Skoda Kodiaq vs. Honda CR-V 2018/19

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: Skoda Kodiaq vs. Honda CR-V 2018/19

Post od starac vujadin »

Dobro poređenje modela koji su zastupljeni i kod nas. X trail se prodaje ovde, viđam ga često...sad je bio lager lepih braon sa bež enterijerom, ima ih dosta.

ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

Woodoo napisao: 06 Sep 2018, 12:28 Jedino ako greše prodavaci u Škodi i informacije sa weba u vezi sa tom opcijom.
...
I u Vitari je pogon čak aktivan do 60 km/h, a ne do 30 kao kod Kodiaqa.
Pa ako su ti prodavci to rekli bolje da menjaju profesiju.
Ali me to ne cudi previse, danas puno ljudi radi posao koji ne voli i samim tim nemaju volju za ucenjem dalje i rade poluinformisani.
http://www.skoda-auto.com/world/offroad-mode

Opet da se ogradim, nemam skodu vec seata ali sam haldex sistem i offroad koncept bi morao da bude isti na oba.
Kada se aktivira snow ili offroad haldex spojka se "zakljucava" i pogon ide permanentno na oba diferencijala svo vreme.
Ono za 30km/h koliko se secam ne odnosi se na 4x4 pogon vec na esp i kocenje tockova koji klizaju cime se trakcija prebacuje sa leve na desnu stranu i obratno u slucaju potrebe (imitacija zakljucavanja diferencijala).
Maksimus
Reactions:
Pridružio se: 05 Maj 2018, 00:17

Post od Maksimus »

starac vujadin napisao: 06 Sep 2018, 12:28 Nudi i bolju i udobniju vožnju od Kodiaqa po asfaltu.
Sta znaci bolju? Udobniju sigurno,ako prati francusku tradiciju udobnih automobila(nisam se vozio u 5008). Kodiaq je ozbiljnije motorizovan,brzi i prilicno sam siguran povozitiji. Enterijer 5008 je po meni daleko iznad kodiaqa.
Woodoo napisao: 06 Sep 2018, 12:28
ddanijell napisao: 06 Sep 2018, 11:33 Za offroad gresis, permanentni 4x4 i iskljucen esp. Probao ja zimus po snegu i slatko se izigrao.
Jedino ako greše prodavaci u Škodi i informacije sa weba u vezi sa tom opcijom.
Maksimus napisao: 06 Sep 2018, 11:40Koji konlurent ima ozbiljniji sistem?
Mitsubishi Outlander, čak i mali ASX.

I u Vitari je pogon čak aktivan do 60 km/h, a ne do 30 kao kod Kodiaqa.
Outlander ima isto part time sistem(isti princip rada),ozbiljniji je jer ima tockic za 2wd,auto i lock mode a kodiaq ima dugmice(offrad,eco,sport itd.)?

Ozbiljniji je subaruov symmetrical awd koji je prakticno "zalutao" u tu klasu gde su part time sistemi pravilo,a ne izuzetak(jer si napisao da je neozbiljan za kodiaqovu klasu sto jednostavno nije tacno).
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Sta znaci bolju? Udobniju sigurno,ako prati francusku tradiciju udobnih automobila(nisam se vozio u 5008). Kodiaq je ozbiljnije motorizovan,brzi i prilicno sam siguran povozitiji.
Bolje podrazumeva sve elemente ponašanja na drumu. Vidim da imaš energiju da ideš u detalje po svakom pitanju...ja nemam kada su radi o banalnim stvarima ;)
Što se tiče kvaliteta vožnje na putu Peugeotu teško ko može da stane na crtu, što mu svi priznaju, kao što se niko ne oduševljava Kodaiqovim ponašanjem na putu. Teško da Kodiaq koji je duži, uži i viši s manjim međuosovinskim rastojanjem može da se meri s Peugeotom u povoznosti.
Što se tiče "ozbiljnosti" motorizacije to ne spada u domen "ozbiljnosti" i "neozbiljnosti" nego postoje ponuda koliko se nudi motora u benzinskoj i dizel varijanti, koliko snage ima najslabiji i najjači model, pa se vidi ko s čim raspolaže. Ako se koncentrišemo na najjače dizel varijante o kojima je ovde reč, Kodiaq ima 190ks, a 5008 ima 180ks...šta je tu "ozbiljno" i "neozbiljno"?
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pezo i ozbiljno ne ide u istoj recenici :)

Stevo uzmi pravi polupremium, nov model, nov nov auto https://www.dasweltauto.rs/detail/10300 ... tCol=price
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Na ovom forumu verovatno ne za dobar deo članova ;)

Za druge, Peugeot 5008 i 3008 su ono što vi volite do zovete premium proizvodi :)
Maksimus
Reactions:
Pridružio se: 05 Maj 2018, 00:17

Post od Maksimus »

Da,ti imas snage samo da dajes banalne konstatacije,al dobro. Pezo je premium vozacka masina,nisam znao.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Stevo, Honda pozadi ni na Civicu nema tunel a ni na CR-Vu.
Ravan pod ravna klupa. Nema ni na X-Trailu. Ali to je već star model i koliko god ga šminkali, podvozje je još starije. Prosto, to je američki auto i njima te "sitnice" nisu toliko bitne.
Pozadi se vrata otvaraju na kant, stalno podsećam klince da pripaze kad otvaraju iznutra.
Ali je (meni) neudoban za odrasle između dva dečija sedišta. Vozio sam se jednom, možda ima veze s tim što mi je glava visoko kad sednem pozadi a sedište se ne spušta i što su sedišta generalno kabasta dok ne stignu do buster kategorije.
Ne zbog širine nego zbog SUV :)
Što se pogona na CR-Vu tiče, ja sam moj vozio gde sam stigao i gde mi se vozilo, ali recimo nikad tuda ne bih smeo Civicom da prođem.
S ovim bez ikakvog cimanja, u testovima jeste taj AWD lošiji ali u realnosti mu ništa ne fali. Noviji su svakako unapređeni .

Evo ti jedna test vožnja gde je zakazao

Evo ti druga proba

Inače iz mog iskustva namernog njakanja kroz banatske atare, šume, puteve do obale, jezerske ili morske, nisam imao apsolutno nikakvih problema. Sem ogrebotina po laku i blata i prašine na čudnim mestima.
Namerno sam ga terao kroz sve meni normalne uslove, ostalo mi je samo neko ozbiljnije blato. Ko zna Obudojevicu, jednom sam ga poterao dole sa dna gde se uvek skupi voda do vrha gde kreću konji, posle par kišnih dana, ne baš po stazi za kvadove nego pravo gore od Ski radnji.
Kad kažem da nisam nešto preterano vodio računa, to je prosto onaj fazon npr ideš na parking a ono samo neki stanu na travnatu, snegom i blatom pokrivenu uzbrdicu, e pa sa ovim se normalno popneš na tu travnatu uzbrdicu.
Opuštena vožnja, ideš lagano i ne tangiraš se previše :) Običnim autom se ne bih nikad usudio ni na jednu od tih vožnji.,
Imam i vezice neke u gepeku umesto lanaca čisto ako gume zakažu.
Škoda jeste dosta svega za pare, samo joj fali da se bolje vozi i to što je retardirana pozadi sa tunelom i dva sedišta.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Maksimus napisao: 06 Sep 2018, 15:17 Da,ti imas snage samo da dajes banalne konstatacije,al dobro. Pezo je premium vozacka masina,nisam znao.
Ne, ja dajem konkretne informacije tipa zašto Kodiaq ne može biti povozniji (a ne "povozitiji") od 5008 i koliko imaju KS u najjačim varijantama na tvoju banalnu konstataciju o "ozbiljnosti motorizacije" i ne ulazim banalne priče seciranja i objašanjavanja šta je "dobra vožnja" ;)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Kodiaq sa DCC sasijom je daleko bolji na putu od PUG-a.
PUG 3008 je recimo daleko iza Karoqa kada je rec o voznji, motorizaciji,menajcu pogonu..

PUG je lepsi od Skode i to je prosto i jednostavno, ali dizajnerske greske u enterijeru su PUGa ucinile skucenijim od Skode.

Nekoliko klijenata se dvoumilo izmedju Kodiaqa i 5008, svi do jednog su kupili Kodiaqa jer je nudio vise prostora i zato sto je pruzio lepsi osecaj u voznji.
Ono sto su rekli da je na strani PUGa su sedista i udobnost.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Aj objasni ukratko šta je DCC šasija i u čemu se razlikuje od obične, da se ne probijamo kroz marketinški materijal na webu.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Kodiaq se kupuje razumom, a Pug srcem :-)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

DCC sasija - adaptivno vesanje.

@ikac, slazem se :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Jesu li to adaptivni amortizeri ili ima još nešto? Da li može da se podešava i težina volana?
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Malo ukruti auto i to je to. Ocekivao sam malo vecu promenu, doduse vozio sam ga mozda 20ak km. Ok je to automobil i praktican i sve al bez neke preke potrebe uvek bih pre uzeo limuzinu. Npr. na autoputu je ipak mnogo bolji e60.
Odgovori