Ne brže od života!
Re: Ne brže od života!
Ono sto me jos vise sokiralo je da se sleperi i kamioni preticu po ovakvoj magli. Ladno sleper ili kamion pretice drugi sleper... a ne vidi ni prst pred okom.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Ako se radi o firmi Kronošpan, onda ne verujem da je ona razlog, pošto je u Lapovu, a ono je 30ak kilometara daleko. Ispušta paru, ne dim, ali čak i da je bila pored samog puta, vodena para se ispušta iz dimnjaka koji je visok ohoho, a vodena para ne može da "padne" sa te visine. Nije da sam neki fizičar, niti mi je namera da "štitim" neku firmu , ali topao vazduh se kreće uvek u vis. Ovo je bila klasična magluština.ddanijell napisao: 09 Okt 2018, 13:23 Tu u tom delu (negde procitah u komentarima na b92) je ona fabrika za preradu drveta koja ispusta ogromne kolicine dima/pare ili cega vec i kazu da je upravo to bio uzrok tako gustoj magli u toj zoni.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Npr u roku od 2 nedelje na relaciji Paraćin-Batočina pored puta na gotovo istom mestu pale neko rastinje ili šta već. Dim ''prelazi'' preko puta, nije bio gust ali opet ne kapiram te genijalce...
Zove me supruga jutros, napisali joj kaznu. Išla je 34km/h na mestu gde je dozvoljeno 30...pita šta da radi
samo sam joj rekao ništa, nauči lekciju i plati.
Sad generalno nije neko prekoračenje ali iskreno ne pravim problem oko ovakvih stvari.
Samo me zanima kako bi mi napisali na magistrali kaznu da žele kad npr vozim 90 a ograničenje zvanično 80. Da li se to nekome uopšte desilo?
Zove me supruga jutros, napisali joj kaznu. Išla je 34km/h na mestu gde je dozvoljeno 30...pita šta da radi

Sad generalno nije neko prekoračenje ali iskreno ne pravim problem oko ovakvih stvari.
Samo me zanima kako bi mi napisali na magistrali kaznu da žele kad npr vozim 90 a ograničenje zvanično 80. Da li se to nekome uopšte desilo?
- kragujevac
Jel postoji u SRB tolerancija koja se odbije od izmerene brzine?
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Ne postoji, meni su pisali za 51 km/h gde je ograničenje 50km/h.
- kragujevac

Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
I pri tom to nije iživljavanje tog konkretnog policajca, već je tako određeno na višem nivou. SAT je zvao u goste nekog načelnika za bezbednost ili tako nešto i on je potvrdio da tolerancija ne postoji.
- kragujevac
Ma nije u pitanju da li je iživljavanje pandura ili ne, stvar je u tome da svaki aparat ima neku svoju "apsolutnu grešku" koja mora da se uračuna u merenje. Šta ako neko hoće da ide na sud i njegov advokat traži na uvid potvrdu o baždarenju ili tehničke karakteristike tog aparata za merenje brzine? Sumnjam da u tehničkoj dokumentaciji piše da je taj uredjaj "nepogrešiv" tj. da izmerena brzina garantovano odgovara stvarno voženoj. I ja bih u D platio 15€ za utvrdjeno prekoračenje od 1km/h, samo što bi izmerena brzina u tom slučaju moralo da bude 34kmh, pošto se na toj brzini odbija 3km/h kao greška aparata. (to mi je čak i uspelo jedanput, pošto su me uslikali sa vratolomnih 39kmh u zoni 30, zaračunali mi prekoračenje od 6kmh i to naplatili 15€). 

Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Rekao je sudija u SATu da je za njih brzina ocitavanja korektna i priznata.
Verovatno moze da se obori, ali lakse je da plate ljudi nego da se ganjaju sa advokatima, a ocigledno drzava to zloupotrebljava.
Ovde u DE ti jasno kazu na snimcima o policiji: izmereni ste 61, oduzimamo 3 kmh i kazna je za 58 kmh.
Meni je na kazni od kamere u pismu stajalo da sam prekoracio 10 kmh nakon odbijene tolerancije mernog uredjaja.
Verovatno moze da se obori, ali lakse je da plate ljudi nego da se ganjaju sa advokatima, a ocigledno drzava to zloupotrebljava.
Ovde u DE ti jasno kazu na snimcima o policiji: izmereni ste 61, oduzimamo 3 kmh i kazna je za 58 kmh.
Meni je na kazni od kamere u pismu stajalo da sam prekoracio 10 kmh nakon odbijene tolerancije mernog uredjaja.
Poslednja izmena od ikac2000 u 09 Okt 2018, 16:12, izmenjeno 1 put ukupno.
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Prošao sam u pola 5 ujutru isto NS-BG. Ja 60, šleper u blokadu udara.
Maglenke skoro niko nije upalio, za šta bi oduzimao dozvolu momentalno, da tako nemaju svest, pa to je strasno, a najači su mi oni što idu sa prednjim dnevnim svetlima danju po magli. Njima bi lepo oduzeo auto i vratio ih u Stojadina da nauče malo kako šta funkcioniše i šta za šta služi.
Sent from my XT1635-02 using Tapatalk
Maglenke skoro niko nije upalio, za šta bi oduzimao dozvolu momentalno, da tako nemaju svest, pa to je strasno, a najači su mi oni što idu sa prednjim dnevnim svetlima danju po magli. Njima bi lepo oduzeo auto i vratio ih u Stojadina da nauče malo kako šta funkcioniše i šta za šta služi.
Sent from my XT1635-02 using Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ne moraš ti nas da ubeđuješ, sve to znamo, ali ti kažem da je kod nas zvanično usvojeno da nema tolerancije, imalo to smisla ili ne.kragujevac napisao: 09 Okt 2018, 15:49 stvar je u tome da svaki aparat ima neku svoju "apsolutnu grešku" koja mora da se uračuna u merenje.
To je samo praksa suda, da smatra taj podatak tačnim.
A metrolozi su rekli svoje.
A metrolozi su rekli svoje.
Praksa suda, koja je u suprotnosti sa zdravim razumom. Ako pise da uredjaj ima gresku u tom slucaju moras da racunas tu gresku, tj. da odbijes, posto se po zakonu uzima povoljnija okolnost za okrivljenog.
Nije mi jasno, toliko paznje se poklanja bezbednosti, kres testovi, itd. A niko da se seti da napravi kamionsku prikolicu pod koju ne moze da se podvuce auto.
Nije mi jasno, toliko paznje se poklanja bezbednosti, kres testovi, itd. A niko da se seti da napravi kamionsku prikolicu pod koju ne moze da se podvuce auto.
Napravljen je taj odbojnik odavno i bilo je najava da ce se proizvodjaci zakonski obavezati da to ugradjuju al ne znam dokle se stiglo s tim.
Sve prikolice imaju bocne ograde mada one vise sluze za bicikliste da ne podlete,a pozadi isto ima greda koja je na tipa 30-40 cm od poda ali ne moze ona puno da pomogne ako konj vozi 120 po magli a kamion iz nekog razloga stao u toj istoj magli, tu je pogibija neminovna.