Plate i životni standard u razvijenim zemljama
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Ja ono sto primetim u poslednje vreme u svom okruzenju, drustvu, je to da ljudi u najvecem broju sve vise rade, sve im je zivot haoticniji, stresniji.. neke od drugara sa kojima sam odrastao vise ne mogu da nahvatam za kafu da popricamo jer su konstantno u nekoj frci, dolaze u 20,21h sa posla, zdravlje im popusta (jedan drugar zapatio ulcerozni kolitis na primer..).. itd..
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Skorije mi je rekao drugar da je počeo da pije bensedine. On i kolega, dva inženjera. Toliko im je stresno
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ja ove ljude sto sam gledao dok sam radio kuci u autoindustriji-ne dao Bog nikom. Radis od ujutro do uvece do 10 bez prekovremenih, pun k nekih glupih poslova, To su bili oni sto su radili u tom haosu. Ove sto boli k i hvataju krivine i lopataju posao na druge, njima je vrhunski .

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- passenger
to je u autoindustriji
passenger napisao: 13 Okt 2018, 19:34 Skorije mi je rekao drugar da je počeo da pije bensedine. On i kolega, dva inženjera. Toliko im je stresno
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

- passenger
Čestitke Risto, isplatio se trud. Sad F30 

- Risto

Biće tema i za auto, ili ću uzeti neku već postojeću. Videću da li ću čekati f30, ako mi tržište ne izađe u susret i cena mu ne padne malo brže od očekivanog, nije isključeno da bude neko prelazno rešenje a da onda za godinu dana ponovo menjam auto (f30/w205).
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Pa to ti je kod nas, niko pojma nema, ne znaju sta treba i onda najlakse prebaci na drugog. Haos totalni

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Baš fino da si blizu centra, lepo je tamo, posebno sad za praznike biče živo i lepo.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Risto, bas mi je drago da si zadovoljan. Kako vreme bude prolazilo, bice to sve jos bolje. Vec sam 100 puta napisao, ali meni je Klagenfurt ostavio jako lep ustisak.
Kako si na kraju dosao do stana? Kakav je i koliko ga placas?
Covek je dosao iz Bosne u NS...
Kako si na kraju dosao do stana? Kakav je i koliko ga placas?
maniaxxx napisao: 13 Okt 2018, 12:00 Verovatno ti i fali pogled na ravnicu pošto ima malo "brda" oko tebe.![]()
Covek je dosao iz Bosne u NS...

To nisam znao, sad razumem zašto ga je vuklo u brda

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Jel u klagenfurtu bio referendum posle rata da li hoce da se prikljuce jugoslaviji ili austriji?
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Ako te ne mrzi da prevodiš:
https://de.wikipedia.org/wiki/Volksabst ... C3%A4rnten
https://de.wikipedia.org/wiki/Volksabst ... C3%A4rnten
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- Risto
Ja sam iz Bosne, ali iz Posavine tako da ja baš i ne volim brdo (da ne kažem da se ne osećam baš komforno na neravnom terenu
).
Za stan sam na kraju išao na najskuplju varijantu ali mi nije žao uopšte, stan sam tražio preko oglasnika (willhaben), gledao sam šta ima bez provizije i sa nameštajem, toga gotovo nema, na kraju sam uzeo stan sa kuhinjom i nameštenim kupatilom ali baš lepo opremljen, novija zgrada, odlična lokacija, doduše morao sam da kupujem nameštaj i dao sam dosta za depozit ali mi nije žao.
Matematika kaže sledeće:
40m2 stambenog prostora + 8m2 terasa,
450 evra kirija + 100 evra informatika + struja i internet i tv, suma sumarum to je trenutno 620 evra.
Naravno, uložio sam i u nameštaj i tehniku, plus sam dao depozit u visini 5 bruto kirija (sa troškovima) i proviziju u visini jedne bruto kirije. Bilo je jeftinijih varijanti ali jednostavno ne ide da iz onakvog svog stana u NS Idem u neki kokošinjac kada sebi već mogu da priuštim lep i dobar stan.
Kragujevac,
hvala, taman i ja da naučim detaljnije

Za stan sam na kraju išao na najskuplju varijantu ali mi nije žao uopšte, stan sam tražio preko oglasnika (willhaben), gledao sam šta ima bez provizije i sa nameštajem, toga gotovo nema, na kraju sam uzeo stan sa kuhinjom i nameštenim kupatilom ali baš lepo opremljen, novija zgrada, odlična lokacija, doduše morao sam da kupujem nameštaj i dao sam dosta za depozit ali mi nije žao.
Matematika kaže sledeće:
40m2 stambenog prostora + 8m2 terasa,
450 evra kirija + 100 evra informatika + struja i internet i tv, suma sumarum to je trenutno 620 evra.
Naravno, uložio sam i u nameštaj i tehniku, plus sam dao depozit u visini 5 bruto kirija (sa troškovima) i proviziju u visini jedne bruto kirije. Bilo je jeftinijih varijanti ali jednostavno ne ide da iz onakvog svog stana u NS Idem u neki kokošinjac kada sebi već mogu da priuštim lep i dobar stan.
Kragujevac,
hvala, taman i ja da naučim detaljnije

@kragujevac
Kako komentarišeš što su neonacisti danas dobili 11% glasova? uzeli su 4.mesto na izborima.
Kako komentarišeš što su neonacisti danas dobili 11% glasova? uzeli su 4.mesto na izborima.