Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od dragvorl »

Jbg, dodju svakome obaveze, problemi i onda nema vise onog nabitnijeg sto veze coveka ovde. Svi u frci, posao, pritisci sa svih strana. Raspe se sve. Dok se studira, ovo ono, tu je zeza, levo desno.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
speedy stikis
Reactions:
Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27

Post od speedy stikis »

Ne svodi se zivot samo na pare.
Jesu vazne ali samo sa parama ne mozes da zatvoris ceo krug! :nonono:
Poslednja izmena od speedy stikis u 08 Dec 2018, 13:33, izmenjeno 1 put ukupno.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Kolegnica je iz iste firme predla iz Liona u Keln, za isti posao. Kaze da joj je u DE maltene duplo veca plata.

Imamo i mi expate iz FR.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

speedy stikis napisao: 08 Dec 2018, 13:33 Ne svodi se zivot samo na pare.
Jesu vazne ali samo sa parama ne mozes da zatvoris ceo krug! :nonono:
Ko spominje pare. Pare su samo sredstvo, njima se ne kupuje sve.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
speedy stikis
Reactions:
Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27

Post od speedy stikis »

Tacno tako.

Zato neki ljudi se i vracaju, jer nije bas sve u novcu.
To je veoma delikatno pijanje, ali jednostavno ne gledaju svi isto na zivot.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

dragvorl napisao: 08 Dec 2018, 13:36 Ko spominje pare. Pare su samo sredstvo, njima se ne kupuje sve.
Apsolutno tacno. Ali da se kupuje dosta toga, to je nepobitna cinjenica. :)
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pa i ne ide se samo zbog para valjda...
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Nego zbog klime? :)
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ne znam Slobo da li si upoznat, ali ima i zemalja sa boljom klimom od Srbije. :) Bar meni, ali ne u Njemackoj. :naughty: A tamo je jel klima sranje, ali je i stres, barem meni dosta manji, na zalost jel.
SlikaSlika
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Ja nisam otisao zbog para, nego zbog dece i drustvene klime gradjanina treceg reda jer nemam ortake da mi burazerski pomazu :-)

Pare nisu bitne tek onda kada imas dovoljno da poplacas sve troskove i ne brigas oko osnovnih uslova, letovanja, skolovanja dece...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

dragvorl napisao: 08 Dec 2018, 14:13 Ne znam Slobo da li si upoznat, ali ima i zemalja sa boljom klimom od Srbije. :) Bar meni, ali ne u Njemackoj. :naughty: A tamo je jel klima sranje, ali je i stres, barem meni dosta manji, na zalost jel.
Ima zemanja i sa boljom klimom, slazem se, ali takve nisu predmet ove price. :)

99% ide zbog para. Ok, tu je i sistem bitan, ali se opet vracamo na pare. Ko ovde ima para, nije mu problem ni lecenje, ni upisati dete u vrtic, ni da se kvalitetno hrani... kapiras poentu.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Jel mozes parama da kupis dobar javni prevoz, saobracajnu infrastrukturu, da ne gledas divlju gradnju i divljake generalno, da ne bude u svakom kraju obelezeno koja navijacko mafijaska grupa je tu glavna i slicne price.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

ikac2000 napisao: 08 Dec 2018, 14:16 Pare nisu bitne tek onda kada imas dovoljno da poplacas sve troskove i ne brigas oko osnovnih uslova, letovanja, skolovanja dece...
ftj napisao: 08 Dec 2018, 14:34Jel mozes parama da kupis dobar javni prevoz, saobracajnu infrastrukturu, da ne gledas divlju gradnju i divljake generalno, da ne bude u svakom kraju obelezeno koja navijacko mafijaska grupa je tu glavna i slicne price.
Ovo kao da sam ja napisao. :)
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

ftj napisao: 08 Dec 2018, 14:34 Jel mozes parama da kupis dobar javni prevoz, saobracajnu infrastrukturu, da ne gledas divlju gradnju i divljake generalno, da ne bude u svakom kraju obelezeno koja navijacko mafijaska grupa je tu glavna i slicne price.
I da dodam grafite, bez njih mi je jako tesko napolju. :kezo: Au da, odvalio sam auto na neku rupu u Ceskoj, mislim da je to bila prva koju sam lupio sluzbenim, setio se Srbije majke-pronto.
Sloba napisao: 08 Dec 2018, 14:23
dragvorl napisao: 08 Dec 2018, 14:13 Ne znam Slobo da li si upoznat, ali ima i zemalja sa boljom klimom od Srbije. :) Bar meni, ali ne u Njemackoj. :naughty: A tamo je jel klima sranje, ali je i stres, barem meni dosta manji, na zalost jel.
Ima zemanja i sa boljom klimom, slazem se, ali takve nisu predmet ove price. :)

99% ide zbog para. Ok, tu je i sistem bitan, ali se opet vracamo na pare. Ko ovde ima para, nije mu problem ni lecenje, ni upisati dete u vrtic, ni da se kvalitetno hrani... kapiras poentu.
Pa sad...delimicno si u pravu. Pre bih to definisao ide se da bi se zivelo dostojno coveku u Evropi u 21. veku. Sta to znaci imati para? Cija je to privilegija u Srbiji? I u tom slucaju da "imas para" moras za sve to sto je da kazes normalno da angazujes neke veze, poznastva i kojekakva podmazivanja, trazenja sivih zona i rupa u zakonu i zaobilazenja redovnih procedura. Evo ja sam ti iskreno prvi koji nije otisao zbog para, niti sam hteo uopste u tom trenutku da idem. Relativno sam situiran bio i ovde uzevsi u obzire srpske i novosadske prilike. Dobra plata bila i jednoj i u drugoj firmi, opet u odnosu na prosek. Ali nivo stresa, i izivljavanja je bio iznad proseka rekao bih, puno kukolja, neradnika i onih koji vole da lade a ne da se bar potrude, jer ko jos voli da radi. Meni to zaista nije trebalo u zivotu, a treba raditi jos ihahaj. Ja sam probao i jedno i drugo, radio u struci, pa smatram da sam relevantan da kazem. Sad ko veruje ko ne, to tamo daleko malo drugacije izgleda, sve da si i stranac. Nisi domaci, ali po stoti put, bar dobijes ljudski tretman, po mom iskustvu. Nema grljenja i ljubljenja, i bracala ovo ono, rakija i meze, kome to fali nemam nista protiv ako ga to drzi ovde. Cist racun duga ljubav. Ovde si kao domaci, ali ne znam bas koliko to benefita nosi. Ko namesti sebi u Srbiji da moze da ima sve sto mu treba za srecu, a to jel nisu pare, to je sjajna kombinacija, ali mislim da na zalost vecine nas smrtnika malo teza kombinacija. Treba probati, ko moze, iz fotelje je prilicno lagodno svakako. Rat i/ili duboka kriza na svakih 30-40 godina je ovde dobar dan.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Apex
Reactions:
Pridružio se: 15 Sep 2018, 09:32
Garaža: Smart For Two MK2

Post od Apex »

Sloba napisao:
Meni je opet nekako bolje da npr. živim u čistoj sredini i ne razbolim se uopšte nego da budem u fazonu kako mi je super što ću imati pare da se lečim. :D

Ima previše problema u Srbiji koji nisu vezani za pare nego za odnos ljudi prema svemu i to se ne bi promenilo i da imamo pet puta više para.

Odgovori