Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Računari

Post od pedja »

Extreme.rs ?

TapaT

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ovi ubijaju sa cenama, baš je ekstremno :)
Skipper napisao: 22 Dec 2018, 22:00 Pretplata ili stand alone?

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
Ne znam dok ne vidim, drugar traži jeftiniju varijantu.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Prvo, cena tih programa zavisi od paketa koji ti trebaju, a drugo, legalno ih nema jeftino, to je sto je.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Drugara to dribla ćerka, ja taj softver baš ne poznajem. Prvo joj je platio školu u Italiji (dizajn enterijera) a sad joj trebaju programi jer izgleda da ne može da se iskaže u punom svetlu na tim studentskim besplatnim programima, ili osakaćenim verzijama gore nabrojanih, ne znam šta već koriste.
Koga god sam ovde pitao, svi koriste krekovane verzije, ali za nju u EU ne znam koliko je to pametan potez.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Sve se bojim da cela EU koristi legalan sw. Isto kao i USA. Malo je više frka za download, ali ako nekako nađe krekovanu verziju koja se uredno aktivira i radi, ne vidim problem. Možda grešim, javiće se verovatno neko ko bolje zna kako to funkcioniše preko.

HTC Desire 12 via Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

I ja mislim da nema frke sa krekovanim softverom dok je student, i to još u Italiji.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Vladapetr napisao:Drugara to dribla ćerka, ja taj softver baš ne poznajem. Prvo joj je platio školu u Italiji (dizajn enterijera) a sad joj trebaju programi jer izgleda da ne može da se iskaže u punom svetlu na tim studentskim besplatnim programima, ili osakaćenim verzijama gore nabrojanih, ne znam šta već koriste.
Koga god sam ovde pitao, svi koriste krekovane verzije, ali za nju u EU ne znam koliko je to pametan potez.
I AutoCad i 3Dmax su preglomazni za nekog ko se bavi dizajnom enterijera.
Postoji program koji objedinjuje i menja oba, SketchUp, i košta oko 500 US$. Nekad je bio u vlasništvu Googla pa je vrlo popularan.
Postoje jeftiniji AutoCad zamene, BricsCad, Acad Lite, koje su zasnovane na AutoCad-u, ali su i dalje arhaični za projektovanje kao i AutoCad.
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Vladapetr napisao:Drugara to dribla ćerka, ja taj softver baš ne poznajem. Prvo joj je platio školu u Italiji (dizajn enterijera) a sad joj trebaju programi jer izgleda da ne može da se iskaže u punom svetlu na tim studentskim besplatnim programima, ili osakaćenim verzijama gore nabrojanih, ne znam šta već koriste.
Ako se plaši da tamo skida torente neka sedne na avion i dođe na vikend u Srbiju i instalira sve što treba, svakako mnogo jeftinije nego 1500$ za licencu za ACad.

Sent from my SM-J330FN using Tapatalk

Spa-Francorchamps
Pobednik Garaža - Classic lige
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2018, 12:02

Post od Spa-Francorchamps »

Meni kao programeru ovi saveti deluju kao da savetuje nekog gde može da ukrade auto, a da ga ne jure zbog toga :)
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Zato me microsoft i oracle odusevljavaju. Sin u skoli dobio sve profesionalne licence za dzabe... sta god pozeli - mora :) da koristi... Plus svi se guraju da im uguraju bas da njihov software koriste... Cak i cloud kompanije im daju najjace pakete da vezbaju na njima ne bi li sutra privoleli neku kompaniju da predje kod njih..
Spa-Francorchamps
Reactions:

Microsoft polako otvara svoj kod... Od skoro su neki od glavnih delova .NET-a open source, a već par godina je potpuno besplatna i legalna upotreba Visual Studia (community edition)... Postoje probne, potpuno funkcionalne verzije SQL Servera koje su besplatne za download...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Spa-Francorchamps napisao: 23 Dec 2018, 11:21 Meni kao programeru ovi saveti deluju kao da savetuje nekog gde može da ukrade auto, a da ga ne jure zbog toga :)
Meni kao programeru, koji pri tom i prodaje svoj proizvod, izgleda da je bitno da firme plaćaju, a od studenata se ne očekuje nikakva zarada. Još je bolje da se navikavaju na određeni softver makar ga i krekovali, da bi to tražili firmama da kupe kad se jednog dana zaposle.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

aviator napisao:
Postoji program koji objedinjuje i menja oba, SketchUp, i košta oko 500 US$. Nekad je bio u vlasništvu Googla pa je vrlo popularan.
Postoje jeftiniji AutoCad zamene, BricsCad, Acad Lite, koje su zasnovane na AutoCad-u, ali su i dalje arhaični za projektovanje kao i AutoCad.
Navodno u SketchUp ne može da napravi render i 3D prikaz tj animaciju kako projekat na kraju izgleda.
Projekat uradjen u SketchUp-u može da se otvori i edituje u ova dva programa, ili obratno?

Ako neko ima link ka dobrom torrentu za ove programe, nek pusti na pp.
Spa-Francorchamps
Reactions:

grujicd napisao: 23 Dec 2018, 13:56
Spa-Francorchamps napisao: 23 Dec 2018, 11:21 Meni kao programeru ovi saveti deluju kao da savetuje nekog gde može da ukrade auto, a da ga ne jure zbog toga :)
Meni kao programeru, koji pri tom i prodaje svoj proizvod, izgleda da je bitno da firme plaćaju, a od studenata se ne očekuje nikakva zarada. Još je bolje da se navikavaju na određeni softver makar ga i krekovali, da bi to tražili firmama da kupe kad se jednog dana zaposle.
Jasno, zato sad skoro sve velike softverske kuće imaju ili posebne verzije softvera za učenje i ličnu upotrebu ili daju licence studentima, kao što ljuba kaže, bar kad je u pitanu softver za pisanje softvera.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Vladapetr napisao:
aviator napisao:
Navodno u SketchUp ne može da napravi render i 3D prikaz tj animaciju kako projekat na kraju izgleda.
Projekat uradjen u SketchUp-u može da se otvori i edituje u ova dva programa, ili obratno?

Ako neko ima link ka dobrom torrentu za ove programe, nek pusti na pp.
Ovo može da kaže samo neko ko nema ni malo pojma o SketchUp-u.
No, pošto čika Google zna sve, nekoliko klikova sve razjasni.
Uzgred, citiraću mog kolegu: "Upotreba 3DMaxa za dizajn enterijera je odlazak na pijacu, helikopterom."
No, pošto se neznanje plaća, neka tata plati, šta ćer'a želi. :)
Odgovori