Računari
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Re: Računari
Extreme.rs ?
TapaT
TapaT
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ovi ubijaju sa cenama, baš je ekstremno 

Ne znam dok ne vidim, drugar traži jeftiniju varijantu.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Prvo, cena tih programa zavisi od paketa koji ti trebaju, a drugo, legalno ih nema jeftino, to je sto je.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Vladapetr
Drugara to dribla ćerka, ja taj softver baš ne poznajem. Prvo joj je platio školu u Italiji (dizajn enterijera) a sad joj trebaju programi jer izgleda da ne može da se iskaže u punom svetlu na tim studentskim besplatnim programima, ili osakaćenim verzijama gore nabrojanih, ne znam šta već koriste.
Koga god sam ovde pitao, svi koriste krekovane verzije, ali za nju u EU ne znam koliko je to pametan potez.
Koga god sam ovde pitao, svi koriste krekovane verzije, ali za nju u EU ne znam koliko je to pametan potez.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Sve se bojim da cela EU koristi legalan sw. Isto kao i USA. Malo je više frka za download, ali ako nekako nađe krekovanu verziju koja se uredno aktivira i radi, ne vidim problem. Možda grešim, javiće se verovatno neko ko bolje zna kako to funkcioniše preko.
HTC Desire 12 via Tapatalk
HTC Desire 12 via Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
I ja mislim da nema frke sa krekovanim softverom dok je student, i to još u Italiji.
I AutoCad i 3Dmax su preglomazni za nekog ko se bavi dizajnom enterijera.Vladapetr napisao:Drugara to dribla ćerka, ja taj softver baš ne poznajem. Prvo joj je platio školu u Italiji (dizajn enterijera) a sad joj trebaju programi jer izgleda da ne može da se iskaže u punom svetlu na tim studentskim besplatnim programima, ili osakaćenim verzijama gore nabrojanih, ne znam šta već koriste.
Postoji program koji objedinjuje i menja oba, SketchUp, i košta oko 500 US$. Nekad je bio u vlasništvu Googla pa je vrlo popularan.
Postoje jeftiniji AutoCad zamene, BricsCad, Acad Lite, koje su zasnovane na AutoCad-u, ali su i dalje arhaični za projektovanje kao i AutoCad.
Ako se plaši da tamo skida torente neka sedne na avion i dođe na vikend u Srbiju i instalira sve što treba, svakako mnogo jeftinije nego 1500$ za licencu za ACad.Vladapetr napisao:Drugara to dribla ćerka, ja taj softver baš ne poznajem. Prvo joj je platio školu u Italiji (dizajn enterijera) a sad joj trebaju programi jer izgleda da ne može da se iskaže u punom svetlu na tim studentskim besplatnim programima, ili osakaćenim verzijama gore nabrojanih, ne znam šta već koriste.
Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
-
- Pobednik Garaža - Classic lige
- Pridružio se: 03 Feb 2018, 12:02
Meni kao programeru ovi saveti deluju kao da savetuje nekog gde može da ukrade auto, a da ga ne jure zbog toga 

Zato me microsoft i oracle odusevljavaju. Sin u skoli dobio sve profesionalne licence za dzabe... sta god pozeli - mora
da koristi... Plus svi se guraju da im uguraju bas da njihov software koriste... Cak i cloud kompanije im daju najjace pakete da vezbaju na njima ne bi li sutra privoleli neku kompaniju da predje kod njih..

-
Microsoft polako otvara svoj kod... Od skoro su neki od glavnih delova .NET-a open source, a već par godina je potpuno besplatna i legalna upotreba Visual Studia (community edition)... Postoje probne, potpuno funkcionalne verzije SQL Servera koje su besplatne za download...
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Meni kao programeru, koji pri tom i prodaje svoj proizvod, izgleda da je bitno da firme plaćaju, a od studenata se ne očekuje nikakva zarada. Još je bolje da se navikavaju na određeni softver makar ga i krekovali, da bi to tražili firmama da kupe kad se jednog dana zaposle.Spa-Francorchamps napisao: 23 Dec 2018, 11:21 Meni kao programeru ovi saveti deluju kao da savetuje nekog gde može da ukrade auto, a da ga ne jure zbog toga![]()
- Vladapetr
Navodno u SketchUp ne može da napravi render i 3D prikaz tj animaciju kako projekat na kraju izgleda.aviator napisao:I AutoCad i 3Dmax su preglomazni za nekog ko se bavi dizajnom enterijera.Vladapetr napisao:Drugara to dribla ćerka, ja taj softver baš ne poznajem. Prvo joj je platio školu u Italiji (dizajn enterijera) a sad joj trebaju programi jer izgleda da ne može da se iskaže u punom svetlu na tim studentskim besplatnim programima, ili osakaćenim verzijama gore nabrojanih, ne znam šta već koriste.
Postoji program koji objedinjuje i menja oba, SketchUp, i košta oko 500 US$. Nekad je bio u vlasništvu Googla pa je vrlo popularan.
Postoje jeftiniji AutoCad zamene, BricsCad, Acad Lite, koje su zasnovane na AutoCad-u, ali su i dalje arhaični za projektovanje kao i AutoCad.
Projekat uradjen u SketchUp-u može da se otvori i edituje u ova dva programa, ili obratno?
Ako neko ima link ka dobrom torrentu za ove programe, nek pusti na pp.
-
Jasno, zato sad skoro sve velike softverske kuće imaju ili posebne verzije softvera za učenje i ličnu upotrebu ili daju licence studentima, kao što ljuba kaže, bar kad je u pitanu softver za pisanje softvera.grujicd napisao: 23 Dec 2018, 13:56Meni kao programeru, koji pri tom i prodaje svoj proizvod, izgleda da je bitno da firme plaćaju, a od studenata se ne očekuje nikakva zarada. Još je bolje da se navikavaju na određeni softver makar ga i krekovali, da bi to tražili firmama da kupe kad se jednog dana zaposle.Spa-Francorchamps napisao: 23 Dec 2018, 11:21 Meni kao programeru ovi saveti deluju kao da savetuje nekog gde može da ukrade auto, a da ga ne jure zbog toga![]()
Ovo može da kaže samo neko ko nema ni malo pojma o SketchUp-u.Vladapetr napisao:Navodno u SketchUp ne može da napravi render i 3D prikaz tj animaciju kako projekat na kraju izgleda.aviator napisao:I AutoCad i 3Dmax su preglomazni za nekog ko se bavi dizajnom enterijera.Vladapetr napisao:Drugara to dribla ćerka, ja taj softver baš ne poznajem. Prvo joj je platio školu u Italiji (dizajn enterijera) a sad joj trebaju programi jer izgleda da ne može da se iskaže u punom svetlu na tim studentskim besplatnim programima, ili osakaćenim verzijama gore nabrojanih, ne znam šta već koriste.
Projekat uradjen u SketchUp-u može da se otvori i edituje u ova dva programa, ili obratno?
Ako neko ima link ka dobrom torrentu za ove programe, nek pusti na pp.
No, pošto čika Google zna sve, nekoliko klikova sve razjasni.
Uzgred, citiraću mog kolegu: "Upotreba 3DMaxa za dizajn enterijera je odlazak na pijacu, helikopterom."
No, pošto se neznanje plaća, neka tata plati, šta ćer'a želi.