forest napisao: 25 Okt 2018, 16:18
Da pitam ovde nesto, da ne bi otvarao novu temu.
30.11. mi istice saobracajna dozvola
a 21.12. registracija.
Da li kada podnosim za novu saobracajnu istovremeno treba i registraciju da odradim? I da li ce mi tako biti ukradeno mesec dana registracije? Sa druge strane ne kontam kako drugacije,.....ako dobijem novu saobracajnu i nove tablice, svakako ne moze da mi stoji nalepnica do 21.12 na kojoj pise stara registracija.
Inace imam na tablicama slova WŽ tako da svakako moram da menjam posto sam cuo da sada kome istice saobracajna, a nisu mu slova za zamenu daju produzetak saobracajne na jos 2 godine, papir ti daju i sa tim vozis (tako su mom kolegi).
Da iskoristim ovaj post. Kako tumačite ovaj deo iz Pravilnika o registraciji:
Захтев за замену обрасца саобраћајне дозволе издате до дана ступања на снагу овог правилника власник подноси најкасније 30 дана пре дана истека рока за замену регистарских таблица утврђеног у складу са овим правилником.
Ja bih tumačio ovako: ako su ti tablice za zamenu (imaš kuke i kvake), onda treba minimum 30 dana pre isteka registracije da tražiš nove tablice.
Mada nisam čuo u praksi da je tako.
Inače, saobraćajna mi istekla krajem novembra, registracija važila do 29.12. Početkom decembra produžena registracija do 29.12.2019 (iste tablice, nemam kuke i kvake), tražena zamena saobraćajne i sada vozim sa potvrdom da je izrada saobraćajne u toku. Sve je završila agencija sa ovlašćenjem, nisam išao u MUP.
Ja sam Corollu, kojoj su istekle kuke i kvacice jos u martu (kao i registracija), odjavio tek pre 10 dana i prodao nekom liku iz unutrasnjosti. Nikakav problem. Ne znam uopste o cemu se radi da mora da se uradi ili odjavi u roku od 30 dana kad u praksi ne gledaju datume niti ih zanima.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
zvanocno obavezna odjava je u roku od 30 dana ali u praksi to ne gledaju mada ako se zainate mogu da prave problem, znam par slucajeve ali su ipak odjavili, isto kao sto su primali KP ugovore negde i godinu dana star npr kod mene u gradu ali su poostrili ove godine pa sad i oni traze max mesec dana star ugovor iako je zvanicno 15 dana rok.
sto se tice tehnickog kod mene bilo 2700 a pre mesec dana skocio na 3000, realno previse je i to a 5000 je tek suludo
15 maja mi istice registracija, saobracajna i moram da menjam tablice zbog slova W. Kojim redosledom treba to sve raditi? Do sada nisam imao takav slucaj.
Znaci dan ranije odem za nove tablice i potvrdu za saobracajnu pa onda na tehnicki i ostalo. Pitanje je da li uopste imaju tablice na "lageru" ili cu i za njih morati da cekam.