Nisu nigde rađene podzemne garaže.
Takav je koncept saobraćaja bio.
I danas moraš dovesti publiku i dati im sadržaj a kad nema eventa da bude živo. A odavno se omladina ne dovozi autobusima.
I niko se ne loži više na navijanje, sem ako nije ova naša nakazna fudbalska liga.
A u ova matora groblja neće ljudi više da dolaze tek tako. Moraš ih privući. A gde će da se parkiraju?

40 godina je baš dosta za jednu sportsku zgradu a da nije održavana kako treba i nisu to sad ovi novi naprasno krenuli da je kvare. Oni samo hoće da je sruše jer ne umeju da smisle bolje. Kad Vođa pomera brda zbog autoputa što ne bi i oni srušili jedan SC.
Tako da možeš da je analiziraš koliko hoćeš jer vrtiš istu priču koja je šuplja, pa i ja sam arhitekta a ovde sem Darka :p nema studenata brucoša kome može da se proda takva priča. Jes, zvuči romantično ali šuplja je (i završena krahom socijalizma). I molim te bez ljutnje, ja bih isto uvek pre išao na revitalizaciju i promenu namene nego komplet rušenje.
Nije Spens jedini, to su sve spomenici jednog vremena... Kulturološki i istorijski se svakodnevno odričemo tog vremena, kad smo bili ispred svih i stavovima i socijalnom inteligencijom, društvenim normama, željom za tehnološkim dostignućima i izvedenim građevinama.
To su objekti koje treba da finansira grad, opština, država jer privatni sektor tu nema nikakvog interesa. Pa nismo mi Danska ili Norveška

S druge strane tradicionalni retail svugde posustaje (umire) a kakva sranja se sve trpaju da bi ih naprasno napravili zanimljivim, bolje da ne znate
Tu je blizu univerzitet, to je veći kapital za taj objekat nego bilo kakav tržnjak. Malo gde ima tako dobrog potencijala kao tu.
Možda neki manji da podrži ostatak ali taj deo NSa tu ima mnogo veći potencijal kao deo nekog budućeg univerzitetskog kompleksa, neki mixed use. To je idealno mesto za mlade iz celog regiona, Evrope ako treba. Jeftin univerzitet, što da ne, konkurencija sve skupljim zapadnim univerzitetima.
Novi-stari SC, univerzitet, kampus, retail, integrisano parkiranje. Sve može bolje nego što jeste ili što se planira samo evidentno da nemaju kapaciteta ili interesa za dobru inicijalnu ideju samoodrživog dela grada.