevropom i sprda se sa svima.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Svaka cast mico, ovo je i za nas mladje izazov.
Korisnikov avatar
Med
Reactions:

Post od Med »

Dobro de, ne znam koja si ti generacija :)

Kao da jeste gotov, baš napisah u drugoj temi. Prolaze kola ali nije to još do kraja završeno! Razlika nebo-zemlja! Širi za metar, ravan - ali samo da završe kako Bog zapoveda a ne ona sa pink šlemom.

Edit: Dule, imaš kaku mlađu? Hehehe! Mislim, ako će žena da me vija barem da znam da sam zaslužio! Šalim se malo, ali...danas se u povratku uključi prema gradu iz Karlovaca jedna devojka i krene da udara tempo. Mislim, tako je lepo sedela da sam morao da je pratim u stopu pa makar crko na po puta ;)
Poslednja izmena od Med u 28 Avg 2018, 21:38, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
mića
Reactions:

Post od mića »

Nisam jos u klubu 50+ ali se blizim 50, pa i bajker je tu negde i tera takve ture. Ovo je nbgd surcin, karlovcic petrovcic na pecince pa ruma borkovac, nazad pravo na popince i golubince pa izasao na pecince i nazad utabanom stazom. Bicikl je moj drumas cannondale, gume continental na 8 bara naduvane 3 litre vode popijene ai ja skinuo koje kilo na moru, uz to priznajem vetar u ledja u odlazku koji je bas pomogao i ustedeo mi snagu.
nije bitno ni koliko ni za koje vreme, bitno je da se vrti.

Korisnikov avatar
Med
Reactions:

Post od Med »

Ovo moje čudo je neki "no name" kupljen nov doduše sa onako prosečnom opremom. Gume su Schwalbe Road Cruiser - jal po blatu jal po snegu dušu dale! I ture mi se kreću od 50 - 80 km . NS-Futog-Beočin-Ilok-Čelarevo-Ns ili skelom do Beočina pa preko Kamenice nazad i slično. Ovo kao danas - V. Remeta i nazad. Saobraćajna kultura je nikakva a lopatom na bager - ne ide! Tako ni ja da se vijam sa kamionima gde mi ne treba -neću!

Voleo bi da odem do Bg i vratim se vozom. Ima neka tura, imam je negde čini mi se sačuvanu - preko Karlovaca i Čortanovaca na Slankamen i Belegiš pa dalje na Banovce. To bi u jedno prepodne pa vožnja po gradu i kod ortaka i uveče na voz.

Edit: od onih sam koji ne voze jedino po jakoj kiši i dubokom snegu. Zima ili leto - svejedno.
Korisnikov avatar
mića
Reactions:

Post od mića »

Trekingom ne juri prosek i ne ocekuj cudo. Ja retko da sam izvuko vise od 19-20 km/h prosek. Pratiti svoje telo, ne forsirati, i ovo sto kazes je najpametnije, redovna voznja da si stalno u kondiciji. Telo ti sve kaze sta i koliko mozes. Ovo je ok ruta sto se saobracaja tice, rado bi isao u pravcu kosmaja ali to me bas strah, taj put je sto kazes ko kasikom na bager da ides :-(

Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

mića napisao: 28 Avg 2018, 21:38 Nisam jos u klubu 50+ ali se blizim 50, pa i bajker je tu negde i tera takve ture.
Oooo daaaa, vozio sam pre neki dan posto sam bio na odmoru u tazbini jednu lepu turu. Od Berana do Siskog jezera na 1660m visine. Zahtevna je voznja jer je gotovo 95% ture od pocetne tacke sve uzbrdo. NA distanci os 22 km savladava se uspon od 1000 metara a pola puta je makadam.
Slika
Slika
Korisnikov avatar
speedy stikis
Reactions:
Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27

Post od speedy stikis »

Salim se ja malo, trening obaveze i BICIKLI igraju veliku ulogu u svemu tome

Ja dajem svakome respect ko vozi i do prodmanice bajs a ne nekome ko vozi malo dalje :sesir:

Malo treninga i mnogo volje i sve moze da se tera :)

Imam ja neke oko 50 malo koju vise koji idu sa nama na jednodevne ture +200km

btw

Dekica od 105god je napravio na velodromu napralio prosek 25km/h za 1h ( mislim da sam vec pisao o tome)

Tako da samo lagano bitno je da se okrecu pedale :bicikl:
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Kod mene u kancelariji sve tetkice nazalost. Mozda ce i meni svanuti jednom :kezo:

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
Med
Reactions:

Post od Med »

Overio Beograd !

Pratio Eurovelo 6 većim delom. Sa vrljanjem po Beogradu ispalo 114 km. Putovao dugo ali uspeo! To se računa! Išao preko K.Vinograda do Čortanovaca i zaebo se. Blato ali se izvukao nekako! Posle kod BN Bosa pred Bg istuširao bajs na žetone - bruka kako je bio prljav 😎

Vratio se vozom sa NBG koji kreće u pola osam uveče. Karta 320 i za bajs u vozu 100 din. Ima na sajtu kojima se može a kojima ne.
Korisnikov avatar
Med
Reactions:

Post od Med »

Ovo bi trebalo da ide u temu - kako nas GAZE u Srbiji! Al ajde! Čitam samo sa jednog novosadskog portala o gaženjima biciklista u zadnjih mesec dana :

01.08. Braće Ribnikar - 39 godina muškarac
09.08. Maksima Gorkog - 22 godine muškarac
19.08. Puškinova - žena 53 godine
19.08. Narodnog Fronta - dečak 10 godina
24.08. Braće Popović - 18 godina mladić
Odgovori