Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Nazalost je Ljubitelj delomicno u pravu iako njegove postove bas i ne citam, ali da nije slovenija toliko cista, nazalost, jer mi dete raste ovde i dise vrlo zagadjen vazduh
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Bio sam na Bledu tri puta do sad, zadnji put pre mesec dana. Nikakvo zagadjenje, prljavu i mutnu vodu video nisam. Isto kao ni komadić papira, opušak ni neko drugo smeće.
Nije nigde ni pisao da je vazduh zagadjen nego da su odredjene javne lokacije i turistička mesta prljava i puna smeća, sa zagadjenom pijaćom vodom. A to je, ako se slažeš, budalaština.
Nije nigde ni pisao da je vazduh zagadjen nego da su odredjene javne lokacije i turistička mesta prljava i puna smeća, sa zagadjenom pijaćom vodom. A to je, ako se slažeš, budalaština.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Ma nisam ni citao precizno njegove postove, nemam tih zivaca.
I da, to je glupost. Turisticka mesta su sredjena, ja pisem generalno kako je jer ipak zivim ovde ceo zivot i svasta sam video. Ali puno je bolje ne samo od Srbije nego od mnogih zemalja, ali nije sjajno, posebno vazduh ponegde i zemlja...
I da, to je glupost. Turisticka mesta su sredjena, ja pisem generalno kako je jer ipak zivim ovde ceo zivot i svasta sam video. Ali puno je bolje ne samo od Srbije nego od mnogih zemalja, ali nije sjajno, posebno vazduh ponegde i zemlja...
Dajte slike te mutne vode na bledu.
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Bled i Bohinj...
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Ekoloska katastrofa.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
- 350 еура за јело и пијење (исто тако и за исхрану) :lol:ljuba napisao:Neki pogledi Holandjana na Srbiju
https://translate.google.com/translate? ... elgrado%2F
https://translate.google.com/translate? ... ch-eten%2F
Boringly average, but also perfect for school run mums
Ima mnogo takvih emisija na temu troskova zivota u NL, pa porodica od 4voro trosi 100eur nedeljno na hranu u proseku (u emisijama
). Moj jedini zaklucak je ima svakavih ljudi.
Trenutno na TVu ide riality u kome bagata porodica i siromasna zamene uloge na nedelju dana https://www.sbs6.nl/programmas/steenrijk-straatarm/, prilicno edukativno, moji vole da gledaju.
Ovu ja volim da gledam - koliko vredis, ulaze u prosecne porodice (samci, mnogo dece i sl) i gledaju posle npr 10, 20 ili 30 godin koliko vrednosti su nagomilali (kes, ustedjevina, krediti i hipoteka) ili pak da li su i dalje u negativi - cesto hipoteka vuce u negativu... Sama cifra jasno pokazuje stavove ljudi..
https://www.sbs6.nl/programmas/hoeveel- ... -je-waard/

Trenutno na TVu ide riality u kome bagata porodica i siromasna zamene uloge na nedelju dana https://www.sbs6.nl/programmas/steenrijk-straatarm/, prilicno edukativno, moji vole da gledaju.
Ovu ja volim da gledam - koliko vredis, ulaze u prosecne porodice (samci, mnogo dece i sl) i gledaju posle npr 10, 20 ili 30 godin koliko vrednosti su nagomilali (kes, ustedjevina, krediti i hipoteka) ili pak da li su i dalje u negativi - cesto hipoteka vuce u negativu... Sama cifra jasno pokazuje stavove ljudi..
https://www.sbs6.nl/programmas/hoeveel- ... -je-waard/
Opet izmisljas da ne kazem lazes, ono sto bi ti zeleo da pise. Neka tvoja manija da proganjas, sto je lepo primetio @Heroj, po svaku cenu pa i laziranjem teksta postova.Vladapetr napisao: 23 Nov 2018, 20:19 nego da su odredjene javne lokacije i turistička mesta prljava i puna smeća,
Na srecu,, ostaje zapisano sta sam ja tacno napisao.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
O, ti guru paralelne stvarnosti, možda si zaboravio
evo za tebe citat, šta mi teško:

Dakle, nisi rekao da su određene turističke lokacije prljave i pune smeća.ljubitelj napisao: 23 Nov 2018, 10:03U nacionalnom parku Triglav voda iz cesme nije za pice usled zagadjenja. O tome obavestavaju postavljene objave inspekcije.Darko napisao: 22 Nov 2018, 11:15 Najveca ocigledna razlika za turistu u slo je fantasticna cistoca, sredjenost, i neverovatno ocuvana priroda i zivotna sredina.
Vintgar, kultno turisticko mesto u Slo je prljavo, nesredjeno.
2 primera koje turista primeti.
Bledsko jezero, voda zagadjena, mutna, zivotna sredina zagadjena prevelikom koncentracijo hotela, autobusa, vozila i ostalog na premalom prostoru da to sve izdrzi a to utice na okolnu prirodu.
Ali, generalno jeste mnogo cistija Slovenija vec decenijama i to je prosto tako jer je drugacija opsta kultura i stav drustva kao celine prema okolini.
Slovenija je jos daleko od sredjenosti generalno, pri poredjenju sa drugima slicnim zemljama a naravno jeste sredjenija od Srbije.
There are 10 kinds of people in the world:
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Pisao sam da sam uzeo na Blackfriday S9+ i Smartwatch za 79 eur, ali na kraju nista, jer me je operator odbio zbog kreditnog rejtinga.
Naime, za 1 ipo god sam promenio dve adrese, otvorio dva racuna, nemam nikakvu prethodnu kreditnu istoriju, i SCHUFA pokazuje veliki rizik. Za ilustraciju, pre 6 meseci je bio preko 85% verovatnoce za Telekomunikacione usluge i(razlicit je rejting po bransama) da mogu da placam na vreme, odnosno 15% da ne mogu. Sada je verovatno oko 90%, sto je lose. Tako da ako zelim postpaid moracu da sacekam verovatno godinu dve (nije problem jer imam sluzbeni iPhone i postpaid bez limita, ali privatni je privatni).
Inace rejting ne uzima u obzir platu i firmu, vec samo kreditnu istoriju.
Drugacije za adresu nisam ni mogao, tako da ovi novi znaju koliko moze da bude frustrirajuce za najmanje gluposti.
Da, svaki upit za "kredit" kod SCHUFE (bilo koja vrsta odlozenog placanja, tj pretplate) snizava SCHUFA rejting i u sistemu je narednih 12 meseci, znaci totalno neshvatlivo, ali jbg takva su pravila.
Inace za hipotekarni kredit mi je score preko 95% kao kontrast.
Isto tako kada se narucuje online ali sa uplatom fakture preko racuna nakon isporuke, moze da bude odbijeno jer se isto vrsi kreditni upit.
Do tada nova origi baterija je stavljena u S5, i cekamo da S9+ ili P20 Pro padne na nivo 400 eur (ako se desi), ako ne Mate 20 Lite.
Naime, za 1 ipo god sam promenio dve adrese, otvorio dva racuna, nemam nikakvu prethodnu kreditnu istoriju, i SCHUFA pokazuje veliki rizik. Za ilustraciju, pre 6 meseci je bio preko 85% verovatnoce za Telekomunikacione usluge i(razlicit je rejting po bransama) da mogu da placam na vreme, odnosno 15% da ne mogu. Sada je verovatno oko 90%, sto je lose. Tako da ako zelim postpaid moracu da sacekam verovatno godinu dve (nije problem jer imam sluzbeni iPhone i postpaid bez limita, ali privatni je privatni).
Inace rejting ne uzima u obzir platu i firmu, vec samo kreditnu istoriju.
Drugacije za adresu nisam ni mogao, tako da ovi novi znaju koliko moze da bude frustrirajuce za najmanje gluposti.
Da, svaki upit za "kredit" kod SCHUFE (bilo koja vrsta odlozenog placanja, tj pretplate) snizava SCHUFA rejting i u sistemu je narednih 12 meseci, znaci totalno neshvatlivo, ali jbg takva su pravila.
Inace za hipotekarni kredit mi je score preko 95% kao kontrast.
Isto tako kada se narucuje online ali sa uplatom fakture preko racuna nakon isporuke, moze da bude odbijeno jer se isto vrsi kreditni upit.
Do tada nova origi baterija je stavljena u S5, i cekamo da S9+ ili P20 Pro padne na nivo 400 eur (ako se desi), ako ne Mate 20 Lite.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
mene odbili za karticu za kupovinu na rate. Na par mesta me odbili uz razlog da sam ''kratko živim u CH''. I posle 2.5 godine, ne mogu da uzmem nešto na rate. A hteo sam Mate20 pro 
Uzmi P20 pro na keš

Uzmi P20 pro na keš

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''