Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
U Mećavniku idi u onaj restoran na donjoj etaži, Visconsin, čini mi se malo bolji od onih lokala koji su gore na glavnom "trgu" Mećavnika.
Plus, nije nikad bila gužva.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja sam davno jeo u Prozorcetu. Tad mi je bilo wow ali jbg bio sam klinac pa mi je restoranska klopa bila zanimljiva.
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ali koliko vidim po jelovniku tu nema mesa, samo pice i pastemember napisao: 13 Nov 2018, 08:49 U Mećavniku idi u onaj restoran na donjoj etaži, Visconsin, čini mi se malo bolji od onih lokala koji su gore na glavnom "trgu" Mećavnika.

Komplet lepinja sa prsutom kod Loja. Jeo nju oko podne i nista vise nisam jeo do sutra

- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
"Turistička" lepinja
U komplet ne ide pršuta, niti slanina itd. Ipak, zbog turista su izmislili i takvu, jbg, pare. To je kao i prekrajanje pice prema lokaciji. Možda dodaju i ananas nekada u kompletaru.
Nemam ništa protiv, ali je nezgodno baratati i umakati sa pršutom. Probao sam je kod Kurte na Tari i batalio. Skoro sam opet bio i zamolio da me manu pršute - kako kažu, obično beograđani/novosađani vole i pršutu (slaninu) i šta god se natrpa. Bitno je da se taguje i hvali kad se vrne kući
Imam i primer kako gđa iz NSa pada na super ultra giga komplet lepinju, a pritom je bila prilično loša, za nas koji smo je tu jeli više puta. Posle je vlasnik lokala potvrdio moje sumnje u kvalitet pretopa (promenio dobavljača, tj uzeo drugi da premosti). Provali se po (ne)masnoći na prstima, pored ukusa. Elem, gđa je bila oduševljena, da je uzela jednu i za poneti, pošto idu sa mora, a dug je put... Da je valjala, ne bi pomislila na još jednu, ali ne zna za bolje. Pričaće dugo po NSu i hvaliti se ulovom
Ja sam je jedva pojeo. Ako ništa, ponudili su mi besplatan ručak, ako ogladnim u šetnji. Naravno da sam ogladneo, ali sam preskočio
TapaT
U komplet ne ide pršuta, niti slanina itd. Ipak, zbog turista su izmislili i takvu, jbg, pare. To je kao i prekrajanje pice prema lokaciji. Možda dodaju i ananas nekada u kompletaru.
Nemam ništa protiv, ali je nezgodno baratati i umakati sa pršutom. Probao sam je kod Kurte na Tari i batalio. Skoro sam opet bio i zamolio da me manu pršute - kako kažu, obično beograđani/novosađani vole i pršutu (slaninu) i šta god se natrpa. Bitno je da se taguje i hvali kad se vrne kući

Imam i primer kako gđa iz NSa pada na super ultra giga komplet lepinju, a pritom je bila prilično loša, za nas koji smo je tu jeli više puta. Posle je vlasnik lokala potvrdio moje sumnje u kvalitet pretopa (promenio dobavljača, tj uzeo drugi da premosti). Provali se po (ne)masnoći na prstima, pored ukusa. Elem, gđa je bila oduševljena, da je uzela jednu i za poneti, pošto idu sa mora, a dug je put... Da je valjala, ne bi pomislila na još jednu, ali ne zna za bolje. Pričaće dugo po NSu i hvaliti se ulovom

Ja sam je jedva pojeo. Ako ništa, ponudili su mi besplatan ručak, ako ogladnim u šetnji. Naravno da sam ogladneo, ali sam preskočio

TapaT
Dobra je i u Ljigu kod dva brata ili kod brata ili Kačerac zavisi kako ko zove.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Kod Dva Brata nije loša, sa kiselim mlekom 
Peđa, upravo to htedoh napisati, komplet lepinja je bez pršute i ostalih mesnih dodataka.
Ne verujem da ja Gagi umakao, jeo je 100% sa nožem i viljuškom, što je no-no
Sent from my Mate10 Lite using Tapatalk

Peđa, upravo to htedoh napisati, komplet lepinja je bez pršute i ostalih mesnih dodataka.
Ne verujem da ja Gagi umakao, jeo je 100% sa nožem i viljuškom, što je no-no

Ej, kiselo mleko!!! Ludilo!
- Gaginh0
A burek je samo sa mesom?
Znam Pedja, nego sam vise puta jeo obicnu, pa reko aj da izbrljavim i da probam ovu.
Cudno mi da u NS nigde nema komplet lepinje, ili ja ne znam?
Jeo sam u Zlatiborskom kod Vukse (NS), ali tu lepinju su poneli keru pa se predomislili valjda, sta znam.
Wikleru, kida se poklopac i umace u donji deo, jel tako?
Prsutu sam isekao pa jeo usput.
Napali me ljudi Bozeee

Znam Pedja, nego sam vise puta jeo obicnu, pa reko aj da izbrljavim i da probam ovu.
Cudno mi da u NS nigde nema komplet lepinje, ili ja ne znam?
Jeo sam u Zlatiborskom kod Vukse (NS), ali tu lepinju su poneli keru pa se predomislili valjda, sta znam.
Wikleru, kida se poklopac i umace u donji deo, jel tako?

Prsutu sam isekao pa jeo usput.
Napali me ljudi Bozeee

- TheWickerMan
Hahahaha kad dođeš, moraću malo da obučim da se ne sramotiš 

- Gaginh0
Butkice/kolenice na macu?
Moooze

Moooze

- TheWickerMan
To uvek
a kad se uželiš, idemo na jagu 

Wikleru kakva je nemacka jaga? 
Sent from my SM-J500FN

Sent from my SM-J500FN
- Gaginh0
Nije kao nasa naravno, ali standard jbg 
Moj "problem" je sto moja mama vrhunski sprema jagnjetinu u pekacu ili sacu (a ne jede jagnjetinu
) i meni nikad jagnjetina nije nesto wooow i brutalna, uvek nadjem zamerku. Ali ova je stvarno bila jako dobra u Grandu, sto sam kacio gore, skoro kao mamina
Kod mene za slavu npr nema jagnjetine kao pecenja sa raznja/peci, nego ona pece sveze za rucak i veceru u dva-tri pekaca.

Moj "problem" je sto moja mama vrhunski sprema jagnjetinu u pekacu ili sacu (a ne jede jagnjetinu

Kod mene za slavu npr nema jagnjetine kao pecenja sa raznja/peci, nego ona pece sveze za rucak i veceru u dva-tri pekaca.
- TheWickerMan
Videćemo u subotu, idem za Frankfurt pa ću da probamblaugrana napisao:Wikleru kakva je nemacka jaga?
Sent from my SM-J500FN

A jeo sam prase i jagu prošle god. na "gradskoj slavi", kao naša je bila ali hladna