Plate i životni standard u razvijenim zemljama
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Jbg, dodju svakome obaveze, problemi i onda nema vise onog nabitnijeg sto veze coveka ovde. Svi u frci, posao, pritisci sa svih strana. Raspe se sve. Dok se studira, ovo ono, tu je zeza, levo desno.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- speedy stikis
- Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27
Ne svodi se zivot samo na pare.
Jesu vazne ali samo sa parama ne mozes da zatvoris ceo krug!
Jesu vazne ali samo sa parama ne mozes da zatvoris ceo krug!

Poslednja izmena od speedy stikis u 08 Dec 2018, 13:33, izmenjeno 1 put ukupno.
Kolegnica je iz iste firme predla iz Liona u Keln, za isti posao. Kaze da joj je u DE maltene duplo veca plata.
Imamo i mi expate iz FR.
Imamo i mi expate iz FR.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ko spominje pare. Pare su samo sredstvo, njima se ne kupuje sve.speedy stikis napisao: 08 Dec 2018, 13:33 Ne svodi se zivot samo na pare.
Jesu vazne ali samo sa parama ne mozes da zatvoris ceo krug!![]()

- speedy stikis
- Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27
Tacno tako.
Zato neki ljudi se i vracaju, jer nije bas sve u novcu.
To je veoma delikatno pijanje, ali jednostavno ne gledaju svi isto na zivot.
Zato neki ljudi se i vracaju, jer nije bas sve u novcu.
To je veoma delikatno pijanje, ali jednostavno ne gledaju svi isto na zivot.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Apsolutno tacno. Ali da se kupuje dosta toga, to je nepobitna cinjenica.dragvorl napisao: 08 Dec 2018, 13:36 Ko spominje pare. Pare su samo sredstvo, njima se ne kupuje sve.

Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Pa i ne ide se samo zbog para valjda...

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Nego zbog klime? 

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ne znam Slobo da li si upoznat, ali ima i zemalja sa boljom klimom od Srbije.
Bar meni, ali ne u Njemackoj.
A tamo je jel klima sranje, ali je i stres, barem meni dosta manji, na zalost jel.

Ja nisam otisao zbog para, nego zbog dece i drustvene klime gradjanina treceg reda jer nemam ortake da mi burazerski pomazu 
Pare nisu bitne tek onda kada imas dovoljno da poplacas sve troskove i ne brigas oko osnovnih uslova, letovanja, skolovanja dece...

Pare nisu bitne tek onda kada imas dovoljno da poplacas sve troskove i ne brigas oko osnovnih uslova, letovanja, skolovanja dece...
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Ima zemanja i sa boljom klimom, slazem se, ali takve nisu predmet ove price.dragvorl napisao: 08 Dec 2018, 14:13 Ne znam Slobo da li si upoznat, ali ima i zemalja sa boljom klimom od Srbije.Bar meni, ali ne u Njemackoj.
A tamo je jel klima sranje, ali je i stres, barem meni dosta manji, na zalost jel.

99% ide zbog para. Ok, tu je i sistem bitan, ali se opet vracamo na pare. Ko ovde ima para, nije mu problem ni lecenje, ni upisati dete u vrtic, ni da se kvalitetno hrani... kapiras poentu.
Jel mozes parama da kupis dobar javni prevoz, saobracajnu infrastrukturu, da ne gledas divlju gradnju i divljake generalno, da ne bude u svakom kraju obelezeno koja navijacko mafijaska grupa je tu glavna i slicne price.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
ikac2000 napisao: 08 Dec 2018, 14:16 Pare nisu bitne tek onda kada imas dovoljno da poplacas sve troskove i ne brigas oko osnovnih uslova, letovanja, skolovanja dece...
Ovo kao da sam ja napisao.ftj napisao: 08 Dec 2018, 14:34Jel mozes parama da kupis dobar javni prevoz, saobracajnu infrastrukturu, da ne gledas divlju gradnju i divljake generalno, da ne bude u svakom kraju obelezeno koja navijacko mafijaska grupa je tu glavna i slicne price.

Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
I da dodam grafite, bez njih mi je jako tesko napolju.ftj napisao: 08 Dec 2018, 14:34 Jel mozes parama da kupis dobar javni prevoz, saobracajnu infrastrukturu, da ne gledas divlju gradnju i divljake generalno, da ne bude u svakom kraju obelezeno koja navijacko mafijaska grupa je tu glavna i slicne price.

Pa sad...delimicno si u pravu. Pre bih to definisao ide se da bi se zivelo dostojno coveku u Evropi u 21. veku. Sta to znaci imati para? Cija je to privilegija u Srbiji? I u tom slucaju da "imas para" moras za sve to sto je da kazes normalno da angazujes neke veze, poznastva i kojekakva podmazivanja, trazenja sivih zona i rupa u zakonu i zaobilazenja redovnih procedura. Evo ja sam ti iskreno prvi koji nije otisao zbog para, niti sam hteo uopste u tom trenutku da idem. Relativno sam situiran bio i ovde uzevsi u obzire srpske i novosadske prilike. Dobra plata bila i jednoj i u drugoj firmi, opet u odnosu na prosek. Ali nivo stresa, i izivljavanja je bio iznad proseka rekao bih, puno kukolja, neradnika i onih koji vole da lade a ne da se bar potrude, jer ko jos voli da radi. Meni to zaista nije trebalo u zivotu, a treba raditi jos ihahaj. Ja sam probao i jedno i drugo, radio u struci, pa smatram da sam relevantan da kazem. Sad ko veruje ko ne, to tamo daleko malo drugacije izgleda, sve da si i stranac. Nisi domaci, ali po stoti put, bar dobijes ljudski tretman, po mom iskustvu. Nema grljenja i ljubljenja, i bracala ovo ono, rakija i meze, kome to fali nemam nista protiv ako ga to drzi ovde. Cist racun duga ljubav. Ovde si kao domaci, ali ne znam bas koliko to benefita nosi. Ko namesti sebi u Srbiji da moze da ima sve sto mu treba za srecu, a to jel nisu pare, to je sjajna kombinacija, ali mislim da na zalost vecine nas smrtnika malo teza kombinacija. Treba probati, ko moze, iz fotelje je prilicno lagodno svakako. Rat i/ili duboka kriza na svakih 30-40 godina je ovde dobar dan.Sloba napisao: 08 Dec 2018, 14:23Ima zemanja i sa boljom klimom, slazem se, ali takve nisu predmet ove price.dragvorl napisao: 08 Dec 2018, 14:13 Ne znam Slobo da li si upoznat, ali ima i zemalja sa boljom klimom od Srbije.Bar meni, ali ne u Njemackoj.
![]()
99% ide zbog para. Ok, tu je i sistem bitan, ali se opet vracamo na pare. Ko ovde ima para, nije mu problem ni lecenje, ni upisati dete u vrtic, ni da se kvalitetno hrani... kapiras poentu.

Meni je opet nekako bolje da npr. živim u čistoj sredini i ne razbolim se uopšte nego da budem u fazonu kako mi je super što ću imati pare da se lečim.Sloba napisao:

Ima previše problema u Srbiji koji nisu vezani za pare nego za odnos ljudi prema svemu i to se ne bi promenilo i da imamo pet puta više para.