Chip-tuning

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Re: Chip-tuning

Post od mr.Big »

Evo ukratko, da ne offujem u drugoj temi...
Običan remap kod Raleta i Aleta u Krnjači, poznat kao Gumetina. Znam trojicu koji su kod njih budžili kola različitih marki i bili su više nego zadovoljni. AR 156 2.4mJtd sam provozao i ostao raspamećen. Ja sam insistirao na najbezbednijoj varijanti sa što ranijim odzivom motora(pri što nižim obrtajima). Šta sam tražio, to sam i dobio. Za 100€ imam sasvim drugi auto. Da nije ASRa, potpisivao bi se unaokolo po gradu kad god stisnem jače gas, nebitno u kojoj brzini. Na otvorenom putu, što kaže Cod, najradije bi preskočio auto ispred sebe -toliko poskoči kad potopiš gas, opet nebitno da li je u 4oj ili 6oj brzini. Crn dim (tačnije sivkast) vidim u retrovizoru tek preko 3000 obrtaja i to ne previše, al' što bi narod rek'o -bez dima nema ni vatre :)
S obzirom da mi auto nije ništa posebno vredan (~4 k€), a i ne akam ga previše, ne strepim mnogo i nadam se da neću napraviti neku veću štetu na prenosnim sklopovima -najzad, nije VW baš tako svilen, čak ni kad je 10ak godina star...

Iz druge teme:
mr.Big napisao: Nisam ja to remapirao da nešto divljam, već me smorili ležeći policajci po kraju. Gde god ima veća uzbrdica ovi ga postave i to po privatnim zahtevima (pandurskim vezama)- bukvalno na svakih 50m. Sad to prelazim drugom, bez kvačila, sa skoro zaustavljenim autom, koliko god da nas je u kolima -uzbrdo. Prilikom spuštanja, kad sam sàm u kolima -sve to može i u trećoj.
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Posto sam tek sad pogledao sajt revochipa (nakon citanja codeovog teksta; zaintrigiralo me kada je rekao da su u Gorobilju) zakljucio sam da sam tamo vec bio. Na glasu su kao dobri (neovlasceni) serviseri vw/audi grupe automobila. I ako se dobro secam vlasnik zivi u kuci odmah pored servisa, i nije mu problem cak ni u kasne vecernje sate da izadju pred radnju i predaja/preuzme vozilo.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Slika

Revochip Professional Tuning servis je odlučio da uspeh podeli sa svojim klijentima kao i svima onima koji prate naš rad i autosport u Srbiji. U nagradnoj igri

http://www.revochip.com/vesti/velika-re ... adna-igra/

EDIT by mod: Slanje više uzastopnih poruka nije dozvoljeno. Postoji dugme Slika ako je nešto izostavljeno u prvobitnoj poruci (izmena je moguća 30 minuta od prvobitnog slanja poruke). Slanjem više odgovora zaredom tema se razvodnjava i smanjuje se preglednost. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

a code je vec postao popularan na fb, sa svojom makinom

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 189&type=1
Slika
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

imaju li oni neki cenovnik?
koliko je kostalo ovo zadovoljstvo cede, ako sme da se zna?

mr.big, ni ti nisi napisao cifru, ako nije tajna?
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

on je rekao 100e, sto mislim da je malo, mada ako je radio kod nekog na vezu onda ok.

ovi iz revo-a, imaju kod sebe neki cenovnik, npr meni za fabiu su rekli da je cena 250e, sa 2 dyno merenja. i 3 godine garancije. i rekli su da ne mora k&n filter, mada moze ako bas ja insistiram i ima kod njih da se uzme.
Slika
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

dragan napisao:imaju li oni neki cenovnik?
koliko je kostalo ovo zadovoljstvo cede, ako sme da se zna?

mr.big, ni ti nisi napisao cifru, ako nije tajna?
Code napisa cenu koliko Sam ja video

Sent from my SK17i using Xparent Blue Tapatalk 2
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

skroz nisam lepo procitao, code je rekao 250e, +20e sredjivanje xenona i jos nesto....
a mr.big je dao 100e.
Slika
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

Mene je za RevoChip (zapravo sina, on je na tome insistirao) opredelilo što ima Dyno merenje pre i posle čipovanja. Smatrama da je to jako važno. Jer samo tako tačno vidim šta sam dobio.

Čudi me da poneko pomene da je čipovao auto a da nije prethodno izmerio stanje, a ni posle. Tako nema ni najmanju predstavu kakav je rezultat.
Meni ipak nije bilo dovoljno da znam da sam čipovao i osećam da bolje ide. Jako mi je bilo važno stanje motora pre čipovanja. Ne samo da uporedim sa rezultatom čipovanja, nego da imam uvid u stanje motora uopšte.

Po meni, čipovanje bez Dyno testa pre i posle, nema mnogo logičkog smisla. Nešto sam uradio, bolje vuče a šta - nemam pojma...
Valjda svako od nas želi znati tačne rezultate celokupne operacije.
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

pa u normalnom svetu se to podrazumeva. to samo ovde imas dosta lelemuda koji rade na divljaka, i ojade par likova, uzmu im i to ne neku veliku kintu, mape klonirane, a oni odrade samo copy/paste.

ovaj nacin je jedini ispravan, koji treba podrzavati.
Slika
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Sto vise citam ove tekstove to me sve vise i vise mami da uradim chip na mom automobilu :D
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:

Post od mr.Big »

^^Ako vam je tako lakše, dobro...
Za ovu vrstu usluge, tj rutinsko remapiranje najmasovnijeg dizela je 100€ i jaka cifra. Mogao sam da dogovorim i dyno i extratretman motora i još snage i trtemrte, al' mi to nije potrebno. Dobio sam upravo šta sam hteo, a ko hoće više-neka traži.

BTW, ovi momci mi nisu ništa i nemam razloga da ih reklamiram ili branim, al' nije lepo pljuvati neselektivno po nekome koga ne znaš i čiji rad nisi video... :ccc:
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

Nadam se da se glagol "pljuvati" ne odnosi na mene. Nikoga nisam pljuvao, izrazio sam zadovoljstvo jednom firmom.
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:

Post od mr.Big »

Ne odnosi se...A možda sam upotrebio i pogrešanu reč, možda je trebalo neupućenost ili neosnovano omalovažavanje, tako nešto, procenite
sebekkg napisao:...ovde imas dosta lelemuda koji rade na divljaka, i ojade par likova, uzmu im i to ne neku veliku kintu, mape klonirane...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ko ima proverene informacije neka napise, ko nema neka ne pise neke rekla kazala podatke. Odnosi se generalno na sve.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Odgovori