Uglavnom sam radio izmedju kurseva u brzoj pošti. Najbitnije je imati sreću u tome koji deo grada ili koje selo voziš. Početak je najtezi, znam ljude koji su imali burnout od toga jer nisu mogli da podele sve pakete, a na kraju dana moraju da pokupe pakete iz mnogih firmi i dovezu ih nazad na traku pre nego sto se traka zatvori. Uglavnom je trka sa vremenom.
Traka u magacinu kreće u pola6-6. Tu polako sortiraš pakete. Najbolje je posle nekog vremena kad ide automatski sve i znas koje adrese su gde i onda one zadnje adrese stavljas prvo u kombi, a prve adrese zadnje u kombi. Treba vremena za to, do tada ćeš pregoreti u glavu
Nakon 2 meseca i ne treba više navigacija. Ja sam sve ulice i brojeve znao napamet. Jedno vreme sam vozio samo po brdima u par sela. Meni je super odgovaralo zbog odlicnog pogleda i nisam imao stres. Kasnije sam vozio grad i tu sam već imao dosta stresa. Prva adresa gradska bolnica, uvek 30-40 paketa.
Plata je u AT 1500 do 1900 eura. Zavisi od gazde i kakve adrese voziš. Retko kad se uspe da se zavrsi pre 4, pola 5, jer dosta firmi tek pred kraj vremena šalju pakete. Dakle, od jutra do 2-3 sata delis pakete, a posle skupljaš pakete od raznih firmi i vraćaš ih u magacin i stavljaš na traku. Ako imaš sreće da ne čekaš puno da traka bude slobodna.
Uglavnom dok n enaučiš ulice i sortiranje paketa u kombi, ume da bude vrlo zajebano. Treba vremena za sve to. Nema čovek vremena svaki put da ukuca adresu u navi i otera te na jedan kraj grada, pa posle shvatiš da si usput mogao da podeliš još 10 paketa da si znao gde su ulice koje ti trebaju.
Zimi u otvorenom magacinu -10, slediš se živ. Leti velike vrućoine, 150 puta ulaziš u klimatizovan kombi, izlaziš na 40 stepeni itd. Ja sam dosta kg izgubio na tom poslu jer ne stignem da jedem. Ono sta pojedem, pojedem naravno za volanom.
Mnogi rade taj posao jer kao ne treba ti mozak za taj posao, samo teraj i to je to. Neće u fabrike, nego voze poštu. Ja bih radije u fabrici radio jer tamo postoji šansa za napredovanjem. U pošti nemaš gde, osim da kupiš svoj kombi posle par godina kao moj prijatelj koji je uzeo 5-6 novih.
Ako vas nešto zanima, pitajte. Uglavnom to je to. Ko voli da vozi 1-2-3 brzina,-stop-ručna-kuc-kuc-nikog nema-otsavljaj poruku-nazad u kombi-opet 1-2-3- brzina, opet stop i tako 220x dnevno, onda je dobar posao za njega